Yayın Tarihi:14 02 2020 21:09(2726)

Boyabat’ın ‘HUZUR’u kaçtı!

2013’ te çoğunluğu Boyabat toprak sanayii iş adamlarından oluşan 17 kurucu üye tarafından kurulan Huzurevi yaptırma ve yaşatma derneği’ başlattığı Huzurevi projesi ‘HUZUR’ bulmadı.

2016 yılına kadar plan ve projeleri tamamlanan yarısı hazineden, yarısı ormandan alınarak 10 dönüm arsası temin edilen 'HUZUREVİ’ projesi çürümeye terk edildi. 2016 yılında dönemin Sinop valisi Kemal Cirit, İçişleri bakan yardımcısı Mehmet Ersoy, AKP Milletvekili Nazım Maviş, CHP Sinop milletvekili Barış Karadeniz, ilçe kaymakamı ile Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü, çevre ilçe belediye başkan ve kaymakamları kalabalık bir halk topluluğu huzurunda temeli atılan ‘HUZUREVİ’nde huzursuzluk hakim.

Tören ve sonrasında huzurevi çalışmalarını yakından takip eden dönemin kaymakamı Bilal Bozdemir’in tayininin çıkmasından sonra bir daha yüzüne bakılmayan huzurevine atılan 60 tona yakın demir ve temel çürüme riski ile karşı karşıya….

Boyabat Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin katkılarıyla yapımına başlanan 90 yataklı Boyabat Huzurevi’nin temelinin atılmasından sonra çalışmaların durması üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Huzurevi Genel Müdürlüğü Mühendislerinin ile birlikte Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Sinop Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Melih Keleş, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Hüseyin Matuk, Boyabat Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ziya Yılmaz ve heyeti Ağustos 2019 yılında yerinde incelemelerde bulunmuştu. Çakıcı burada yaptığı açıklamada; ” Boyabat Yaşlı Bakım ve Huzurevi projemizi yerinde inceledik Huzurevi Boyabat’a huzur verecek” açıklaması ile huzurevinin takipçisi olacağı sinyallerini vermişti.

Aradan aylar geçmesine rağmen bir çalışma ya da bir proje ile kamuoyunun karşısına çıkılmazken çürümeye terk edilen ‘HUZUREVİ’nin temelinde huzur kalmadı. Boyabat kamuoyu büyük bir gösterişle temeli atılan ve reklamı yapılan HUZUREVİ’nin çürümeye terk edilmesi sonrası BOYABAT’A HUZUR GELECEKTİ, ‘HUZUR’UMUZ KAÇTI!’ diyerek sorumluların ve yetkililerin bir an önce gerekli çalışmaları yapmalarını istediler.

Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Ezgi FM

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

219672


Tasarım:DtGaNi