Yayın Tarihi:17 02 2020 02:31(3660)

Boyabat’ta Yolcular Sorunlarına Çözüm Bekliyor, Başkan İstanbul’da Ne Yapıyor?

4925 Sayılı Karayolları Taşıma Kanunun 32. Maddesine göre, Düzenli Seferli Yolcu Taşımacılığında kalkış ve varışların terminallerde yapılması gerektiğinden Boyabatlı yolcularda nasibini aldı. Şimdi gözler Boyabat belediye başkanına çevrilirken, Boyabat belediye başkanında İstanbul ziyaretlerinden Boyabat’ın sorunlarına zaman ayıramadığı gözleniyor.

Yasa gereği yolcuların seyahat edecekleri firmalara terminalden binip terminallerde inmesi gerekiyor. Terminal sorununu çözüyoruz diye yapılan yeni terminal Boyabat’ın başına daha büyük bela oldu. Daylı Köyü mevkiine yapılan terminal işletmesi sürekli zarar ederken, terminal işletmesi masrafları karşılayabilmek için çeşitli yollara başvuruyor. Şehir merkezinde inemeyen yolcular ellerinde valizlerle Boyabat Belediye Terminalinde şaşkın bir şekilde ortada kalıyor. Hiçbir güvenliği olmayan otogarda ticari taksi durağı,  akşam saatlerinde çalışan dolmuş,  kantin veya büfe,  bulunmadığı gibi kışın buz gibi havada oturacak yer dahi yok! Otobüs evinin önünden geçtiği halde vatandaş valizleri ve eşyaları ile terminale gitmek zorunda bırakılarak mağduriyet yaşatılıyor.

Ancak Boyabat’ın en önemli sıkıntılarından birisi olan ve konudan bilgisi bulunan Boyabat belediye başkanın konuya duyarsız kalması akıllarda soru işaretleri bırakıyor. Bu kadar önemli bir konunun acilen çözülmesi gerekirken Boyabat belediye başkanı İstanbul’da çeşitli davetlerden ve ziyaretlerde resimler çekinip sosyal medyada, “Daha benim 4 yılım var. Acelesi yok!“ dercesine sosyal medya hesabından resimler paylaşması Boyabat halkı tarafından tepki ile karşılanıyor.

Çevre yolu bulunmayan otobüs firmalarının zorunlu olarak giriş yaptığı ilçe merkezinde konunun çözümü sadece Boyabat belediye başkanının yetkisinde, yasalara göre, “Yeri ve zamanı önceden belirlenen ve nitelikleri yönetmelikle tespit edilen ara duraklarla da yolcu indirme ve bindirme yapılabilir. Hükmü açıkça ortadadır. Şehir içinde yapılabilecek cepler tamamen Boyabat belediye başkanının yetkisindedir. Ve Otogardaki noksanlıklar tamamen Boyabat belediye başkanının sorumluluğundadır. ” çözüme kavuşturulabilir.

Soğuk kış günlerinde dağ başında bırakılır gibi bırakılan yolcular Boyabat belediye başkanına tepkilerini çok sert dile getirdiler. “Bizim başkan belediyecilik hariç her işe bakıyor. Televizyona çıkmış kule anlatıyor. Teras anlatıyor. Kışın ortasında Milletin suyunu kesiyor. İstanbul’da fink atacaktın İstanbul’da bir yerden aday olsaydın. Belediyecilik hizmet işidir. Belediye asil görevlerini yapmamaktadır. 12 saatlik yoldan geliyoruz Boyabat otogarında çoluk çocuk ailece mağdur oluyoruz. Üç veya dört noktada araçlar için cepler yapmak çok mu zor? Olayı CİMER yazacağım Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Boyabat’a nasıl birini aday göstermiş bilsin.” şeklinde ifadelerle şikayetlerini dile getirdiler.

Şimdi gözler Boyabat belediye başkanın bu sorunu ne kadar kısa sürede çözeceği ve konuya ne kadar duyarlı kalacağı kamuoyu tarafından ilgiyle izlenecek.

Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Ezgi FM

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

221323


Tasarım:DtGaNi