Yayın Tarihi:17 02 2020 20:42(1698)

Türkiye, çok kısa bir sürede seçime gitmek zorundadır

CHP Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Engin Altay; “Bana göre çok yakında seçim var. Türkiye çok kısa bir sürede seçime gitmek zorundadır” dedi.

CHP Sinop İl Başkanlığı 37. Olağan Kongresine katılmak üzere Sinop’a gelen CHP Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Engin Altay, Sinop ve ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasına kendisinin siyaset yaşamında var olmasında emeği geçen tüm partililere ayrı ayrı teşekkür ederek başlayan CHP Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Engin Altay, Sinop vekili olmanın bir ayrıcalık olduğunu söyledi. Altay; “Sinop Türkiye’nin her yerinde her nesil ve her vakit hem siyaset alanında hem kültürel hem turizm alanında farklılığıyla ön plana çıkmış bir ildir. Siyasetçiler Sinopluları çok kaliteli çok nezih çok birikimli bulur. Kültür ve turizmle meşgul olanlar Sinop’un saklı cennet olduğunu ifade ederler. Sinop ile ilgili her vesileyle her şeyi söylemek mümkün. Çok partili siyasi yaşamımızda da Sinop, haksızlıklara despot iktidarlara karşı dik durması ile şöhretlenmiş bir ildir. Sinop Milletvekili olmak bir kıvançtır. Sinop parti içi seçimlerinde de ince eler sık dokur titiz seçimler yapar. Bundan sonraki süreçlerde de Sinop bu mantığını sürdürecektir” dedi.

TÜRKİYE’DE 31 MART SONRASINDA SİYASİ İKLİM HARİTASI DEĞİŞTİ

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Türkiye’de siyasi iklim haritasının değiştiğini ifade eden CHP Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Engin Altay, bu seçimle birlikte vatandaşların Cumhuriyet Halk Partisine bakışlarının da değiştiğini belirtti. Altay; “Cumhuriyet Halk Partisi devrim partisi olduğu için durağan kalamaz, değişim içinde olması kaçınılmazdır. Cumhuriyet Halk Partisindeki bu değişim ve dönüşümü başkalaşmak diye nitelemek yanlış olur. Herkes, her kurum, her kişi başkalaşabilir ama Cumhuriyet Halk Partisi’nin başkalaşması genetik olarak mümkün değildir. Ancak değişen dünyaya, değişen çağa karşı Cumhuriyet Halk Partisinin devrimin partisi olarak direniş göstermesi de düşünülemez.

Türkiye’de yapılan son referandumla birlikte, yönetim şekli farklılaştı. Bu sistem içerisinde Türkiye’de artık teker teker siyasi partiler yerine blok siyaseti dönemi açıldı. İttifak dönemi açıldı. Cumhuriyet Halk Partisinin 31 Mart’ta millet ittifakının lokomotifi ve siyaset mühendisi olarak üstlendiği rol uzun yıllardan sonra hasret kaldığımız başarıyı ve o kıvancı mutluluğu hepimiz tarafından tadılmasına bir vesile oldu. Bana 31 Mart zaferinin karşılığı nedir diye sorarsanız demokrasinin zaferidir” diye konuştu.

ÇOK KISA SÜREDE SEÇİM OLMALI

Konuşmasında Türkiye’nin kısa süre içerisinde seçime gitmesinin artık bir zorunluluk hali aldığını belirten CHP Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Engin Altay, bu muhtemel seçimle birlikte CHP’nin ittifaklarıyla birlikte tam demokratik bir Türkiye inşa edeceğinin altını çizdi. Altay; “Bana göre çok yakında seçim var. Türkiye çok kısa bir sürede seçime gitmek zorundadır. Bizler bu seçime giderken, eğer bu sistem devam ederse, millet ittifakını daha da güçlendirerek ve daha da büyüterek önce demokrasimizi ve ekonomimizi teminat altına alacağız. Bu gün birlik olduğumuz millet ittifakı ile tam demokrasiye kavuştuğumuzda, karşılıklı tatlı rakipler olarak, ülkeyi ve devleti yönetmek için ayrıca bir mücadeleye gireceğiz” dedi.

TÜRKİYE TERÖR SORUNUNU ÇÖZMELİDİR

Türkiye’nin başında PKK gibi bir terör örgütü sorunu bulunduğuna vurgu yapan CHP Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Engin Altay, bu sorunun bir an evvel çözülmesi gerektiğinin altını çizdi. Altay; “PKK’nın da Işidin de, Fetönün de, bütün terör örgütlerinin devlet tarafından kesinlikle izole edilmesi, terör örgütleriyle katı ve amansız bir mücadele içinde olmasını bekledik ve takipçiliğini yaptık.

Türkiye’nin PKK gibi bir terör örgütü belası ve sorunu vardır ve bu çözülmek zorundadır. Türkiye terör örgütleriyle amansız ve acımasız bir şekilde mücadele ederken toplumsal barışı tesis etmek konusunda cesur ve kararlı adımları atabilmelidir.

Türkiye’nin bu temel sorunlarının çözümü demokrasidir, üreten ekonomidir, sosyal devlettir. Kimsenin bir paket çay ve bir paket makarnaya el açmadığı bir devlet Cumhuriyet Halk Partisi’nin temel felsefesidir” diye konuştu.

MÜSLÜMANLARI ÖLDÜREN KATİLLERİN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK TÜRKİYE’NİN GÖREVİ DEĞİLDİR

İdlib’de yaşanan olaylar ve Mehmetçiğin İdlib’de üstlendiği görev ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan CHP Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Engin Altay, gereksiz yere Müslümanları öldüren katillerin güvenliğini sağlamanın Türkiye’nin de Türk Silahlı Kuvvetlerinin de görevi olmadığını ifade etti. Altay; “İdlib’de yaşanan durum Türkiye’nin birleşmiş milletler güvenlik konseyi kararlarıyla çok örtüşmemekle birlikte oradaki Mehmetçik bizim Mehmetçiğimiz dolayısıyla 82 milyon olarak kalbimiz, aklımız, gönlümüz sınırların ötesinde görev yapan Mehmetçikle birlikte atar. Mehmetçik bizim kutsalımız. Mehmetçik varsa Türkiye var, Mehmetçik varsa bu Albayrak dalgalanacak. Ama gereksiz yere, anlamsız yere, orada insanları canlı kesip kalbini çıkaran canilerin güvenliği için bu canilerin cihatçıların Allahu Ekber diyerek Müslümanları öldüren katillerin güvenliğini sağlamak Türkiye’nin de Türk Silahlı Kuvvetlerinin de görevi değildir.

Biz iktidara beş önerge ile gittik eğer biz dinlenseydik bugün Suriye’den bir tane şehit haberi gelmeyecekti. İdlib’deki yanlış politika sonucu 1 milyon daha sığınmacı alacağız. Bu yükü Amerika, Rusya, Avrupa Birliği ve diğer Avrupa ülkelerine paylaştırmazsak Türkiye yangın yerine dönecek dedik. Bu konuda da atılmış bir tek adım yok.

Mehmetçik üzerinde bir kumar oynanacak meta değildir Mehmetçik bu ülkenin gururudur” dedi.

Kaynak: Vitrinhaber

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

214803


Tasarım:DtGaNi