Yayın Tarihi:27 02 2020 19:58(1255)

Sinop Yeşile Sahip Çıkabilecek mi?

Çevre Dostları; "Mesire Alanımızı Bize Geri Versinler"

26.02.2020 Çarşamba - Sinoplu çevreciler, Sinop medya ve basın kuruluşları, Sinoplu yetkililer neredesiniz? Sinop merkezinde bulunan tek yeşil alanı sinsice yok edilmeye çalışılırken, çevreci olarak bildiğimiz Sinop Belediye başkanlığı ne yapmaya çalışıyor? Sinop hala neden sessizliğini koruyor?

Yapılan haberler ve basın açıklamaları sadece Boyabat medyasında gündeme gelip haber olurken, ulusal bazda sadece İHA'nın haber yapması Sinop’ta yayın yapan medya kuruluşlarının olaya sesiz kalması da Sinop halkı tarafından dehşet içinde izleniyor

Edinilen bilgiye göre, Karadeniz’in incisi yeşil Sinop’un merkezinde kalan tek ve son mesire alanında Sinop Belediyesi hangi amaç ve kriterlerde yapılaşma izini verdi? Bu iznin Sinop halkına ve Sinop belediyesine yararı katkısı ne olacak? Sinop merkezden insanların yürüyerek dahi gelip sosyal faaliyette bulunduğu bu alan kimlere, hangi şartlarda verildiği kamuoyu adına cevap bekliyor.

Kamuoyu adına soruyoruz…

İddialara göre, öncelikle bu alan Doğayı Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğünün yetkisinden alınarak, Sinop Orman İşletme Müdürlüğüne verildi. Sinop Orman İşletme Müdürlüğüde bu sahanın kriterlerini değiştirerek özel şahıslı hizmete ne zaman, nasıl ve hangi şartlarda verdi?

Sinop Belediyesinin de saha içinde yapılaşma iznini hangi şartlar göre verdiğinin cevabıda, ayrıca kamuoyu tarafından merakla beklenilmektedir. Verilirken bu alanda yok edilecek ağaçların miktarı da belirtildi mi? Sinop Belediye başkanlığı konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapacak mı?

Kamuoyu ayrıca bu kadar güçlü manevralar yapan, çeşitli vasıtalarla basına sansür ve baskı yapmaya çalışan, özel işletmecilerin hangi siyasi çevrelerin veya hangi siyasi partiye yakın olduğunu merak etmektedir.

Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Ezgi FM

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

324309


Tasarım:DtGaNi