Yayın Tarihi:19 04 2021 22:10(1699)

Hayatın kıyısında

Osman ÇAKIR
ocakirr@gmail.com
18 Nisan 2021

Yeni tip Coronavirüs'ün kara bulutları altında ikinci kez Ramazan-ı Şerif ayını yaşıyoruz. Vakalar yine çoğaldı.

Türkiye, salgının başladığı 13 aydan bu yana, vaka ve ağır hasta sayısında en yüksek sayılara ulaştı.

Gün içerisinde binlerce vaka, yüzlerce ölüm gerçekleşiyor. Her akşam tablo halinde rakamlar açıklanıyor. Ölümlerin ardı arkası kesilmiyor.

Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel yaptığı bir açıklamada, "Buson dalga hiç birisine benzemiyor. Genç hastalar daha fazla doku tahribiyle geliyor. Virüs silah değiştirdi. Çocuk hastalarımız da artıyor. Yoğun bakımlar alarm veriyor. 15 gündür kırmızı alarm çanları çalıyor. Yoğun bakımlar hastanelerin sigortasıdır, tamamen dolduğu an o sigortayı kaybedersiniz ve sistem kilitlenir." ifadelerini kullanmış.

Devletimiz salgın hastalıkla mücadelede gerekli önlemleri aldı. Her türlü bilgiyi kamuoyuyla paylaşıyor, uyarılarını yapıyor.

Önceki yıla göre yoğun bakımda yatan hastaların yaş ortalaması 60’ların altına düşmüş. Orta yaştaki vatandaşlarımız ve 30’un altındaki gençlerimiz risk altında. Aman dikkat!

Alınan kısıtlamalara, varılan kararlara uymamız, maske, mesafe ve temizliğe riayet etmemiz elzem. Herkes seferberlik varmış gibi ortak mücadelenin içerisinde var olmalı.

İnsanlık bir imtihan halinde bu dünyada. Kimi ölümün kıyısında hayatını, kimi de hayatının kıyısında yaşıyor ölümü.

Koronavirüs mutasyona uğradı. Hedef kitlesini değiştiriyor. Gençlere yöneldi şu sıralar.

Zor bir süreçten geçiyoruz. Neredeyse tüm dengeler bozuldu. Sosyal hayatımız ikamet ettiğimiz evimizin metre karesiyle sınırlandı. Durum gerçekten ciddi.

Sağlık başta olmak üzere, iş dünyası, ekonomi, istihdam alanlarında çözüm bekleyen pek çok sorunumuz oluştu. Piyasalar allak bullak. Borsa gün geliyor çakılıyor, döviz ise ralli yapıyor. Hayat pahalılığı aldı başını gidiyor. Normal hayata dönüş yapmak zorundayız.

Bu ülkenin ayakta kalması, milletimizin var olması; genç neslimizin korunmasına, sağlıklı bir toplumun inşa edilmesine, bilim ve teknolojiye önem verilmesine, topraklarımızın işlenmesine, sanayimizde çarkların vızır vızır dönmesine ve her kesimin daha çok üretmesine bağlıdır.

Herkesin çevresinde, ülkesinde ve dünyada olup bitenlerin farkına varıp, birbirine yardımcı olması gerekiyor. Son zamanlarda bulaşa karşı hassasiyetler azaldı, aldırmazlık, vurdumduymazlık oluştu.

Unutmayalım! Sağlık sisteminin çöktüğü gün, çok şeyin kaybedildiği gün olacaktır.

Bir müddet daha yaklaşmayalım birbirimize, kucaklaşmayalım, sarılmayalım, misafirliğe gitmeyelim. Sevdiklerimizi biraz olsun özleyelim, özletelim sevenlerimize kendimizi. Koronovirisü hastanede yoğun bakımda değil, sağlıklı iken alacağımız önlemlerle, vereceğimiz mücadeleyle sahada yenelim.

Hoş Geldin Ya Şehr-i Ramazan!

Allah-ü Teala Hazretleri, kayıtsız şartsız her şeye hâkimdir. Elbette O’nun kullarına emrettiği ve caiz gördüğü şeylerde birçok yararlar vardır. Biz bunları gereği gibi bilmesek de muhakkak hikmetleri vardır.

Yüce Rabbimiz’in Müslüman kullarına emrettiği, farz kıldığı ibadetlerden birisi de Oruç’tur. Oruç size farz kılındı.” Bakara Suresi Ayet: 183) Nefsi tutmak ve engellemek manasına gelir. Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa (S.A.V.) bir Hadis-i Şerif’te: “Oruç tutunuz ki sıhhat bulasınız” buyurmuştur.

On bir ayın sultanı Şehr-i Ramazan, rahmeti ve bereketiyle geldi. Hoş geldi, sefalar getirdi. Sağlığa en çok ihtiyaç duyduğumuz şu dönemde, sıhhat bulan kullarından oluruz inşallah.

Oruç ayı Ramazan, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu yanlıştan ayırmanın açık delilleri olarak Kur’an’ın, kendisinde indirildiği aydır. Özetle Ramazan, Kur'an ayıdır. Hanelerde bol bol Kur’an-ı Kerim okunur. Aynı zamanda hali vakti yerinde olan Mü'minlerin hayır için yarıştığı, iyiliklerin sağanak olarak yağdığı mevsimdir. Ramazan iklimi hiç bitmesin, yıl boyu sürsün istiyor insan.

Tüm okurlarımıza hayırlı ve bereketli Ramazanlar diliyorum.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Bu Kez Algı Değil Hakikat Kazanacak Gibi……


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 2 - Mart 2024


Yabancıların Gözüyle


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


2023 Yılı Sinop Cumhurbaşkanlığı Sonuçları (14-28 Mayıs 2023)


Nasıl bir belediye isteniyor?


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

217202


Tasarım:DtGaNi