Yayın Tarihi:10 05 2021 22:56(1694)

Dualarla bayrama ulaşmak

Ertuğrul Mehmed
emehmed@gmail.com

İbadet ayı Ramazan'ın son günlerini yaşıyoruz. Daha dün denilebilecek Cumartesi'yi Pazar'a bağlayan gece bin aydan daha hayırlı bildiğimiz Kadir Gecesi'ni idrak ettik. Ellerimizi semaya, gönüllerimizi şefkat ve merhametine, dillerimizi duaya açtık ve şöyle münacatta bulunduk:

"Allah'ım! Sen affedicisin, affetmeyi seversin. Bizi de affeyle. Milletimize ve bütün Müslümanlara birlik ve beraberlik nasip eyle. Milletimizi, İslâm ümmetini ve tüm insanlığı yaşamış olduğumuz salgın hastalıktan koru ve biran evvel kurtar. Bize sağlıklı bir hayat bahşet. Hastalarımıza şifa, dertlerimize deva, borçlularımıza eda nasip eyle. Kuraklık yaşayan topraklarımıza, şefkatten ve merhametten uzaklaşmış gönüllerimize rahmetinden bol ve bereketli yağmurlar ihsan eyle. Topraklarımızı da, gönüllerimizi de yağmurlarınla sula ki yumuşasın. Verimli topraklarımızdan sofralarımıza ulaşan nimetler bollaşsın.İ nsanlar arasında paylaşma ve dayanışma duygusu çoğalsın. Kur’an-ı Kerim’inde ‘Dua edin kabul edeyim’ buyurdun. Emrine uyduk, elimizi açtık; duamızı ediyor, yalvarıyoruz sana. Dualarımızı kabul eyle.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle belki camiye gidemedik; ama minarelerden kulağımıza gelen o güzel dualara can-ı gönülden âmin diyerek eşlik ettik. Bizler kuluz, insanız, Müslümanız, Mü'miniz; dilimizle ikrar, kalbimizle tasdik ettiğimiz sarsılmaz bir imânımız, yardımına, gözetip kollamasına her saniye muhtaç olduğumuz yek bir Allah'ımız var. Emrettiklerini yapar, yasakladıklarından sakınırız. Her daim had-ü sena Allah'a (C.C.), salat-ü selâm O'nun habibi, sevgilisi, bizim biricik rehberimiz Hazret-i Mahammed Mustafa'ya (S.A.V.).

Rahmet ve bereket ayını fırsat bilen Müslümanlar hayır yarışına katıldı. Temel gıdalarla hazırlanmış binlerce erzak kolisi ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

"Nerede o eski Ramazanlar?" diyerek geçmişe özlem duyabiliriz; lakin önümüzdeki fırsatları da değerlendirmenin vaktini kaçırmamamız lazım. Ramazan ayı gönüle ve bedene şifadır. Rabb'im! Şu mübarek günlerin hürmetine Şâfi isminle şifa bekleyen herkese şifanı tez vakitte ulaştır. Pandemiden dolayı işsiz kalmış, geçim sıkıntı yaşayanlara da derhal iş ve aş nasip eyle. Bizleri âciz bırakma, çaresiz koyma, senden başkasına muhtaç eyleme. Biliyoruz ki rızk ancak sendendir.

Şifa bekleyen, çare bekleyen, yardım bekleyen, hayırlısını bekleyen, nasip bekleyen, rızık bekleyen, huzur bekleyen, affını bekleyen, tüm bu beklentiler içerisinde ümidini asla kaybetmeyen saf, temiz kullarının duasını karşılıksız bırakma, isteklerini kabul eyle.

Ülkemiz salgın hastalığın gölgesinde ikinci kez Ramazan Bayramı’na hazırlanıyor. Bu yıl yine içimiz buruk karşılayacağız bayramı. Gelenek ve göreneklerine asırlardır aşina olduğumuz, her gün tekrarladığımız gündelik hayatın akışını yeniden şekillendiren Coronavirüs, sevenleri yine aynı çatı altında biraraya getirmeyecek. Büyüklerin ellerini öptürmeyecek. Akrabaların birbirlerine sarılmasına, kuzenlerin, arkadaşların kucaklaşmasına mani olmaya devam edecek.

Bu bayram da EvdeKal’arak sevdiklerimizin salgın hastalıktan uzak, sağlık bir hayat sürmesine yardımcı olmaya ne dersiniz?

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Bu Kez Algı Değil Hakikat Kazanacak Gibi……


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 2 - Mart 2024


Yabancıların Gözüyle


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


2023 Yılı Sinop Cumhurbaşkanlığı Sonuçları (14-28 Mayıs 2023)


Nasıl bir belediye isteniyor?


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

220858


Tasarım:DtGaNi