Yayın Tarihi:11 12 2007 03:20(5491)

Muay Thai Federasyonu Boyabat Kalesi’ni ve Çırabozan Dehlizi'ni gezdi

Muay Thai Süper Ligi 1. Gurup Final Müsabakaları için Türkiye Muay Thai Federasyonu, Boyabat’a geldi. Bu müsabakalara katılacak çoğu milli olmuş sporcular, bu sporcuların hocaları, çalıştırıcıları, kulüp yöneticileri ve hakemler 7 Aralık 2007 Cuma gününden itibaren peyder pey gelmeye başladılar.

 

Gelen misafirler bu organizasyonun desteleyicilerinden Zafer Otel’de ağırlandılar. Pazar günü de havanın güneşli olmasından yararlanarak Kale’yi görmek istediler.

Misafirlere Belediye Başkanı Mehmet Ermiş bizzat rehberlik etti. Geziye Boyabat Kaymakam’ı Sayın Fatih Kocabaş’da katıldı. Sporcu ve Hocalardan bazıları kaleye Çırabozan’dan doğru çıktılar.

Kale gezisine adını kaydedildiğimiz misafirlerimizden Muay Thai Federasyonu Başkanı Halil Durna, Gazeteci Muzaffer Ilıcak, Federasyon Yürütme Kurulu Başkanı Hasan Yıldız, As Başkan İsmail Tuğla, Müsabaka Hakemi Hacer Göl,  Yönetim ve Yürütme Kurulu üyesi Erdal Delikara, Sporcu, Hoca Murat Karakuş, Mehmet Karaman, Teknik Kurul Üyesi Yılmaz Çeken, Teknik Kurul Üyesi Hasan Basri Karakuş, Milli Takım Çalıştırıcısı Mustafa Dursunoğlu katıldılar.

 

Belediye Başkanı Mehmet Ermiş son yıllarda kalede yapılanları göstererek açıklamalarda bulundu. Başkan kalenin tarihçesini misafirlere anlatırken sporcular da gösteri pozları vererek ilginç resimler çektirdiler. Bazı resimler tehlikeli ortamda çekildi.

Misafirler kalede çıkan mozaikleri, taş basamakları, sarnıç ve yeraltına yapılmış çeşitli yapıları ilgi ile izlediler ve anı fotoğrafları çektirdiler. Kendilerine bu fotoğrafların internette yayınlayarak ulaştıracağımız sözünü verdik. Bu haberle ve verdiğimiz resimlerle bu sözümüzü tutmuş oluyoruz.

Kaleden Çırabozan yolu ile inildi. Çırabozan inişi heyecanlı oldu. Burada da birçok fotoğraf çekildi. Çırabozan’dan çıkınca Başkan Ermiş kaya üzerine oyulmuş kral kabartmasını misafirlere gösterildi. Misafirler çok şaşırdılar.

 

Misafirlere gezip gördükleri yerlerle ilgili olarak izlenimlerini almak istedik. Çok beğendiklerini, çok etkilendiklerini söylediler. “Bizi kaleye çıkmaya adeta zorlayan Belediye Başkanı Mehmet Ermiş’e teşekkür borçluyuz” dediler. “Eğer bizi kaleye ve bu dehlize gezmeye götürmese Boyabat bizim için gezip gördüğümüz diğer yerlerden pek farklı bir yer olmayacak, bir süre sonra unutup gidecektik. Bu gezi bizim için kolay kolay unutulmayacak bir gezi oldu” dediler.

Misafirler Zafer Otele yürüyerek döndüler. Gazeteci Muzaffer Ilıcak Çay Sokak’taki eski Boyabat Evleri ile çok ilgilendi ve “Bu evler harap olmaktan kurtarılmalıdır” dedi.

 

Misafirlere Zafer Otel’de hazırlanan yöremiz yemekleri ikram edildi.

Facebook'ta Paylaş
12. Yorum: emekci 18 12 2007 17:29
başkanım iyi hoş güzel yapmışsınız kaleyi ama calışan işcilerin paralarını mütahit vermeden kacmış paraları verilmiyormuş 4 aydır bu güne kadar nasıl biz sizin arkanızda durduysak sizde o genclerin paralarında yardımcı olun onlar orda emek harcadılar başkanım sizde gördünüz bizat şahit oldunuz yazık bu konuda yardımcı olacagınızdan şüpemiz yok genclerin emeklerini versinler aglayanın malı gülene yaramaz

11. Yorum: ahmet 13 12 2007 17:56
kim derdiki boyabat kalesinin magaraları açılıp turizm konusunda ilerleme sağlansın belediye başkanımızın çalışmalarını internet aracılığı ile takip ediyorum boyabatı tanıtma konusunda gayretlerinden dolayı tebrik eder selam ve saygılarımı sunarım

10. Yorum: boyabat gazetesine 13 12 2007 05:46
Kaledeki çalışmalar bildiğim kadarıyla bitmiş durumda.Son haldeki resimleri yayınlarsanırız seviniriz

9. Yorum: adem 12 12 2007 23:48
çoooookkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk begendim teşekkürler
birde boyabatla ilgili resimler olursa meseneme gönderirseniz sevinirim

8. Yorum: adem 12 12 2007 23:48
çoooookkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk begendim teşekkürler
birde boyabatla ilgili resimler olursa meseneme gönderirseniz sevinirim

7. Yorum: ms karaduman 12 12 2007 04:18
kardeşim kale güzel ama işçiler para alamadık diye isyan ediyorlar bu insanların haklarını kim savunacak başkanım önümüz bayram işçilerin parasını koparın hangi şirkete verdiyseniz işi hepimiz boyabatlıyız hepimiz kale işçilerinin arkasındayız

6. Yorum: murat karakuş 12 12 2007 00:45
smile

Sevgili Ahmet abi sizin aracılığınız ile başta Boyabat Kaymakamı olmak üzere Belediye Başkanı ve tüm Boyabatlı ev sahiplerine, her ihtiyacımızla ilgilenen Zafer otel personeline tüm s1 muay thaı boyabat organizasyonunda emeği geçen herkese ayrıca Sinoptan kalkıp bizim için Boyabata gelen başta Sinop Vali yardımcımıza, gençlik spor il müdürümüze,Sinop aile hekimliğinde görevli sağlık memurumuz A.İhsan Karakuş'a ve tüm Boyabat halkına sonsuz teşekkürler. Murat Karakuş muay thaı ant. Gebze Champıons Fıght Club antrönör ve sporcular adına saygılarımla..
(not: Ahmet abi benim soy adım kızılkuş değil karakuş değiştirirsen sevinirim ayrıca murat kızılkuş başkası)

5. Yorum: Sabri Apaydın 11 12 2007 18:10
Bu şampiyona çok güzel bir olaydı Boyabatımız için. Bu süreci takip ederek tüm dünyadaki Boyabatlıları bilgilendirme olayınıda sitemiz çok güzel yaptı. Bu tür organizasyonlar yapıldıkça dahada iyi olacaktır. Tüm eksik ve yetersizliklerine rağmen güzel bir başlangıç. Boyabatın hinterlandı bu tür olayları kaldıracak güçtedir. Görülüyorki turizme bakış, sosyal yaşama bakış, spora bakışta kabuk kırılıyor. Bu süreçte tüm kurum ve kuruluşlar elinden geleni yapmalılar. Özellikle Spor salonumuzun ve stadın Boyabata yakışır hale getirilmesi lazımdır.Kadir Ermiş Hocaya, Baturalp Eliçevik Hocaya ve tüm uğraşanlara destek verilmelidir. Emek veren herkese , tüm yazarlarıyla beraber site ve gazete çalışanlarına başarılar diliyorum.

4. Yorum: okuyalım 11 12 2007 08:22
http://www.kenthaber.com/Arsiv/Haberler/2007/Aralik/11/Haber_302275.aspx

3. Yorum: misalim 11 12 2007 06:50
değerli büyüklerimizgençlere yatırım yapınki arkanız salam olsun yoksa memlekete sahip çıkacak kimse kalmıyacak belediye başkanı ve kaymakamımızdan isteğim gençleri kaybetmemek için takılacakları uğraşacakları mekanlar kurun (herşey memleketim için diyenlerdenim) *m*

2. Yorum: usta 11 12 2007 04:15
ömer hoca ve baturalp hoca,,,,,,bu ikiliye dikkat...birarada olunca bu ikili boyabatta daha çok şey değişecektir....sayın kaymakamızda bu ikiliye daha da çok destek olursa boyabatta daha da güzel şeyler olacaktır...adamlar gerçekten çok çalışıyorlar....ömer hocanın çalıştığı okul ve talebeleri birkaçyıldır harikalar yaratıyorlar...sinoptan heryıl madalya getiriyorlar...baturalp hocada ona keza onunda basketbol ve diğer branşlarda çok faydası oldu ilçemize...sağolsunlar,varolsunlar...kıskana

nlar çatlasın.....

1. Yorum: Boyabatlı 11 12 2007 04:09
Boyabat evlerimiz bir bir elden gidiyor maalesef!

Tarihi değerlerimiz yok olmadan bu evler kültür-sanat kursları olarak, müze olarak, dinlenme-lokanta olarak kullanılabilir. Girişimcilerimiz bu alanlara yönlendirilebilir..

Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Ermiş'e Boyabat'a hizmetleri için teşekkür ediyor, bir an önce tarihi Boyabat evlerimizle ilgili çalışmalara yoğunlaşmasını istiyoruz...

saygılar


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

15039


Tasarım:DtGaNi