Yayın Tarihi:12 12 2007 22:18(1585)

Karşılaşmadan Notlar

Türkiye ölçeğinde böyle bir karşılaşma Boyabat’ta ilk defa yapıldı. Bu konuda deneyimsizlik nedeni ile teknik yetersizlik nedeni ile çeşitli aksaklıklar yaşanabilirdi. Ama kayda değer bir aksaklık yaşanmadı.
Karışlaşmada ilginç bulduğumuz notlar aldık.

 

Karşılaşma saat 18.00 de başlayacakken bir saat geç olmak üzere saat 19.00 de başlayabildi. Saygı duruşundan sonra, İstiklal Marşı okundu ve ardından Kaymakam, Belediye Başkanı ve Federasyon Başkanı birer kısa konuşma yaptılar. Konuşmalarının önemli bölümü protokolde bulunan sayın zevata hoş geldin demek ve teşekkür etmekte kullanıldı.

Salon hınca hınç doldu

Boyabatlılar salonu hınca hınç doldurdular. Değil sandalye konacak yer ayakta duracak yer bulmak bile zordu. Karşılaşmaları Kaçkar Tv iki kamera ile canlı olarak yayınladı. Kameranın biri ring kenarından çekim yaparken diğer kamera salonda yüksek bir kuleden çekim yaptı.

 

İlginç Seremoni
Sporcular her karşılaşmadan önce ringde ilginç bir tören yaptılar. Ringin dört köşesinde ki direkler, dört taraftaki halatlar bir nevi kutsandı. Sonra ringin ortasında diz çökerek gösteri tamamlandı.
Karşılaşmalar ikişer dakikalık dört raunt üzerinden yapıldı. Ringin etrafında bulunan hakemlerin verdikleri puanlar anında puan tabelasına yansıtıldı.

Hosteslerin Kıyafeti İlgi Çekti
Karşılaşmalarda hostesliği iki genç kız yaptı. Genç kızların kıyafetleri dikkatimizi çekti. Kıyafetlerden biri Boyabat çemberinden diğeri futadan yapılmıştı. Bu kıyafetleri Boyabat Kız Meslek Lisesi tasarlamış ve dikmiş olduğunu öğrendik. Sporculara madalyalarını ve derecelerini bildiren belgeleri bu kızlarımız taşıdı.

 

Bayanlar Karşılaşmasını Bayan Hakem yönetti
Bayan sporcular Özlem Şan ile Gözde Bayergi arasında ki karşılaşmaya Bayan Hakem Hacer Göl yönetti.

Karşılaşmanın şiddetine halatlar dayanmadı
Afyon Bölgesinden Türkiye İkincisi Aziz Mollaahmetoğlu ile Trabzon Bölgesinden Türkiye Şampiyonu ve Avrupa İkincisi Tevfik Şener arasında olan dördüncü karşılaşma çok çekişmeli geçiyordu. Ama çekişmenin şiddetine ring halatları dayanamadı ve üst halat koptu. Kopan halat çıkarıldı alttaki halat yükseltilerek karşılaşmaya devam edildi.

Destekleyicilere Teşekkür Belgesi Verildi
Kopan halatın çıkarılması ve ring halatlarının düzeltilmesi esnasında bu karşılaşmaya destekleyici olan Halk Bankası, Ünlü Kardeşler ve Menekşeler Özel Rehabilitasyon Merkezi yetkilerine teşekkür belgeleri verildi. Ancak destekleyicilerden Zafer Otele belgesinin verilmesi unutuldu, sonra hatırlandı.

Kaşı açıldığı için devam edemedi
Halatın tamirinden sonra karşılaşma yeniden başladı. Puan olarak geride olan Tevfik Şener çok hızlı girdi. Tevfik Şener’in sert bir hareketi ile Aziz Mollaahmetoğlu’un kaşı açıldı ve (12–10) önde olduğu halde karşılaşmaya devam edemedi ve Birinciliği Tevfik Şener kazandı.

Boyabat bu organizasyondan alnının akı ile çıktı


 

Facebook'ta Paylaş
7. Yorum: Bahri ÇAM 15 12 2007 08:15
09 ARALIK 2007 günü Sinop Boyabat da gerçekleştirilen muay thaı organizasyonunda görev alan hakemlerden biri olarak,mükemmelliyetcilik adına büyük bir özveri ile gerçekleştirilen bir müsabaka için,İlçe Kaymakamı,Belediye Başkanı ve tüm konukseverliğini gösteren Boyabat halkına saygı ve sevgilerimi iletiyorum.

Bahri ÇAM
Muay Thaı federesyonu hakemi

6. Yorum: Çetin ŞAHİN 15 12 2007 06:39
Yapılan bu organizasyonda emegi gecen başta kaymakamınız sayın fatih beye ilce milli eğitim müdürüne endüstri meslek lisesi müdürü metin beye ve otel ve yemek organizasyonu ile ilğilenen ögretmen arkadaşıma teşekkürü bir borç biliyorum.Bizler Boyabata ilk kez gelip son derece memnun ayrıldık.

Çetin ŞAHİN
(E)Jandarma Astsubay
Türkiye Muay Thai Federasyonu Hakemi

5. Yorum: Öğr. Gözüne Cevap 14 12 2007 03:38
Şu bahsettiğiniz yorumda ne anlatmak istediğinizi bir öğretmen gibi imla ve anlatım kurallarına uygun şekilde anlatırsan anlayacağız. Yoksa derin düşünceden çok üstü kapalı mı değindinizde biz anlamadııııık. Hadi hadi bize anlat, derinleştir bizi

4. Yorum: öğretmen gözüyle 13 12 2007 22:32
Programın geç kalması eleştirilebilir. Biz de millet olarak işlerimize zamanında başlamıyı ve işlerimizi zamanıdan bitirmeyi öğrenmeliyiz. İnanç ve gelenek olarak batılı toplumlardan buna daha çok hakkımız var.Ancak bu eleştiri ortadaki başarıyı asla gölgelememelidir.

Sayın Kaymakamımız başta olmak üzere emeği geçen herkesi kutlarız. Esnaf ve iş adamlarımız bu organizasyonlara sevinmelidir. Bizzat onlar tarafından daha çoğu istenmelidir. Bazı büyüklerimizin ellerini öperken Esnaf ve iş adamlarımızı da düşündürmemiz gerekir.

Bu yöre kalkınacaksa el ele vererek kalkınacaktır.

3. Yorum: ahmet 13 12 2007 19:52
karşılaşmadaki bazı eksiklik ve arızaları yazarken maç 18.00 de başlayacakken 1 saat gecikmeyle saat 17.00 başlayabildi yazılmış...
Düzeltilmeli diye düşünüyorum.!!!

2. Yorum: ismail 13 12 2007 02:33
Böylesine eşsiz bir organizasyon için başta sayın kaymakamımız olmak üzere belediye başkanımıza ve tüm emeği geçenlere ve sporculara hakemlere menejerleresaygılar sevgiler ve teşekkürler.. hepiniz sağolun.

1. Yorum: adem 12 12 2007 23:43
böyle bir organizasyonun olmasına gerçekten çok sevindim bu gibi organizasyonların devamını dilerim


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

375113


Tasarım:DtGaNi