Yayın Tarihi:15 12 2007 03:31(1638)

Ömer Yılmaz Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ile görüştü

İşadamı ve Bizim Karadeniz gazetesi sahibi Ömer Yılmaz davetli olarak gittiği Kırım’da Kırım Türklerinin Lideri, Kırım Meclis Başkanı ve aynı zamanda Ukrayna Milletvekili de olan Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ile görüştü.
Görüşme Mustafa Cemiloğlu’nun özel çalışma konutunda yapıldı. Görüşmede Türk Topluluklarını sorunları ve birbirleri ile kopuk olan ilişkileri ele alındı. İlişkilerin yeniden kurulması için neler yapılabileceği gibi konular konuşuldu.

 

Karadeniz Bizim!

Görüşmede bulunan Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun danışmanlığını da yapan Rüstem Umerov “Kırım ve Sinop arasında deniz taşımacılığının gelişmesi için ne yapılmak gerekiyorsa onları yapacağız” dedi. Bu arada “Evet Karadeniz bizim” diyerek Bizim Karadeniz Gazetesi’nin adına da atıf ta bulundu.

Rustem Umerov “Sanayici ve gazeteci olarak Sayın Ömer Beyin bizleri ziyarete gelmesi bizi çok mutlu etti. Türkiye bütün yönü ve yüzüyle Avrupa’ya bakıyor. Avrupa’ya baktığının %20’si kadar bu tarafa bakıverse Türkiye’yi 50 yıl besleyecek bir rezervin bulunduğunu görecek ve Türk Halkı da bunu anlayacaktır” dedi.

Ömer Yılmaz Kırım’a bir gazete matbaası armağan ediyor

Ömer Yılmaz ise “Cumhuriyetimizin kuruluşundan sonra Kurucumuz Ulu Önder Atatürk harf devrimini Sinop’ta bir okulun bahçesinde başlatmıştır. Neden atayurdu Kırım’da da Latin Alfebesi düğmesine basmayalım? Kırım’a da bir matbaa kurarak ilk adımı inşallah gerçekleştireceğiz” dedi. 

Toplantının kalan bölümünde Kırım’a bir gazete matbaası armağan edeceğini söyleyen Ömer Yılmaz “En kısa zamanda gazete ve matbaa tesisini işletecek gençlerimizi yetiştirerek tesislerimizde stajlarını yaptırarak bu gazeteyi ve matbaayı yayına sokarız. Bizim Karadeniz Gazetesinin bir kardeş kuruluşu Karadeniz’in öbür yakasında yayına geçecek Allah bize bu günleri de görmeyi nasip etti” diyerek toplantıyı bitirdi.

Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu Kimdir?

Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu SSCB zamanında Sovyet Yöneticilerine karşı Kırım Türklerinin hakları için mücadele etmiş girdiği uzun süreli açlık grevi sonucu 35 kiloya kadar düşmüş ve sembol olmuş bir kahramandır.

Facebook'ta Paylaş
9. Yorum: Ömer. 14 01 2008 21:51
Geç gelen adalet,adalet değildir.Bu kadar haksızlık olmaz. sad

8. Yorum: Adalet 09 01 2008 02:33
Baloncuların balonu iğneyle karşılaşınca patlarmış. smile

7. Yorum: Fenasi 30 12 2007 22:10
İlk mahkemede herkes salıverilmiş.İddialar asılsız çıkmış.

6. Yorum: İdris 30 12 2007 21:18
İddalar ne oldu.? Onca para nereye gitti.? yoksa iddialar asılsız mıydı.? Bu bir balon muydu cidden.?

5. Yorum: :) 15 12 2007 06:06
DURSUN DEMİREL TAHLİYE OLDU

14 Mart 2007 tarihinde devlet dairelerine baskı yapmak çete kurmak suçundan tutuklanan Ak Parti Eski İl Başkanı Dursun Demirel ;önce Sinop ceza evinde oradan da Bolu F tipi ceza evinde yatmıştı.
14 Aralık 2007 Cuma günü Ankara Ağır Ceza Mahkemesideki yargısı sonrasında tahliyesine karar verilen Dursun DEMİREL İl Başkanlığı görevi süresi içersinde iddia edilen suçların hiç birini kabul etmeyerek adalete inandığını belirterek açıklamasında; "Görevim süresi içersinde namusum ve şerefimle görev yaptım .Bunun aksini kimse iddia edemez .Bana inanan, beni yalnız bırakmayan bütün dostlarıma teşekkür ediyorum" dedi .

4. Yorum: :) 15 12 2007 05:38
Gündoğusu Operasyonu'nda 16 Tahliye

Gündoğusu Operasyonu Kapsamında Geçen Mart Ayından Beri Tutuklu Yargılanan 16 Kişi, Tutuksuz Yargılanmak Üzere Serbest Bırakıldı.
Gündoğusu Operasyonu kapsamında geçen Mart ayından beri tutuklu yargılanan 16 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Sağlıkta ihale yolsuzluğu iddiasıyla birçok ili ve ilçeyi kapsayan ve Mart ayında gerçekleştirilen Gündoğusu Operasyonu kapsamında gözaltına alınan 54 kişiden 31'i tutuklanmış, ardından 15 kişi serbest bırakılmıştı. 16 kişinin ise Bolu Cezaevi'ndeki tutukluluk halleri devam ediyordu. Operasyon sonrası konuyla ilgili Sinop Başsavcılığı tarafından 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne 14 klasör ve 440 sayfalık bir fezleke gönderilmişti. Soruşturmayla ilgili 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından da 250 sayfalık iddianame hazırlandı. 2007/322 sayılı dosyanın bugün gerçekleşen ilk duruşmasında tutuklu bulunan Yakup D., Ali Z., Ali Ö., Süreyya E., Dursun D., Bayram K., Mehmet O., Ragıp A., Fethi T., Okan Ö., Alper D., Adnan U., Muammer D., Tanju K., Ethem E. ve Ahmet G. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

3. Yorum: :) 15 12 2007 05:29
Bakanlık az gelir başbakan olsun

2. Yorum: muhteşem 15 12 2007 04:15
öber başkanım keşke sayın cemiloğlunu buralara getirebilse.

1. Yorum: sağol var ol ömer başkanım 15 12 2007 04:13
yazıdada görüldüğü gibi ömer başkanım kurtuluşun dil birliğinde olduğunu çok iyi farketmiş. ömer başkanım milletvekili olmalı diye düşünüyordum ama böylesine ufku açık olduğunu gördükten sonra bende bakan olmalı


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

33874


Tasarım:DtGaNi