Yayın Tarihi:16 03 2009 23:55(1212)

 

Tarım İl Müdürü İpek Boyabat Çiftçisini bilgilendirdi

 

Sinop Tarım İl Müdürü Sıddık İpek yeni çeltik çeşitleri konusunda Boyabatlı çeltik üreticilerine bilgi verdi.

İl Müdürü İpek bu gün (16 Mar. 09 Pazartesi) Boyabat Belediye Düğün Salonunda bir kısım çeltik üreticileri ve köy muhtarlarına yeni çeşitler konusunda açıklamalarda bulundu.

 

 

 

 

 

Boyabat, Saraydüzü ve Durağan’da deneme ekimleri yapılan Osmancık-97, Halil Bey, Edirne ve Kızılırmak çeltik çeşitlerinin karşılaştırdı. Üç ilçede yapılan ekim sonuçları çeşitler üzerinden tane iriliği, hastalıklara karşı direnç, yetişme süreleri, verim yüksekliği gibi ölçütlere göre değerlendirildi. Bu değerlendirmeler sonucunda Halil Bey ve Edirne cinsi çeltiklerin diğer Kızılırmak ve Osmancık-97 cinslerine göre çok üstün olduğu görüldü.

 

 

 

 

Tarım İl Müdürü Sıddık İpek deneme sonuçlarını anlattıktan sonra “Ben size Halil Bey ve Edirne çeltik çeşitlerini tavsiye ederim. Tabii siz eğer biz ille de Osmancık-97 cinsini isteriz derseniz onun tohumunu getiririz. Ama ben size üç ilçede yapılan deneme sonuçlarını gösterdim. Önerdiğimiz  çeşitler hem verim, hem hastalıklara karşı dayanıklılık hem de tane irilikleri bakımından diğer çeşitlerden üstündür” dedi.

 

 

 

 

 

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: bdbd 17 03 2009 09:46
Haberi yapan arkadas:ilk önce sana tesekkür ederim.Zira bu haberin benim icin ayni zamanda menevi degeri var.Zira orada bulunanlar icinde babam ve
komsularimizda var.Tekrar tsk.Elinize yüreginize saglik.
Müdür bey ayrica sinevizyonla teknik 1 calisma yapmis kendisini tebrik
ederim.Ancak,bildigim kadariyla,bu havzada su sikintisi var.Ayni zamanda
celtik,tarimi zor olan 1 ürün türü.Gelecek yillarda belkide tarimida yapilamayacak.Kaldiki Boyabat-Duragan arasindaki bütün köylerin gecim kaynagida bu.Celtikden cok daha karli ve tarimi daha kolay 1 yada birkac ürün gelistirilemezmi?Aynizamanda ihrac olan-arzi az talebi cok olan.
Saygilarimla.
Not: 1 Kiwiyi kök asagi gelecek sekilse saksiya gömün patetes gibi odanin 1 kösesinde koyun.Kiwi fidani elde edeceksiniz.

1. Yorum: Sevdamız:BOYABAT 17 03 2009 02:55
Tarım İl Müdürü Sıddık İpek'in yeni çeltik çeşitleri konusunda Boyabatlı çeltik üreticilerini bilgilendirmesi memnuniyet verici.Kendilerine saygılarımı sunuyorum.Türk tarımının gelişmesi için de mutlaka bilimsel araştırmalara önem verilmelidir.Üreticiler bilinçlendirilmelidir.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

351283


Tasarım:DtGaNi