Yayın Tarihi:30 10 2009 23:45(1443)

 

Sinoplu Gaziler madalyalarını iade etmişlerdi


      
Haber-foto: Hamdi gökçen

 

Bilindiği gibi Kürt açılımında, teslim olan PKK’lıların gösterdiği aşırılıklar nedeniyle rencide olan şehit aileleri ve gaziler, yurdun bir çok yerinde tepki göstermişler ve tepkilerini “Biz boşuna mı savaştık! “ diyerek dile getirerek, devletin verdiği madalyaları da iade etmek istediler.

Bundan 45 yıl evvel 1964 yılında Türk pilot Yüzbaşı Cengiz Topel’in  Türk Hava Kuvvetleri'nin Kıbrıs'ta gerçekleştirdiği uyarı uçuşunda, uçağının Rumlar tarafından vurularak düşürülmüş ve Cengiz Topel, TÜRK hava kuvvetlerinin ilk jet pilot kaybı  olarak şehit edilmişti.

 Uçağın Kıbrıs’ta düşürülmesine seyirci kalan BM'e tepki gösteren Sinoplu Kore Gazileri, Genel Sekreter Uthant'a madalyalarını iade ettikleri ortaya çıktı.

O günün canlı tanığı olan Kore gazisi Hasan Özyürük “1964 yılında Kıbrıs'ta şehit edilen Cengiz Topel, B.M in  gerekli girişimde bulunmadığı ve şehide sahip çıkmaması büyük tepkiye neden olmuştu. Sinop'ta bizler de buna tepki olarak Şerafettin Göçkünoğlu’nda toplanan madalyalarımızı B.M Genel Sekreterine iade etmiştik. "Madalyaya ihtiyacımız yok, ey Uthant! utan-utan!” diyen  bir yazılı söylemle maksadımızı anlatmıştık. Dedi. Gazi Hasan Özyürük, Topladığımız madalyaları, B.M teslim etmesi için  Uthant'a  gönderdiklerini  sözlerine ilave etti.
 

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: ömerköylü bekir tekin 31 10 2009 05:54
Saygı değer gazilerim,abilerim,ben siyasetçi değilim,devletin kadrosunda işçi yada memur da değilim.
hükümetin kürt açılımı,gerçekten maksadını aştı ve mevzu pkk.açılımın
a dönüştü,ama devlet bizim hükümet bizim,ister sağcı olsun ister solcu olsun,hiç bir idarecimiz böyle olabileceğini tahmin etmemişlerdir diye düşünürüm.
devletimiz a.b.mahkemelerinin kararı gereği dünyanın parasını pkk.larına ödemek zorunda kalmaktadır,siyasi tecrübem olmdığı halde yorumum,kıbrısta olduğu gibi ab.'yeben yaklaşıyorum onların yaptığını sizde gördünüz ben devletim onlar terör deme hakkını elde etmiştir.
hükümet ve idarecileri geçici devletimiz kalıcıdır.
hiç bir şehidimiz ve gazimizin kanı boşuna akmamıştır,devletini seven dış güçlere karşı bölünüyorlar sevincini yaşatmayalım derim.
Allah şehitlerimize rahmet etsin ailelerine sabır versin,ailelerininde günahlarını affetsin.
Allah gazilerimizden ve sabırlı ailelerinden razı olsun,çaba ve dürüst niyetlerini kabul etsin günahlarınızı affetsin.
Allah hepinizden razı olsun.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

326453


Tasarım:DtGaNi