Yayın Tarihi:02 11 2009 19:42(1664)


 

Mescid-i Aksa Konulu Resim Sergisi düzenleniyor         

            


Şefkat Yağmuru Derneği, 03-06 Kasım günlerinde Boyabat Belediye Düğün Salonunda Mescid-i Aksa’ konulu resim sergisi düzenleyecek.

 

 

 

 

           
Konuyla alakalı bilgi veren Dernek Başkanı Ali Erol şunları söyledi:
         
Buradaki amacımız insanlara Mescid-i Aksa’yı tanıtmak ve Hz. Süleyman’dan günümüze kadar olan evrelerini resimler ve yayınlar eşliğinde sunmaktır. Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesidir. Peygamber efendimizin Miraca yükseldiği yerdir. Ve aynı zamanda vahye dayalı bütün dinlerin kutsal mekânıdır.

         
Şu anda Mescid- Aksa işgal altındadır. Zaman, zaman fanatik Yahudilerin ve Siyonistlerin saldırılarına maruz kalmaktadır. Bu mekanı Dünya Müslümanları adına toprakları işgal edilmiş ve İsrail vahşetiyle karşı karşıya olan Filistin halkı korumaktadır.

 

 

 

 


Resim sergisindeki amacımız, Mescid-i Aksa’nın geçmişini ve günümüzdeki durumunu insanlarımıza sunmaktır. Biz burada sadece bir aracıyız. Resimleri “ Kudüs Ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği” inden istedik ve onlarda bizi kırmadılar gönderdiler. Bu resimler, birçok ülkede ve İstanbul’un önemli kültür merkezlerinde sergilendi. Bu sergi süresince insanlarımızın İlk Kıblemiz hakkında çok şeyler öğreneceğine inanıyorum.

 

 

 

 

        
Ayrıca, Müslümanların ilk Kıblesi olan  Mescidi Aksa davası bütün Müslümanların ortak davasıdır. Eğer bu mescide bir zarar gelirse, bundan sadece Filistinli Müslümanlar değil bütün dünya Müslümanları sorumlu olacaklar ve zarar göreceklerdir. Mescidi Aksa yeryüzündeki bütün Müslümanların ortak değeri ve haysiyetidir.


Dünya Müslümanlarının Mescid-i Aksaya hep birlikte sahip çıkmaları halinde Siyonistler bir hayal ürünü olan Mescid-i Aksa’yı bir şekilde yıkma davalarından vazgeçeceklerdir.  Bunun için dünya Müslümanlarının her şeyden önce Mescidi Aksa ve Kudüs konusunda bilgilerini tazelemeleri ve buradaki hazin durum hakkında duyarlı olduklarını ve Siyonistlerin buraya zarar vermelerine fırsat vermeyeceklerini bütün dünyaya göstermeleri gereklidir. Dedi

         
Sergi: Belediye Düğün Salonunda 3 Kasım Salı günü başlayıp; 6 kasım Cuma günü akşamına kadar devam edecektir. Serginin açık olduğu saatler: 13:30 ile akşam 21:00 arası.

 

Facebook'ta Paylaş
4. Yorum: HÜSNÜ 07 11 2009 02:02
1 hafta boyunca açık olmasına rağmen kimseler gelmedi.İnsanlarımız artık böyle etkinlikleri takmıyor ,umurlarında değil . Filanca Comaat fişmanca Comaat olsaydı gelenler çok olurdu.fakat zavallı ALİ başkan yırtınıp duruyor Filistin ve KUDÜS davası için ama nafile..

3. Yorum: osmanköylü 03 11 2009 00:10
İnsanlara Gerçeği Anlatmak Siyonistlerin Mescid-i Aksa'da Oynadığı Oyunları Tüm Müslümanların Bilmesi Gerekir Ben Müslümanım Diyen Herkez ve Tüm Müslümanlar Buraya Sahip Çıkmalı.

2. Yorum: hasan 02 11 2009 20:41
yapılması gereken güzel bi etkinlik. emeği gecenlere teşekkürler..

1. Yorum: netadam 02 11 2009 20:11
-Sevkat yagmuru dernegini bu calismalarindan dolayi takdir ediyorum.Ayrica gazetenin konuya duyarliligida ayrica güzel 1 gelismedir.

-Bu ve benzeri faaliyetlerde,insanlarin manevi hissiyatlarinin maddiyata tedavül edilmemesi kaidesiyle desteklenmesi cok güzel 1 davranis olur.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

349896


Tasarım:DtGaNi