Yayın Tarihi:02 11 2009 21:05(1955)

 

Sinop Çevre Platformu yazılı açıklama yaptı

 

Sinop çevre platformu yürütme kurulu yazılı bir açıklama yaparak termik santral istemiyoruz dediler.

 

İşte o yazılı açıklama:
    

Sinop Nükleer Karşıtı Platform, 31 Ekim 2009 Cumartesi günü yapılan genel kurulda, oy birliğiyle tüzük ve isim değişikliğine giderek Sinop Çevre Platformu adını almıştır.       

İlimizde kurulmak istenen nükleer santrallere karşı 54 Sivil Toplum örgütü, Sendika ve Siyasi Partiler Şubat 2006 tarihinde bir araya gelerek Sinop Nükleer Karşıtı Platformu kurmuşlardır.


Kurulduğu günden bu güne kadar, kurulmak istenen nükleer santrallere karşı onlarca etkinlik, miting gerçekleştirilmiştir.  Çernobil felaketinin yıl dönümü olan 29 Nisan 2006 tarihinde yapılan miting ise, ülkemizde yapılan çevre mitinglerinin en büyüğü niteliğindedir.


 “Avrupa’nın enerji arz güvenliğinin güvencesi olacağız” sözleri ile yola çıkan Siyasal İktidar, 25 tanesi Karadeniz Bölgesinde olmak üzere Ülke genelinde 45 adet termik santral müracaatlarına izin vermiştir. Enerji sektöründeki planlamayı terk ederek, enerji üretimi için ülkemizin neresi olursa olsun yatırım yapacak olan firmaları teşvik edilmektedir. Bu yatırımlar gerçekleştiği takdirde Karadeniz kömür denizine dönüşerek, enerji çöplüğü olacaktır. İlimizde kurulması düşünülen nükleer santrallerin yanı sıra ithal kömürle çalışacak 3 adet Termik santral;

1-  Firma Adı: Anadolu Termik Santralleri A.Ş.

     Yer: GERZE-Çakıroğlu Köyü

     Yakıt Türü: İthal Kömür-Motorin

      Kurulu Gücü: 1020 Megavat

      Lisans Tarihi: 20 Kasım 2008

 

2-  Firma Adı: Afken Termik Santral Yat. ve Tic.A.Ş.

      Yer: ERFELEK-Karacaköy

      Yakıt Türü: İthal Kömür

      Kurulu Gücü: 1630 Megavat

     

3-  Firma Adı: Düzkan Enerji Yat. ve Tic.A.Ş.

      Yer: AYANCIK-Çaylıoğlu(İstefan)

      Yakıt Türü: İthal Kömür

       Kurulu Gücü: 1020 Megavat

       Lisans Tarihi: 30 Ekim 2008

       Mevcuttur.


Ülkemizin en büyük termik santralleri ilimizde kurulmak istenmektedir. Adı geçen santrallerin kurulması durumunda şehrimiz Muğla-Yatağan, Afşin-Elbistan’la beraber anılır duruma gelecektir. Yakın zamanda ulusal enerji ağımız Avrupa Enerji Birliğine Trakya üzerinden bağlanacaktır. Kısaca kurulmak istenen termik santraller, ülkemizin enerji ihtiyacından çok, Avrupa’nın enerji ihtiyacını karşılayacak santrallerdir. Ateşe kömürü biz atacağız.  Bizim yaşam alanlarımız, su kaynaklarımız, ormanlarımız, tarım alanlarımız, denizlerimiz kar hırsı ve çıkar uğruna yok edilecektir. Üretilen elektrik iletim hatlarıyla Avrupa ülkelerine gönderilecek. Tüm bu talana dur diyebilmek, Halkımızın bilincini artırmak, yaklaşan tehlike karşısında farkındalık yaratmak için kurmuş olduğumuz Sinop Nükleer Karşıtı Platformu daha da etkinleştirip genişletmek amacıyla Sinop Çevre Platformuna dönüştürmüş bulunmaktayız. Tüm Halkımızı, nükleer ve termik santrallere karşı başlatılan hukuki mücadeleyi desteklemeye, eylem ve etkinliklerle görev almaya çağırıyoruz. 

 

SİNOP ÇEVRE PLATFORMU YÜRÜTME KURULU 

 

Facebook'ta Paylaş
5. Yorum: hoppalaaaaaa 05 11 2009 00:46
1. Yorumcu arkadaş, meydanı boş bulup atma. Köprü ile Santral aynı şeyler değildir. Kimsenin muhalefet gibi bir derdi yoktur. Altarnatif olarak rüzgar santralleri kurulsun deniyor. Termik Santral sana ve ülkemize hizmet için değil. dış güçlerin sizi daha ne kadar egomanyamız altına alırız hesapları, Gerzeye kurulacak Termik Santral yılda 2 milyon ton ithal kömür yakıyor. 2 milyon ton kömürü nerden alacaklar acaba. Hadi aldılar, sen acaba mavi gökyüzünü görebilecekmisin. İşsizlikten bahsediyorsun, santrallerde emele çalıştırmayacaklar. Teknik personel olacak. Oda senden bende olmayacak. Sap ile samanı ayırmalıyız.

4. Yorum: bennn 03 11 2009 05:21
demirden korkan trene binmesin herşeye muhaleftsiniz fikir ürettiğiniz günleri görebilecek miyiz acaba?

3. Yorum: Bayram Ayranciya 03 11 2009 05:13
Bayram bey:maasimin iki katini verecek kadar sozunun eri isen ben raziyim,hemde kac sene istersen,var misin.Bordromu getireyim istedigin adrese istersen fakat kacma emi.Cevabini bekliyorum

2. Yorum: Bayram Ayrancı 03 11 2009 00:08
Platformu oluşturan sivil toplum örgütlerine ve platform yöneticilerine başarılarının devamını diliyorum.

Yorum yapan arkadşım sana maaşının iki katını verelim. İş olarak günde 2 saat boyabatta bir bacanın ağzında beklemek.

Kömür santralları kurmak yerine temiz enerji rüzgar santrallarını kurmak daha iyi olmazmı.

1. Yorum: Desteklemiyorum sizi 02 11 2009 21:13
Ülkenin menfaatine olan herşeye karşı gelmek marifet sanki...Hem iş yokluğundan şikayet edersiniz hem de iş alanı açılmak istenince karşı çıkarsınız.Biz bu filmleri çok seyrettik.Boğaz köprülerine de karşı idiniz ama bugün eminim bizden çok siz kullanıyorsunuz.Alternatif fikir üretmenizi beklerdim fakat torbada hiçbirşey yok ki ne üretesiniz,sizin ki modaya uyup her iyi şeye karşı çıkmaktır.Onun için sizi ve sizin gibileri kaale bile almıyor bu millet.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

318936


Tasarım:DtGaNi