Yayın Tarihi:04 11 2009 21:05(1170)

 

Valilikte “Domuz gribi” toplantısı yapıldı

 

Sinop Valiliği'nce, son günlerdeki domuz gribi tehlikesine karşı çeşitli kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerinin de katıldığı bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Vali M. Hakan Güvençer, grip salgını konusunda Sinop'un çok özel alarme olması gerektiğine dair bir işaret olmadığını belirterek özetle şunları söyledi:
"Toplantımızın amacı; H1N1 diye adlandırılan grip virüsünün bir salgın yaratma tehdidine karşı Sinop'un konumunu belirlemek ve toplantıya katılanları bilgilendirmektir. En büyük tehlike, bu virüsün bir toplumsal endişeye ve paniğe yol açmasıdır. Birinci görevimiz buna fırsat vermemektir. İkinci görevimiz de olayı ciddiye alarak, alınması gereken önlemleri adım adım ve hiç ihmal etmeksizin ve ertelemeksizin almaktır. Bu hassas dengeyi korumak ve kollamak zorundayız. Bu konuda Valiliğimiz'in başkanlığında, İl Sağlık Müdürlüğümüz'ün eşgüdümünde, diğer tüm kurumlarımızın da el vermesiyle İlimizde bu salgına ön hazırlık olmak üzere çok ciddi çalışmalar yapılmış ve yapılmaktadır. Allah korusun, ülke genelinde ciddi bir salgın meydana gelecek olsa dahi Sinop'un içinde bulunduğu coğrafi şartlar, nüfusu, nüfus hareketliliği şartları sebebiyle ülke genelinden daha az bu salgından etkilenebileceği yorumlanabilir" dedi.

Vali Güvençer; Sinop'ta başta okullar olmak üzere birçok kurumun dezenfekte edildiğini belirterek, Kasım ve Aralık ayları içerisinde okullardaki öğrencilerin ailelerinin izni alınıp domuz gribi virüsüne karşı aşılanacaklarını söyledi.

Toplantıda konuşan Sinop İl Sağlık Müdürü Dr. Cem Güre de, domuz gribi tehlikesine karşı il genelinde yapılan çalışmalar, alınan tedbirler ve bu virüsten korunma yollarını açıkladı.

 

Haber: Hikmet KURADA

Facebook'ta Paylaş
5. Yorum: gurbetçi/ank 06 11 2009 21:55
Sayın valimizi,dostlarla birlikte,sinop ziyaretimde,bir akşam yemeğinde,bizi şereflendirerek,tanıma ve tanışma fırsatım oldu.sinop u her anlamda,iyi etüd etmiş,sinop un corafi ve kültürel yapısınıda göz önüne alarak,sinop un kalkınması ile ilgi çok güzel,kalıcı,ve kalkındırıcı projeleri kafasında oluşturduğuna şahit oldum.vali beyin bu gayretine,biz sinop lular olarak destek verelim istiyorum..tanımaktan son derece onur duyduğum,bu genç ,çalışkan, vizyonu olan, devlet adamına ,tüm hemşehriler olarak el ele gönül gönüle vererek,sinop için bir şeyler yapmalıyız,diyorum.çünkü,
sinop ve sinoplular için ,sayın GÜVENÇER büyük bir şans olduğunu düşünüyorum.saygılarımla.
.

4. Yorum: kelebek 05 11 2009 22:33
tabıkı alakası yok amcası belkı dıyorum sayın valımızın sözü gecer beyefendılere

3. Yorum: esrarengiz_057 05 11 2009 04:10
kelebek kardeş sen nerde ne yazacagını bılmıyorsun anladıgım kadarıyla suan yorum yazdıgın haberle cop bıdonlarının ne alakası var yakında onlarda yerıne konur kardeş merak etme yeterkı sen insan gibi coplerını yerıne zamanında ve posetıyle bırak o zaman heryer daha temız ve hıjyenık olur merak etme sen...

2. Yorum: kelebek 05 11 2009 03:12
bende sayın valımize tşk edıyorum sayın valım bırde su boyabatın boyabatta senden sorumlu bıldıgım kadar bize gırıp bulasırsa boyabatın yetkılılerınden bılınsın bi emir verde su cöp bidonları yerıne konsun

1. Yorum: Sinoplu 04 11 2009 22:39
Sayın Valimize, böyle önemli bir konuda toplantı yaparak toplumu bilgilendirdikleri ve gerekli önlemleri aldıkları için teşekkür ediyoruz.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

314526


Tasarım:DtGaNi