Yayın Tarihi:08 08 2023 13:28(2791)

Gazeteci Turan Aslan’ın verdiği sözleri tutmaması halinde, en fazla ben eleştiririm

Gazeteci Turan Aslan’ın Saraydüzü Belediye Başkan adayı, adaylığı konusunda yazdığım köşe yazısında, olumlu veya olumsuz çok sayıda eleştiri aldım.

Peygamber efendimizi kendi insanları Mekkeliler sevmezdi. İslamiyeti yaymak için Medine’ye göç etmek zorunda kalmıştı. Saraydüzülülerin de kendi insanını sevmemesi, ön yargıyla eleştirmesi normaldir. Şayet, AKParti, Saraydüzü Belediye Başkanlığı’na aday gösterir ve kazanırsa, siz sayın okuyucularım bir kenara not edin. Turan Aslan’ı, halk ve Saraydüzü adına en acımasızca ben eleştirerek yerden yere vurur, Saraydüzü ve Türkiye’yi kendisine dar ederim.

Değişmez ilkelerim arasında Siyaset ve devlet yönetiminde duygusallığa yer yoktur. Turan Aslan, meslektaşımmış, yakın köylümmüş affetmem. İsterse, babam, ağabeyim çok yakın akrabam olsun. Seçim döneminde vatandaşa ne vaatlerde bulunduysa, yeri geldiğinde en şert bir şekilde yüzüne vururum.

Belediye Başkanlığı, benim dini değerlerime göre kutsal olduğu kadar ibadettir. Seçimi kazanmak için uçuk, kaçık hayali, yalan, projelerle yola çıkacaksın. Seçildikten sonra yan gelip yatacak, eşin dostun, akrabalarınla gününü gün edeceksin. Ben o zaman Turan Aslan’a sormaz mıyım. İnsani etik değerleri bir tarafa bırakalım, seçimde verdiğin sözler gazetecilik ilkelerine yakışır mı diye sormaz mıyım? Saraydüzü’nü değil, İstanbul’u Turan Aslan’a dar ederim.

Yıllardır insanların, yalan, dolan, hayali proje ve vaatlerle kandırıldığı yetmezmiş gibi… Turan Aslan’ın belediye başkanlığı gibi bir kariyere ihtiyacı yok. Uzun yıllar Türkiye’nin önde gelen ulusal gazetelerinde üst düzey yöneticilik yapmış, araştıran, sorgulayan, istişare kültürü olan Turan Aslan’ın belediye başkanlığı gibi bir kariyere ihtiyacının olmadığını düşünüyorum. Saraydüzü’nü ekonomik, sosyal, kültürel anlamda eserler bırakırsa, avuçlarım kızarıncaya kadar alkışlar, destek veririm.

Turan Aslan köşe yazımdan sonra beni telefonla arayarak teşekkür ettiğinde kendisine, böyle bir köşe yazısı yazmakla sana kefil olmuş oluyorum. Dinen bunun vebal olduğunu biliyor musun dediğimde, “Abi, ben Saraydüzü ‘nün Türkiye ilçeleri arasında, ekonomik, sosyal, kültürel alanda örnek olacak, akılcı yapılabilir, Ankara ve İstanbul’da, mesleki olarak yakından tanıdığım profesör ve akademisyenlerden aldığım bilgi destek ile yaklaşık üç yıldır projeler hazırlıyorum. Saraydüzü’ne yapacağım akılcı hizmetlere Saraydüzü tarihine altın harflerle geçmek en büyük hedefimdir.” dedi.

Ben de "Turan kardeşim, inşallah, dinen ve insanın beni mahcup etmezsin, toplum yararına güzel işler yaptığın sürece senin destekçin olacağım. " diyerek telefonumu kapattım.

Okumuş, cahil, kariyer sahibi her insan haddini bilerek, taşıyabileceği 20 kilo yerine, 100 kiloyu kaldırmaya kalkarsa altında ezilir. Ülkesine, insanlarına, çevresine verdiği zararların telafisi bile olmaz. Efendim, AKParti iktidarına muhalif birinin AKParti Belediye Başkanı aday, adayı hakkında övgü dolu sözler yazmanızın arkasında ne var diye soruyorlar bana. Türkiye Cumhuriyeti yasaları ile kurulmuş, 21 yıldır iktidar da olan AKParti’ye muhalif olduğumu kabul etmiyorum. Siyasi partiler, siyasi liderler gelip geçicidir. Kalıcı olan Türkiye cumhuriyetidir.

Bu arada, halen Saraydüzü Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Sayın Hasan Peker’e de haksızlık etmiş olmak istemem. Kendi vizyonu dahilinde Saraydüzü’ne hizmetler yapmıştır. O toprağın bir evladı olarak kendisine teşekkür ederim.

Facebook'ta Paylaş
4. Yorum: serbülent 09 08 2023 16:33
sarayduzu halkı dışardan gelen bı arkadaşı seçmez düşük bı ıhtımal----------

3. Yorum: haktan 09 08 2023 12:01
aday olacagı soylenen arkadaş yıllarca ıst.kalmış gelmış eee sonra başkan olacak hemı sarayduzu halkı secmez boşuna çabalamayın

2. Yorum: ismi boşver 09 08 2023 08:33
sayın yazar nerelisin bilmem seni de tanımam da yıllardır saraydüzünde yaşayan birisi olarak saraydüzünde merkezin dışında yaşamış,büyümüş kimseye oy verilmez. şahış kim olursa olsun bu değişmez.mevcut yönetimden memnun olmayan birisi olarak saraydüzü ilçe sınırı içinde olmayan kimsenin seçim kazanabileceğini düşünmüyorum.a
yrıca turan şahin bence başarılı olabilecek birisi değil.

1. Yorum: gökbörü 08 08 2023 16:44
aday olduda -kazandıda vs vs hayaller hayaller


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Öncelik ekonomide


İhanete Hazır Olun…


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Vatan Haini Olamaz


2024 Boyabat Yerel Seçim Sonuçları (31 Mart 2024)


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 4- Mart 2024


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

368654


Tasarım:DtGaNi