Yayın Tarihi:07 04 2024 17:58(1465)

Boyabat da AKP kazandı alleem….

Yahu Cömertler'in oyundan şüphe eder oldum. Herkes Sayın Kara'ya oy vermiş. Devir teslim merasimindeki görüntüler de çok tuhaftı. Kimler yoktu ki……

Bugünkü sözlerim meclisten dışarıdır. Her insanın bir ideolojisi olabilir. Seçimlerde kendine yakın siyasi partilere oy verebilir. Bazen bayrak ve vatan için ideolojisine gem vurarak farklı bir siyasi partiye de oy verebilir. Buna örnek son seçimleri gösterebiliriz.

31 Mart 2019…………

İlçemizde yapılan yerel seçimlerde AKP adayı Şefik Çakıcı 7953 oy alarak seçimin kazananı olmuştur. İYİ Parti (İttifakı CHP) adayı Hasan Kara da 6254 oy alarak seçimin ikincisi olmuştur. Ayrıca MHP adayı Şükrü Kaya da 1144 oy alarak üçüncü sıraya yerleşmiştir.

31 Mart 2024…………

Bu seçimde faklı bir tablo ile karşı karşıyayız. YRP adayı Hasan Kara 5955 oy alarak ipi göğüsleyen olurken, MHP adayı Murat Muslu 4101 oy alarak ikinci, AKP adayı Ferhat Yıldız da 3915 oy alarak sıralamayı üçüncü olarak bitirmiştir.

Çizelgeye baktığımızda bir önceki seçime göre AKP 4038 oy düşüşü yaşarken, MHP ise bir önceki seçime göre 2957 oy artışı sağlamıştır.

Bu iki partiyi bir ittifak olarak düşünürsek aradaki oy farkının (1081) YRP adayı Hasan Kara'ya gittiği aşikardır.

Yani bu seçimde çok nedenlerden dolayı oy kaybı yaşayan AKP'nin oylarının bir kısmının MHP'ye bir kısmının da YRP'ye kaydığı görülmektedir.

Gelelim sadede….

Yahu kutlamalarda olsun, devir teslimde olsun düne kadar AKP'ye oy veren nice insan vardı. Düne kadar AKP'ye oy verip de bu dönem YRP'ye oy verenlere bir nebzede olsa sözüm yok. Asıl sorun ikiyüzlülerde. Kendi oyumdan şüpheye düşer oldum.

Bir anda aklıma Şener Şen'in başrolünü oynadığı Züğürt Ağa filmi geldi. Köyde ağanın (Şener Şen) partisine bir oy çıkar. Ağa vaziyeti öğrenince yamaklarını sorgular. Biri der o bir oy benim, diğeri der o bir oy benim. Ağada peki benim oy nerede der. Valla bende ikiyüzlülere soruyorum peki benim oy nerede………

İlçemizin eşraflarından Eski milli eğitim müdürü Merhum Bayram Hangül hoca bir dönem adaylığını koyar. Sandıktan kendine ev hanesi sayısından bile noksan oy çıkar. Akşam olur evde bana oy vermeyen hain kim diye sorar.

İkiyüzlüleri görünce aklıma gelmiyor değil, Cömertler Hasan Kara'ya ihanet mi etti yoksa diye. Bu arada sözümüze mazhar olan rahmetli Yaşar Hangül arkadaşımıza da rahmet diliyorum.

Atalarımız ‘’Yiğidi Öldür Hakkını Yeme’’ demiş. MHP adayı Murat Muslu'dan bu başarıyı kimse beklemiyordu. Şahsen ben bile 2500 oy alır yan gelir yatar diyordum. Bence Hasan Kara'nın kazanmasında da büyük payı var diyebilirim. Ayrıca MHP İl Genel Meclis adayı Enes Çakır rekor bir oy ile ipi göğüslemesi takdire şayandır. Her ikisini de tebrik ediyorum..

Son söz: Allah kimseyi; yanlışı savunacak kadar cahil, doğruyu inkar edecek kadar da nankör yapmasın. Nankörler düne değil güne bakarlar ve onlar kimden menfaatleri varsa onun yüreğine doğru akarlar.

SAYGILAR
HÜSEYİN CÖMERT

Facebook'ta Paylaş
7. Yorum: boyvatim 10 04 2024 21:17
kadim şehir hafız yurdu boyvat ahlaksiza bile bile geçit vermez masallah boyvatim masallah

6. Yorum: zafer 08 04 2024 20:37
seçimin tek kazananı boyabatin asıl halkıdır ahlaksiza geçit vermedikleri icin

5. Yorum: boyabat 08 04 2024 15:42
günaydınnnnn o zaman .

4. Yorum: yenimahalleli 08 04 2024 13:46
hüseyin ağbey gine yazmışsın helal olsun sana benden akp ye oy isteyen kişiler hasan kara mazbatasını aldımı herkes hasan karacı olmuş ve en onde dikilenlerdi yazık hasan başkanda bunu bilir sanırım

3. Yorum: kaportacı nuri 08 04 2024 13:36
her cümlesi ile kaliteli bir yazı gene cömertten.cömert her yazısıyla garip gurebayı fakir fukarayı çifciyi köylüyü emekliyi uyandırıyor.helal olsun.

2. Yorum: seçimin boyabat’a yansıma ... 08 04 2024 12:19
chp seçmeni her zaman ki gibi hasan kara’yı destekleyerek seçimin dengesini bozdu, adıyaman’da bile kendine güvenen chp bizim boyabat’ta durumu değiştirdi böyle yapacaklarsa neden aday çıkarıyorlar anlamış değilim chp’nin kendi partilerinin arkasında durmayan değişik bir seçmeni var kendinize bir güvenin bir bakın sandıkta kac oyunuz var ona göre bu seçim olmasa bile önümüzdeki seçim ona göre bir aday ile iddia sahibi olun ama yok.. boyabat’ta eğer böyle yapmasalardı mhp belediye başkanını çıkarmıştı veya belediye için daha hayırlı olacaktı suan görünen tablo bana bunu gösteriyor sanki tekrar ak parti kazanmış gibi hüseyindi hasan oldu fark yok bu vebal chp seçmeninindir..

1. Yorum: mert 08 04 2024 04:01
seçimin en büyük kazananı murat muslu ve mhp’dir. gönüllere girmiştir. akp’yi boyabat’ta geçmeyi başarması takdire şayandır.
hasan kara öfke ve tepki oylarını kendinsinde toplamayı başarmış.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Doğru Söyleyene Yer Yok Bu Dünyada


Öncelik ekonomide


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Vatan Haini Olamaz


2024 Boyabat Yerel Seçim Sonuçları (31 Mart 2024)


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 4- Mart 2024


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

404284


Tasarım:DtGaNi