Yayın Tarihi:14 04 2024 18:43(1213)

Hala Kış Uykusundan Uyanmayanlar Var…………

Neymiş!... Sayın Çoşar aday olsaymış mış mış… Yahu arkadaş deprem sadece ilçemizde değil ülke genelinde oldu. Sizler hala neyin peşindesiniz?

31 Mart seçimleri birilerine yıkım yaşatırken, birilerine de bekledikleri bir galibiyet yaşattı. Şahsen ben ilçemizde böyle bir sonucun çıkacağını tahmin ediyordum. Sadece ben mi!.... Hayır..

Gelişmelerden AKP yönetimi de ciddi boyutta rahatsızdı. Sadece birkaç hayalperest dışındaki insanlar hariç. Çevremde kimle konuşsam Hasan Kara diyordu. Neden olarak da ilçe ve ülke genelindeki olumsuzlukları sıralıyorlardı. Yani çarşambanın geleceği perşembeden belli idi. Gelelim sadede………….

Makalelerimin altına bazı okuyucular; ‘’H.Çoşar aday olsaydı kazanan biz olurduk.’’ diyor. Neden olarak da sayın Çoşar’ın başarılı, şaibesiz bir insan olduğunu öne sürüyor. Bugün bu sözleri öne sürenlerin haklılık payları var mı, onu ele alacağız.

Biraz geçmişe doğru gidelim. Şefik Çakıcı iki dönem seçildi. Aynı dönemlerde Sayın Çoşar da meclis üyeliği yaptı. Duyduğuma göre Sayın Çoşar başkanlık görevini aldığına belediyenin 115 milyon TL. borcu varmış. Şu an ise Belediyenin 15-20 milyon TL. kadar borcu kalmış. Yani sayın Çoşar döneminde yaklaşık 100 milyon lira borç ödenmiş.

Bazı kişiler de bunu sayın Çoşar'ın hanesine başarı olarak yazıyor, ama değirmenin suyu nereden geliyor sorgulamıyor. Sayın Çoşar kaç dükkan, kaç arsa sattı biliyor musunuz? Mülk satarak borç ödemenin neresi başarı söyler misiniz. Tabir-i caiz ise diğer cepten alıp, diğer cebe koymak gibi bir şey…

Diğer konulara gelince bu kadar borç oluşurken sayın Çoşar da meclis üyesi değil miydi? Neden bu kadar borca izin vermiş, engel olmamış. İlçede iki tane atıl bina var. Neden bu kararların alımına engel olmamış veya hatalı kararlarda vatandaşı uyarmamış. Dün için şapur şupur, bu güne gelince yarabbi şükür öyle mi? Ve bu kişiye başarılı demek, kimse kusura bakmasın ben aklımın ekmeğini yemedim.

Dün ne ise sayın Çoşar, döneminde de aynı idi. Yandaşlar kollandı, kimilerine ciddi boyutta haksız kazançlar sağlatıldı. X kişiye ait yapılmakta olan yüksek katlı bina sayın Çoşar tarafından Boyabat'ın bağrına çakılan bir hançerdir. Bir önceki belediye başkanı tarafından izin verilmeyen bir yere, kendi döneminde inşaat ruhsatı verilmesi vah hem de ne vah….

Bu hamur çok su kaldırır. Ya seçim arası göz yumulan kaçak inşaata ne demeli. Hiçbir yetkili görmüyor, ben görüyorum öylemi? Tüm ihbarlara sessiz kalan belediye benim olaya el koymamla harekete geçerek inşaatı mühürledi. Velhasıl aldığı bir iki radikal karar diğer günahlarının üzerini örtmez, örtemez de.

Değerli okuyucular……….

Ben bildiklerimi ve tanık olduklarımı sizlere aktardım. Bu durumda birilerinin dediği gibi sayın Çoşar başarılı ve şaibesiz bir insan mı veya aday gösterilseydi kazanırmıydı kararı sizlere bırakıyorum.

Son söz……………….

31 Mart seçim arifesinde YRP adayı Hasan Kara bu konulara aydınlık getireceğine dair sözler verdi. Verdiği sözler üzerine vatandaş kendini başkanlık makamına oturttu. Söz sırası sayın Kara'da.. Ayrıca bu konularda iyi bir takipçi olacağıma da sizlere söz veriyorum. İnşallah kazanan yandaş değil , vatandaş olacak, Boyabat olacak.

SAYGILAR
HÜSEYİN CÖMERT

Facebook'ta Paylaş
13. Yorum: aday olaydı 17 04 2024 14:08
coşar aday adaylığını ılan ettiği gün ve haftalar bu gazata da dahıl tüm yerel gazatalar tıraj patlaması yaşadı siz neyın kafasını yaşıyorsunuz aday yapılsa blok halınde silme alacaktı secımı coşar o kadar

12. Yorum: halk 17 04 2024 02:36
3 ncü yorumcu arkadaş kim olduğunu bilmiyorum ama,gerçekten doğru söylemişsin.

11. Yorum: boyabat hakkında 16 04 2024 12:30
coşar olsaydı kazanır diyenlere istinaden bende coşar olsaydı daha az oy alırdı diyorum üç-beş kişinin dillendirmesinden başka bir şey değil takdir edilir, edilmez şefik çakıcı döneminde kültür merkezinin altındaki dükkanlar ne olursa olsun şefik çakıcı satmadı, satmayı düşünmedi.. coşar döneminde yok paraya satıldı ve coşar’dan dolayı bir kültür merkezinin önünde traktör doldu, vizyon bakar mısın ? keske boyabat belediyesinin 10-15 milyon fazla borcu olsaydıda kültür merkezi o hale gelmeseydi bu vebal hüseyin cosarındır.

10. Yorum: adamın biri 16 04 2024 10:47
kişiler değil sistem yönetir.istediğin gibi değil istenildiği gibi yönetmek zorundasın.kişi fark etmez sen bende olsak sistem bu...

9. Yorum: mazi 15 04 2024 23:02
maziyi bırak cömert hasan kara ile ne hizmet gelir ona bak sen suymus buymuş geç bunları bakalım savundugun hasan kara neler yapabilecek bakacazzz gorecezzzz

8. Yorum: yıkıcı 15 04 2024 22:30
yazınız yapıcı değil yıkıcı olmuş hüseyin bey , olmamış , sn kara yı tebrik eder sn coşar ı ise vermiş olduğu hizmetlerinden dolayı teşekkür ederiz her ikisini de dün tanımadı memleket , selam ve saygılarımla

7. Yorum: çakal sürüsü 15 04 2024 11:57
şimdi belediye içinde ilçe teşkilatında temizlik bekleyen halk daha çok bekler ankara tosunların kurumlara dağılmasını için uğraşıyor başkana görevini yaptırmıyor her işi bırakmış tosunlara yer arıyor yazıklar olsun sana verilen oylara haram olsun o meclis o cumhurbaşkanı partisi ve ülkesi için ömrünü verdi sen parti düzeltmek yerine tosunlara kurum arıyorsun haram zıkkım olsun sana verilen oylara partiyi bitti

6. Yorum: analiz 14 04 2024 23:03
bu konuda, yani seçim öncesi adayların irdelendiği yazıların altına yaptığım yorumlarda sizin de belirttiğiniz hususlara değinmiştim. ama bazı şahıslar ısrarla algı oluşturmaya çalışarak, aslında hiç olmayan bir başarıyı ara dönem başkanının hanesine yazmaya çalıştılar ve hala da akp nin kaybı ile ilgili yorumlarında "biz demiştik !" nakarıtına devam ediyorlar. oysa dediğiniz gibi ortada en küçük bir başarı hikâyesi yoktur ve yurt genelinde de rüzgârın yönü de değişmiştir.

5. Yorum: boyabatlı kağzım 14 04 2024 21:12
gene cömertten muhteşem bir yazı daha.helal olsun.başkan kara tüm yamuklukları silip süpürecektir.

4. Yorum: ömer 14 04 2024 21:08
coşarve çakıcı boyabatı bitirdi.. tabiki emekli ekonomik kriz. de etkili oldu..kabak ferhat yıldızın başında patladı. çok kötü zamanda aday çıktı . neyse hasan başkana hayırlı olsun.

3. Yorum: vay 14 04 2024 20:58
coşar olsaydı bu kadar da oy alamazdi

2. Yorum: ezel 14 04 2024 20:10
hasan kara hizmete baksın sende coşar şöyle boyke vs yorumları geç cömert bakalım kara ne yapabilecek bakacaz gorecez

1. Yorum: karambaba 14 04 2024 19:15
şimdi bu arsa dükkan satarak 100 milyon borö ödediyse nedemek bu? bu şu demek kamu borcu cari açık müktesebatta bu böyle bunu kapattın sen! deyip kimse madalya filan vermez, bu parayı boyabat menfaatine kullanma en doğru yatırımdır. git insanlar birbirini yiyor kaleye bir restoran yap ekin pazarının ordan bir teleferik yap cam terası bitir yani belediyeye gelir getirecek işler yap, ama bu adam bürokrasiden geliyor bu işlere aklı basmadı galiba...


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Doğru Söyleyene Yer Yok Bu Dünyada


Öncelik ekonomide


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Vatan Haini Olamaz


2024 Boyabat Yerel Seçim Sonuçları (31 Mart 2024)


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 4- Mart 2024


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

402327


Tasarım:DtGaNi