Boyabat Kaymakamlığı habercilerin talebi için kurmuş olduğu WhatsApp hattına korsanları da ekleyerek adeta korsana destek verdi.
Kaymakamlık Boyabat Sesi, Boyabat Gazetesi, Ezgi FM, Boyabat Haber Gazetesi ve A.A. muhabirinin oluşturduğu basın Whatsapp grubuna, MEB eğitim kurumunda çalışan bir öğretmen, AKP ilçe başkanlığından bir görevli ve ilçede korsan olarak ticari faaliyet gösteren basın yayınla alakası olmayan bir şahsı WhatsApp grubuna ekledi. Kaymakamlık bu davranışıyla gayriresmi korsan şahısları, resmi basın yayın kuruluşlarıyla, eş değerde tuttu.
Birde madem Kaymakamlık olarak korsana destek oluyorsunuz, biz hatırlatalım, diğer basın kuruluşlarından arakladığı haberlerle habercilik yapan boyabatmanşet'i eklemeyi unutmuşsunuz.
Boyabat Kaymakamlığı, T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından uluslararası basın kartı sahibi olan basın mensuplarını ise ekleme ihtiyacı bile duymadı.
Ülkemizde bir çok konuda korsan ile mücadele yapılırken, telif hakları, ajans haber ücretleri ve sayılamayacak masraflarla ayakta durmaya çalışan basın kuruluşları karşısında, Boyabat Kaymakamlığı suç işleyen bu kişi veya kişiler hakkında işlem yapması gerekirken veya işlem yapılması için yetkili kurumlara talimat vermesi gerekirken, onlarla iletişimde bulunması ve resmi basın yayın kuruluşlarıyla aynı eş değerde tutması akıllarda soru işaretleri bıraktı.
Çalıştığı kurumu adeta keyfi hareketleriyle dizayn etmeye çalışanlar, basın yayın kuruluşlarıyla sosyal medyayı ayırt edemeyen veya algılayamayan kadroya, Boyabat Kaymakamlığı veya üst makamlar müdahale ederek çeki düzen verecek mi? Korsanlar hakkında işlem başlatacaklar mı? Basına karşı aynı tutum sergilenmeye devam edecek mi?
Basın, “Gidemediğimiz yer bizim değildir.“
Basın kuruluşlarından makama gelen bir yetkiliyi bekleme yerini tarif eden özel kalemden çıkaran bir görevli ve sosyal medya ile basını ayırt edemeyecek bir yetkili ile bir ilçenin nasıl idare edilebileceği gerçeği ortadadır. Basın yayın kuruluşları temsilcileri halkı temsilen bu makamlara gelirler, onları küçük dünyası yoktur. Basın ve yayın kuruluşları devlet ile halk arasında köprüdür. Basın yayın görevlileri makamda, makamda yapacakları görüşme için sıralarını nerede bekleyeceklerini bilirler. Onlara bekleyecekleri yeri göstermek kimsenin haddine değildir. Sizler tüm resmi basın ve yayın kuruluşlarınız yasalara göre bilgilendirmek zorundasınız. Bu kuruluşlara yetkiyi Cumhurbaşkanlığı ve RTÜK vermiştir. Vermediğiniz bilgiler hafife aldığınız basın yayın kuruluşları değil, Cumhurbaşkanlığı makamı ve RTÜK dür. Basın ve yayın kuruluşları keyfi bilgi vermemekle halkın haber alma özgürlüğüne kısıtlama getirmek ve keyfi engel olmaktır.
Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Ezgi FM