Boyabat Kaymakamı'na Teşekkür
Boyabat'ta anayol üzerine yapılan park nihayet yasaklanmış. Geç de olsa park etme yasağını uygulatan Kaymakam Ümit Hüseyin Güney beye teşekkür ederiz. Doğruyu yaptığı için. Biliyorsunuz anayol üzerinde araçların park yapmaması için ben de çok yazı yazdım. Çevre yolunun şehrin içinden geçmesi araçların yol üzerinde park yapması büyük bir sıkıntıya neden oluyordu. Tonajlı araçlar ana yola park eden araçlar yüzünden güçlükle geçiyor ve kazalara da neden oluyordu. Büyüyen, gelişen Boyabat diyoruz, hala eski kafa ile anayola araç park ediyoruz. Hem de çift sıralı...
Ne hikmetse kimse bu soruna şimdiye kadar el atmadı. Veya attırmadılar... Şimdi vatandaş sorar, "Biz nereye aracımızı park edeceğiz?" diye. Otopark sorununa belediyenin bir çare bulması lazım. Şimdiye kadar büyüyen gelişen Boyabat'ın otopark sorununun halledilmesi lazımdı. Bu sorunun halledilmemesi şimdiki Başkan Şefik Çakıcı'nın hatası değil. Boyabat'ta şimdiye kadar görev yapan bütün belediye başkanlarının hatası.. Başkanlar sadece koltuğa oturdun mu göz boyamak için ya çocuklara park yapar ya bordür taşı döşer ya da şelale yapar.
Tamam bunlar da yapılsın ama önce Boyabat'a kalıcı bir hizmette bulunun. Daha Boyabat'ın altyapısı yok. Altyapısı olmayan bir ilçeye diğer ilçeler ve il de dahil, park bahçe yapsan ne olur. İnşallah yetkililer bu sorunları da gidermeye çalışır. Ben hep şu örneği veriyorum, AK Partili belediyelere: Ayancık'ı örnek alın, nasıl çalıştığına bakın, siz de çalışmalarınızı ona göre yapın..Çünkü siz de iktidar partisinin belediyesisiniz...
--------------------
Boyabat Belediyesi'nin Ödülü!
Geçtiğimiz yılın son günlerinde Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Kayseri'de yerel yönetimler veya yılın yöneticisi olarak bir ödül almış. Bu ödülden dolayı sayın Başkan Şefik Çakıcı'yı tebrik ederiz. Fakat verilen bu ödülün kriterlerinin ne olduğunu merak etmiyor da değiliz.
--------------------
Boyabat'a Doğalgaz Müjdesi Başkandan
Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, berberlerle yaptığı toplantıdaki konuşmasında, “Boyabat’a doğalgaz ya gelecek ya gelecek” demiş.. Ve bu konuşmasını da sosyal medyadan paylaşmış.. Çok da güzel bir müjde vermiş.. İnşallah bir an önce doğalgaz gelir de benim Boyabatlı hemşehrim odun, kömür taşıma ve soba yakma derdinden bir an önce kurtulur.. Eğer doğalgazı Boyabat’a getirirse Başkan Çakıcı, biz de onu alkışlarız.. Bir de sevgili Başkan “Biz Boyabat’ta ev sahibiyiz, ben burada doğdum burada öleceğim” diye bir cümle kullanmış.. Bundan önceki başkanlar acaba Boyabatlı değil miydi?..Boyabat’a hizmet etmek için ev sahibi olmanıza gerek yok.. Bak siyasilere.. Adam Karadenizli ama İzmir’den veya Güneydoğu'dan ya milletvekili veya bakan.. O bölgelere hizmet ediyor.. Yani Boyabat’ta ev sahibi olmak veya doğup büyümek önemli değil, yapılan ve yapacağınız hizmetleriniz önemli..
--------------------
Bakkalların Sorunu
Boyabat Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı sayın Mustafa Açıkgöz benim de bir dönem öğretmenliğimi yaptı. Büyük marketler zincirinin şehir merkezinde olmasından ve küçük esnafın iş yapamamasından rahatsız. Burada sayın Açıkgöz haklı da, bu büyük marketler zincirini şehrin hangi yönüne göndereceğiz? Dayılı tarafına mı? Karacören tarafına mı? Siz de gayet iyi biliyorsunuz büyük marketler mini adı ile artık şehirlerin içine girdi. Bu büyük marketleri şehir dışına atmak, deveyi hendekten atlatmaya benzer. Sizin de başkanlık yaptığınız o bakkallara bir sözüm olacak. Ne olur açıkta mal satmasınlar..
--------------------
Sayın Peker, Aşağı Akpınar'ın Yolunu Unutma...
Saraydüzü Belediye Başkanı Sayın Hasan Peker, ilçesine bağlı köylere yol ve parke taşı döşetmeyi bir görev edinmiş. Tebrik ederim başkanı... Sayın Başkan, Hasan Peker'e ve diğer yetkililere soruyorum: AK Parti'ye oy vermeyen veya AK Partili olmayan muhtarların köylerine de bu yol ve parke taşları döşenecek mi? Aslında bu gibi hizmetler Kaymakamlık nezdinde KÖYDES projesi çerçevesinde yapılır. Sayın Başkan Peker sözünüzde durun. Şimdi değil ama yaza girerken Aşağı Akpınar köyünün asfaltını unutmayın... Çünkü o köyün asfaltını tomruk yüklü araçlar bozuyor. Ya orman işletmesi ile bir çözüm bulun bu araçlar köy içinden geçmesin veya yolumuzu ister ormanın bütçesinden ister kendi bütçenden yap. O yol yapılana kadar da sana her zaman köşemden hatırlatacağım..