Yayın Tarihi:15 06 2016 20:49(2695)

Fıkra Değil, Gerçek!

Sadece Gerzeliler şaşırmamış.

Hafta sonu Akşam Ezanının yanlışlıkla vaktinden önce okunması yalnızca Gerze’de değil Sinop ve çevresinde de yankı uyandırarak değişik başlıklar altında haber olarak sunuldu.

Gerze Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi bu konu ile ilgili olarak yanlış ve asılsız haberlerin önüne geçmek için bir basın açıklaması yayınladı.

Basın Açıklaması

11 Ayın Sultanı olan Ramazan Ayı'nı yaşadığımız bu günlerde 12 Haziran Pazar günü ilçe olarak talihsiz bir olay yaşanmıştır.

Yukarıda belirttiğimiz tarihlerde gerçekleşen olaylar ile ilgili çeşitli kişisel sosyal hesaplar ve basın organlarından görmüş olduğumuz yanlış bilgilendirmelerden dolayı bu açıklamayı gerek görmüş ve vatandaşlarımıza yapma gereği doğmuş bulunmaktadır. Öncelikle belirtmek isteriz ki aradan geçen üç günlük süre zarfında belli bir açıklama yapmamamızın sebebi ezan vaktinin belirlenen saatten önce okunmasının nedenlerini araştırmaktır. Ayrıca bilinmelidir ki, bu karışıklık ilçemizde bazı Camii Minarelerinden de duyulmuş ve bu talihsiz olayın açıklamaları belirtmiş olduğumuz gibi bazı kanal ve kuruluşlarda da yapılmıştır. Yaptığımız araştırmalar sonucu belirtmek isteriz ki, yurdumuzun her bölgesinde olduğu gibi Karadeniz Bölgesi'nde de Belediye Hoparlör Frekansları birbirleri ile çakışma gösterebilmektedir.12 Haziran Pazar günü de Belediyemiz Hoparlörleri, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin hoparlör frekansları ile çakışma yaşamış ve Trabzon'da okunan ezan sesi ilçemizde bazı mahallelerden duyulmuştur.

Unutulmamalıdır ki..! Bizler, ilçemizde yaşayan ve yaşamayan bütün vatandaşlarımıza hizmet etmek amacı ile görevimizi yapmaktayız. Yaşadığımız bu mübarek günlerde sebepleri sorulmaksızın bilgi kirliliği yaratan kişi ve basın organlarını doğruluğa davet eder, saygılar sunarız.

Gerze Gündem Haber

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: cancan 15 06 2016 22:57
minareye kılıf olayına en güzel örnek.. ama bu nasıl kılıf yav.. bari dikkat edin de kars'ın frekanslarıyla karışmasın. malum 40 dk erken :)


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

239349


Tasarım:DtGaNi