Yayın Tarihi:16 06 2016 20:45(2795)

Orman yolları vatandaşın hizmetinde

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Boyabat İşletme Müdürlüğü Saraydüzü Şefliği tarafından Samsun-Vezirköprü İlçesine bağlı 14 orman köyünün Sinop-Saraydüzü ve Boyabat İlçelerine olan ulaşımını 50 km kısaltacak orman yolunun yapımı tamamlandı.

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Boyabat İşletme Müdürlüğü Saraydüzü Şefliğinde yapılan 524 Kod Nolu Akbelen-Göymütepe orman yolu, Samsun-Vezirköprü İlçesine bağlı 14 orman köyünün Sinop-Saraydüzü ve Boyabat İlçelerine olan ulaşımını 50 km kısaltarak gerek yakıt gerekse zamandan tasarruf sağlıyor.

2015 yılında yapılan 4,5 km’lik orman yolu ile Boyabat Barajı’nın kıyısındaki köylerin Saraydüzü ve Boyabat’a ulaşımları büyük ölçüde kolaylaştı. Baraj gölü üzerinde Ulaştırma Bakanlığından gerekli izinleri alarak taşımacılık yapan feribotun yolcu ve araç indirip bindirmesine uygun hale gelen kıyıya bağlanan orman yolu ile vatandaşların ulaşım sorunu çözülmüş oldu. Feribot, Saraydüzü ile Vezirköprü ilçesinin Alan köyü arasında yük ve yolcu taşıyor. Aynı anda 5 binek aracı taşıyabilen feribot ile gerek köylerdeki vatandaşların Saraydüzü ve Boyabat İlçelerine gerekse İstanbul başta olmak üzere gurbette yaşayan vatandaşların köylerine ulaşımı çok daha kolay hale geldi. Feribotu işleten Cumali kaptan da yapımı tamamlanan orman yolundan duyduğu memnuniyeti dile getirirken başta Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Genel Müdür İsmail Üzmez olmak üzere Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü ve Boyabat İşletme Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.

Haber: Vitrin Haber

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

243646


Tasarım:DtGaNi