Yayın Tarihi:07 10 2016 17:38(1602)

Uluslararası Gençlik ve Ahlâk Sempozyumu Sinop Üniversitesinin Ev Sahipliğinde Başladı

‘Geleceğin inşası; gençliğin ihyasıdır’ anlayışıyla Sinop Üniversitesinin ev sahipliğindedüzenlenen “Uluslararası Gençlik ve Ahlâk Sempozyumu” ülkemiz ve dünyaüniversitelerinden 100’e yakın akademisyen, yazar ve eğitimciyi bir araya getirdi.

Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen“Uluslararası Gençlik ve Ahlâk Sempozyumu” açılış programına; Sinop Valisi Hasanİpek, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı J. Alb. Şefaattin Serten, Sinop Üniversitesi RektörüProf. Dr. Nihat Dalgın, İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Gündoğdu, İl EmniyetMüdür Vekili Yüksel Ateşoğlu, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcıları, Kurum ve DaireAmirleri, STK Temsilcileri, Sinop Üniversitesi Akademik ve İdari Personeli, ülkemiz vedünya ülkelerinden katılan davetliler ile öğrencilerimiz katıldılar.

Program Sinop Üniversitesi tarafından hazırlanan “Gençlik ve Ahâk” konulu videogösterimi ile başladı.

Ardından “Uluslararası Gençlik ve Ahlâk Sempozyumu”nun açış konuşmasını yapanSinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Gençlik ve Ahlak konularının birbirini besleyeniki önemli unsur olduğunu belirterek, “Ahlâk bireyin özgürlüklerini kısıtlayan birmekanizmadır. Buna göre, ahlakın denetimini kabul eden genç, içinde yaşadığıtoplumun ve mensubu olduğu dinin ahlak kabulleri çerçevesinde özgürlüklerindenbazılarındaki sınırlandırmayı kabul ederek, ailesinde, çevresinde ve toplumdaerdemli, ahlaklı bir genç olarak anılır ve saygı görür. Bireysel özgürlüklerinden fedaetmeyi düşünmeyen, ahlaki erdemlerden yoksun olan genç ise, frensiz araç gibi nezaman nerede hangi tür kazanın, belanın ve şiddetin içerisinde olacağı belli olmadığıgibi, halk tarafından da Hak tarafından da sevilmezler. Genelde bütün gençlerimizinözelde ise Üniversite gençliğimizin derslerindeki başarıları ile doğru orantılı olarakahlaklı ve erdemli gençler olmak için çaba sarf etmeleri en büyük temennimizdir”dedi.

Daha sonra konuşan Sinop Valisi Hasan İpek ise, Geleceğin gençlerin eliyleşekilleneceğini belirterek, “Gençlerimiz iyi bir Müslüman ve iyi bir insan olurlarsa,geleceğimiz de o denli güzelleşir. Gençlerimizin taşıdığı bu dinamizm ile umuyorum kiyarınlarımızı çok daha güzel olacaktır. Çünkü geleceğimiz olan gençleri ne kadarihmal edersek aydınlık olacak yarınlarımız da o denli karanlığa terk etmiş oluruz. Buyüzden gençlerimizin ihyası için üzerimize düşen sorumluluk her ne ise büyük birözen ve gayret ile yerine getirmeliyiz” dedi.

“Uluslararası Gençlik ve Ahlâk Sempozyumu” Prof. Dr. Yavuz Bayram’ınbaşkanlığında Prof. Dr. Ejder Okumuş, Prof. Dr. Bayram Dalkılıç ve Doç. Dr.Hakimova Nubar’ın sunumlarıyla gerçekleştirilen açılış oturumu ile devam etti.

Program, çekilen aile fotoğrafı ile sona erdi.

6 – 8 Ekim 2016 tarihleri arasında Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas UygulamaOtelinde gerçekleştirilecek olan “Uluslararası Gençlik ve Ahlâk Sempozyumu”ndaülkemiz ve dünya üniversitelerinden 100’e yakın akademisyen, yazar ve eğitimcidüzenlenen oturumlarla gençlik ve ahlak konularını masaya yatıracak.

Ayrıca düzenlenen sempozyumda sunulan tebliğler, Sinop Üniversitesi tarafından Gençlikve Ahlâk Kitabı adı altında basılarak, önemli bir bilimsel kaynak olarak geleceknesillere ışık tutacak.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

302500


Tasarım:DtGaNi