Yayın Tarihi:08 10 2016 05:04(2426)

Boyabatlı Sargın Gerzelileri Coşturdu

Boyabat'tan gelerek ilçemiz kahvehanelerinde türkü söyleyen Sargın Kesici vatandaşların beğenisini topladı.

6 Ekim Perşembe günü İlçemiz balıkhanesinin yanında bulunan halk arasında Dömbekçi'nin Kahvehanesi olarak bilinen kahvehaneye saz çalmaya gelen Sargın Kesici kahvehane sakinlerine keyifli anlar yaşattı.

Askerden yeni gelen Boyabatlı Sargın iş imkanı olmadığından dolayı 12 yaşından beri çaldığı sazı ile Sinop'un ilçelerini dolaşarak ekmek parasını kazanmaya çalışıyor. Her gün başka bir ilçede kahvehanelerde saz çalarak hem ekmek parasını kazanıyor hem de vatandaşa keyifli anlar yaşatıyor.

8 kardeş olan Kesici ailesinin 6. çocuğu olan Sargın Kesici, ''ailemin geçimi yalnızca babamın emekli maaşıyla sağlandığı için aileye destek olmak amacıyla saz çalarak ekmek parasını kazanmaya çalışıyorum. Saz çaldığım bir çok yerde sesimin güzel olduğunu söylüyorlar. Bu beni çok mutlu ediyor. Gittiğim kahvehanelerde en çok büyük usta Neşet Ertaş türküleri isteniyor. Durup dinleyenler, dertleşenler, sohbet edenler, istekte bulunanlar oluyor bende elimden geldiğince çalıyorum. İnşallah sesimi değerlendirme imkanı bulurum'' dedi.

Kahvehane sakinlerinin büyük beğenisini toplayan Sargın, ilerleyen zamanlarda ses yarışmalarına katılmak istediğini belirtti.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

213100


Tasarım:DtGaNi