Yayın Tarihi:08 10 2016 17:52(2363)

Sinop’ta Fahri Kur’an Kursu Öğreticisi Alım Mülakatı Gerçekleştirildi

Sinop İl Müftülüğü, İl Merkezi ve 5 ilçede Kur'an Kursu Öğreticisi ihtiyaçlarını gidermek için açtığı sınavı, 6 Ekim 2016 Perşembe Günü İl Müftülüğünde gerçekleştirildi.

İl Müftü Yardımcısı Fatih Tavlaşoğlu başkanlığında, Gerze İlçe Müftüsü Ali Işık, Ayancık İlçe Müftüsü Ömer Ergül ve Türkeli İlçe Müftüsü Hüseyin Gargı’dan oluşan komisyon tarafından mülakaat gerçekleştirildi.

Mülakat öncesi Sınava gireceklere konuşan İl Müftü Yardımcısı Fatih Tavlaşoğlu “ İlimiz ve ilçelerimiz Köy ve Mahalle Kur'an Kurslarında 2016-2017 Eğitim-öğretim dönemi içerisinde ihtiyaç duyuldukça görevlendirmek üzere geçici (fahri) öğretici alımına esas olmak üzere sıralamayı tespit etmek amacıyla müftülüğümüzce sözlü mülakat yapılmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı, Kur'an Kurslarında yürütülen yaygın din eğitimi hizmetinden toplumun tüm kesimlerinin etkin ve verimli bir şekilde yararlanabilmesini hedeflemektedir. Bu doğrultuda hazırlanan Kur'an Kurslarında hizmet çeşitliliği projesi kapsamında mesai saatleri içerisinde Kur'an Kurslarına gelemeyen kamuda veya özel sektörde çalışan vatandaşlarımızın iş saatleri dışında veya hafta sonları Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrenebilmesi amaçlanmaktadır.

Bu gerekçeden hareketle muhatap kitlenin ihtiyaçları da göz önünde bulundurularak İlahiyat Fakültesi, İlahiyat Önlisans ve yeterlilik belgesine sahip İ.H.L. mezunu olan ve görev almak isteyenler bu mülakata girebilmektedir." diyerek öğreticilere başarılar diledi.

Yapılan mülakatı geçenlerin ihtiyaç duyulan Kur’an Kurslarında gerekli yazışmaların akabinde görevlendirileceği belirtildi.

Haber:Ahmet Ermiş

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

327136


Tasarım:DtGaNi