Yayın Tarihi:31 05 2022 22:05(1855)

“Karaoğlan” Mustafa Bülent Ecevit

Erdoğan Erkaymaz

KARAOĞLAN’ı seni sevgi ve saygıyla anıyoruz.

Ülkemizin en çalkantılı günlerinde görev almış, serbest seçimlerde Sol bir partinin birinci olmasını sağlayan efsane adam Mustafa Bülent ECEVİT 28 Mayıs 1925’te İstanbul’da doğdu. En önemli özelliği karakteri, duruşu, sanatçı ruhu, halkın içinde onlar gibi yaşamı, riyakarlık ve yalandan uzak yürüttüğü yaşamı ile önemli bir siyaset ve devlet adamı idi.

Mustafa Bülent ECEVİT yurdumuzda ve dışarıda ülkemizin onuru için çalışmış büyük devlet adamıydı. Döneminde Atatürk İlkelerini aşındırmaya çalışanlara, inanç sömürüsüne karşı gösterdiği direniş ve boyun eymeyişi unutulmamıştır. Anadolu yaşayanın “Karaoğlan” diyerek bağrına bastığı, Kıbrıs Barış Harekatının Mimarı Bülent Ecevit Milli duruş, sadelik, dürüstlük, demokratik uzlaşmasıyla siyasetçilerin esin kaynağı olmuştur.

Cumhuriyet değerlerinin en kararlı savunucusu, ilkelerinden ödün vermeyen, Amerikan ambargosuna rağmen Kıbrıs Barış Harekatını yapan, döneminde; Kadınların, Gençlerin, Köylünün, Yaşlıların, Emekçilerin umudu olmuştur. Ecevit emeğin korunması, sosyal devletin gelişmesi, sosyal hakların korunması için verdiği mücadele takdire şayandır.

Devrimci-Demokrat kimliğinden hiç bir zaman ödün vermeyen, ezilenden (Ne Ezen, Ne Ezilen İnsanca Hakça Düzen) yana verdiği mücadele 7’den 70’e kadar herkes tarafından tam bir “Halk Adamı” kimliği verilmiştir. 81 Yıllık ömrünün 52 Yılını Aktif Siyasetle geçiren Ecevit Ülkemizde “Umut” olmuştu. Ecevit’in en önemli simgeleri ise; Mavi gömleği, kasketi ve beyaz güverciniydi.

“Karaoğlan Nerede Evlatlar, Karaoğlanı Görmek İstiyorum” söylemini sarf eden Şehzade Şahin adlı yaşlı kadın, Türk siyaset tarihine Karaoğlan” sözcüğünü katmıştır. Karaoğlan’ın asıl mesleği gazeteciliktir ve en önemli objelerinden biride kendi ile bütünleşen “Erika” Marka Daktilosudur. Eniştesi İsmail Hakkı Oktay’ın hediyesi olan Dakdilo 70 Yıl yol arkadaşlığı yapmıştır. Bu daktilo bugün ODTÜ Bilim ve Teknoloji Müzesindedir.

Siyasi yaşamında kavgalar, suikast girişimleri, darbeler, göz altıları hep olmuştur. Ama siyasetinde nezaket, tevazu ve mütevazı kişiliğinden taviz vermemiştir. Ecevit 1946 yılında Robert Kolejinden sınıf arkadaşı Rahşan (Aral) Ecevit’le 60 Yıla varan birlikteliğini oluşturmuştur. Bu evlilik Türk halkı tarafından gıbte ile takip edilmiştir.

İşçi haklarına önem veren Ecevit, Sendikalar, grev ve toplu sözleşmeler sürekli gündeminde olmuştur. Zonguldak’lı maden işçilerini haklarına sahipliğinden dolayı illerinden millet vekili adayı olması için davet etmişler ve ilk defa Zonguldak dan millet vekili  seçilerek meclise girmiştir. Çalışma Bakanlığı döneminde grevin yasal hak olmasını gerçekleştirmiştir.

“Halkçı Ecevit”, “Karaoğlan”, “Kıbrıs Fatihi”, “Romantik”, “Mütevazı” ve bunlara eklenecek daha nice çok tabiri barındıran, Türk siyasi hayatına damgasını vuran Mustafa Bülent Ecevit 28 Mayıs 1925 İstanbul da doğup gazeteci, şair, yazar, siyaset ve Türkiye Cumhuriyeti Eski Başbakanlarımızdandır. Son yüzyılda Türk siyasetinin de en önemli mihenk taşlarındandır.

Bülent Ecevit’in en önemli özelliklerinden biri de günümüzde pek çok siyasetçilerden görmediğimiz, kendi siyasi yaşamı boyunca yapılan tüm eleştirileri olgunlukla karşılamasıdır. Hiç bir gazeteciye dava açmamıştır. Yine adı yolsuzluğa karışmamış ender siyasetçilerdendir. Türk Solunun efsane lideri Karaoğlan! Dürüstlüğünle, Asaletinle Halkla bütünleştin.

KARAOĞLAN’ı seni sevgi ve saygıyla anıyoruz.

Sevgi ile Kalın.

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: milat 06 06 2022 16:43
28 şubatcıların gözdesi karaoğlan. baş örtüsü düşmanı karaoğlan özgürlükcüy müş, halkcıymış. 28 şubatda devlet resmen soyulurken, bankaların içi boşaltılırken,28 şubatcı darbecilerin başbakanı ecevit dürüstmüş, işci hakkı savunan ecevit devlet talan edilirken işcinin memurun maaşını ödeyemeyen bu yüzden deprem için toplanan yardımlarla maaş ödeyen ecevit. ya sizin bu kahraman diye gösterdiklerinizi bu millet çok iyi biliyor

1. Yorum: okur 01 06 2022 16:16
allah rahmet eylesin her insanın doğru ve hataları vardır doğrusu ve hataları ile memlekete iz bırakanlardan olmuştur. bizlere düşen eleştiri yapmak yermek için değil tarihe ışık tutmak için geçmiş devlet başkanlarının yanlışı ve doğrusu ile anlatmaktır yeni nesil yanlışlara tekrar düşmesin doğru olanları ilerletsin diye


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Bu Kez Algı Değil Hakikat Kazanacak Gibi……


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 2 - Mart 2024


Yabancıların Gözüyle


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


2023 Yılı Sinop Cumhurbaşkanlığı Sonuçları (14-28 Mayıs 2023)


Nasıl bir belediye isteniyor?


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

221474


Tasarım:DtGaNi