Yayın Tarihi:07 09 2022 22:34(1948)

Belediyeler Olası Bir Depreme Hazır mı?

Boyabat Türkiye'nin aktif sismik hatlarından biri olan Kuzey Anadolu Fayına yakın bir bölgede olduğu için 1. derece deprem kuşağında yer almakta. Bu fay Boyabat merkezinin altından değil yaklaşık 70 km güneyinden geçmektedir. Yine Ekinveren Fayı Boyabat'ın Kuzey Kısmından geçer. Tarihsel depremlerin hiçbirinde Boyabat merkez olarak yer almamıştır.. Ancak Çorum, Kastamonu, Sinop ve çevre iller sınırları içerisinde yaşanan depremler başta Boyabat olmak üzere Durağan ve Saraydüzü'nü de etkilemiştir.. Gelecek depremlerde de Boyabat ve çevresindeki ilçeleri etkileneceği belirtiliyor.. O zaman bizde soralım.. Boyabat Belediyesi , Durağan Belediyesi, Saraydüzü Belediyesi ve Sinop Belediyesi ile diğer ilçe belediyelere? Olası bir depreme hazırmısınız? Ben bu belediyelerin de depreme karşı hazırlıklı olduklarını sanmıyorum.. En büyük ilçe olan Boyabat'ta çoğu binaların depreme dayanıklı olduğunu sanmam.. Diğer ilçelerin belediye başkanları, bu deprem konusunu acilen gündemlerine almaları ve hazırlıklara da biran önce başlamaları çok iyi olur.. Belediyeler ilçelerinde bulunan eski ve yeni depreme dayanıksız binaları tespit edip gereğini yapmalıdır. Çünkü depremin ne zaman geleceği belli olmaz.. Sizlerde duymuşsunuzdur ninelerinizden veya dedelerinizden 1943 yılında Çorum'da meydana gelen deprem sonrası ilçelere bağlı köylerde yaşayan vatandaşların çoğu sokaklarda yatmış ve iki yıl evlerine girememişler.. Sayın başkanlar, biran önce belediye personelinizi depreme karşı hazır hale getirirseniz, bir de afet kurtarma ekibinizi kurarsanız iyi olur..

========================

BOYABAT'TA ASAYİŞ BERKEMAL

Boyabat İlçe Emniyet Müdürü Yunus Emre Gökmen kısa sürede kendini hemşehrilerime sevdirmiş.. Müdür Gökmen, kendine has yöntemle ilçede huzuru sağlıyor... Her pazartesi günü ekibiyle birlikte vatandaşla içiçe olarak, şehrin bir ucundan diğer ucuna yürüyerek denetimlerini sürdürüyor. Bu şekilde ilçenin güvenliğini en üst seviyede tutmaya çalışıyor.. Müdür Gökmen'i çarşı içinde ve yolda gören vatandaşlar, böyle bir emniyet müdürünün ilçelerinde görev yapmasından büyük mutluluk duyduklarını söylüyor..

İlçe Emniyet Müdürü Gökmen'de, vatandaşın can ve mal güvenliğinden sorumlu olduklarını, onun için ilçede denetimleri gece gündüz aralıksız sürdürdüklerini, huzuru bozmaya çalısanlara da anında müdahale ettiklerini belirtiyor.. Biz de sayın müdür ve ekibine teşekkürü borç bilelim..

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: ziya 08 09 2022 03:22
boyabat belediyesi calışmıyor. önümüzdeki seçimlerde ailecek ilk defa akp'ye oy vermeyeceğiz. menfaatçi bir belediye ve bilgisiz,sorun çıkaran memurları ile bu seçimi kaybetmeye mahkum. belediye'de kökten değişiklik şart. yollar berbat, altyapı çok kötü, park sorunu aldı başını gidiyor ama çözüm yok sadece boş projelere vatandaşlardan aldıklari paraları harcıyorlar.

1. Yorum: gokboru 08 09 2022 02:11
bu yazar hayal dünyasında gezinmekte nerede asayiş berkemalboyabat on yıl öncesine göre tamamen it kopuk yuvası olmuş cinayet kavga şubu artmış iyi incele arkadaşım bi dolan bakalım gece ne olup bitiyo


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Bu Kez Algı Değil Hakikat Kazanacak Gibi……


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 2 - Mart 2024


Yabancıların Gözüyle


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


2023 Yılı Sinop Cumhurbaşkanlığı Sonuçları (14-28 Mayıs 2023)


Nasıl bir belediye isteniyor?


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

219526


Tasarım:DtGaNi