Yayın Tarihi:13 11 2022 16:39(1771)

İktidar Olmanın Yolu Türkiye'den Geçer Bay Kemal!

CHP'nin Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar olabilmek için her yolu mübah sayıyor. Bay Kemal, yurt içinde fikri ve zikri bir olmayan kişilerle bir masada toplanıp iktidar olma yollarını arıyor.

Sanki çok büyük iş yapıyorlarmış gibi masanın etrafında toplanıp, basına poz vererek, "Bakın biz ülke için biraraya geldik, sorunları çözeceğiz" mesajı vermeye çalışıyorlar.. Oysa bu masa daha kendi içindeki sorunu çözememiş. Herkes ayrı telden çalıp oynuyor.. Bay Kemal baktı ki içerideki destek yeterli olmayacak, yurt dışındaki dostlarının kapısını aşındırmya başladı. Uzun ince yollara düşerek başta Amerika ve İngiltere'deki dostların ziyaretlerde bulundu.. Şimdi sırada Almanya var. Bu ziyaretler sırasında Bay Kemal'e bir de klip çekilmiş...

Bay Kemal bu ülkeleri niçin ziyaret eder? Amerika'daki ziyaretinde Türkiye için F16'ları mı istemeye gitti? Hayır!.. Veya FETÖ'nün iadesini mi istedi? Hayır!.. ABD'de biliyorsunuz 8 saat ortalıktan kayboldu.. Kiminle buluştuğu belli değil.. Katıldığı bir TV'nin canlı yayınında kendisine 8 saat nerede olduğuna dair soruya bile tahammül edemedi ve yayını terk edip gitti... Bir de bu milletin gözünün içine baka baka kaybolduğu 8 saat için sözümona latife etti. "Hamburger yedik" diyerek geçiştirmeye çalıştı. Çünkü o 8 saat içinde kiminle buluştuğunu söyleyemedi. Söyleyemez de... Orası derin mevzular.. İngiltere'ye de temiz para bulmaya gitmiş.. İnandı mı bu millet? İnanmadı.. Herkes İngiltere'nin kara para aklama merkezi olduğunu biliyor, ne hikmetse Bay Kemal bilmiyor.. Bir de sanki iktidara gelmiş de ülke için para aramaya çıkmış.. Halk arasında çok güzel sözler vardır mesela "Aç tavuk kendini darı ambarında sanırmış."

"Daha iktidar olmadan bu işlere girişmenin anlamı yok" diyeceğim ama senin amacın başka.. Bay Kemal'in son durağı Almanya olacak... Almanya ziyaretinde de burada bulunan PKK'lıları mı isteyecek?. Hayır.. Türkiye düşmanı dostlarını ziyaret edip akıl aldı ve diyet ödedi.. Unutma onların akılları şu an kendine yetmiyor! Bay Kemal'in Türkiye gibi bir derdi yok.. Onun derdi yurt dışındaki dostlarından akıl alıp Tayyip Erdoğan'ı iktidardan indirip o koltuğa oturma düşüncesinde.. Şunu hatırlatmak isteriz.. İktidar olma yolu artık Amerika'dan, İngiltere'den ve Almanya'dan geçmiyor. Eski Türkiye yok.. İktidar, "Yeni Türkiye"de şehirli ve köylü vatandaşın kullanacağı 'oy'dan geçiyor.. Adama sorarlar? "Yahu kardeşim sen başka ülkelerden akıl alarak mı Türkiye'yi yöneteceksin?"

Bir de, lider ve ülke yönetimine talip olan kişiler, duruşu ve konuşmalarıyla tutarlı olmalı.. Vatandaşa söylemleriyle güven vermeli.. Ancak Bay Kemal'in henüz içeride kurduğu masada kendini kabul ettiremeyip adaylığını ilan edemedi. Çareyi de dış ülkelerdeki dostlarında aradı. Bu izlediği yol ile başarılı olup kendini aday ilan ettirebilir mi? Bekleyelim göreceğiz.. Zaten o masa pamuk ipliğine bağlı ve seçime yakın devrilirse de şaşırmayız!.. Seçime 7 ay kalmış hala aday bulmakta zorlanan bu masadan, nasıl bir iktidar çıkar varın siz düşünün..

Ülkede otomobil yapılır, fabrika sorarlar ve yerli olmadığını söylerler.. Böyle bir zihniyete nasıl ülke teslim edilir? Sorarım, örneğin Almanya'da üretilen araçların hepsi yerli mi? Kaç ülkeden parça aldığını biliyor musunuz? Bu zihniyet yok mu, bu zihniyet!.. Dünyada başta ABD olmak üzere Türkiye düşmanı ülkelerin şaşkınlık ve kıskançlık, dost ülkelerin ise gururla sahada başarısını seyrettiği İHA ve SİHA'ya da karşı çıkıyorlar. Uçak yaparsın maket derler, otomobil yaparsın tam montaj derler. Kusura bakmayın bunlar, kıyas bile kabul etmez ama halka hizmet diye sunduğunuz ve sizin o gururla kurdele kestiğiniz hayvan heykellerinden iyidir.. Siz hâlâ yontma taş devrinde kalmışsınız... Uyanın artık 21'inci yüzyıldayız ve teknoloji devrindeyiz.. O yerli uçak da bir gün havada uçar siz de öööyle bakarsınız..

Bay Kemal'e şunu söylemek isteriz.. Madem iktidar koltuğuna çok heveslisin, önce kurduğun o masada kendini kabul ettir ve adaylığını açıkla... Sonra da yurt dışındaki dostlarından icazet al.. Rahmetli Demirel'in o meşhur sözünü de unutma... "Yollar Yürümekle Aşınmaz!" Bay Kemal dünyadaki bütün ülkeleri gezebilirsin.. İktidara gelmenin yolu da Türkiye'den geçiyor.. Bu millet seni, dış ülkelerdeki dostlarının fikirleriyle yönetimine değil, yapacağın hizmete ve projelerine bakarak o koltuğa oturtur... Ülke için bir projeniz yoksa - ki o da yok, olsa şimdiye kadar açıklardınız- Tayyip Erdoğan'a karşı mağlubiyet serinize bir yenisini daha eklerseniz. Yoksa "Guinness Rekorlar Kitabı"na adınızı altın harflerle yazdırır ve iktidara karşı girdiği seçimlerde en çok mağlup olan ana muhalefet lideri olarak tarihe geçersiniz!

Facebook'ta Paylaş
5. Yorum: kelepirci 15 11 2022 10:17
kıza kocan kötü be'demişler, hiç yokdan iyidir; demiş. türkiyenin bir başından girip öbür taraftan çıkıyorum yollar yağ gibi ammaaa şu varki insan oğlu nankördür yaşımız kemale erdi herkese sözüm baba parasıyiyenlerin istemezük lafları ancak cahillikle izah edilir dikkatli olun zira öyle bir konumda vede dönemdeyiz.

4. Yorum: okur 15 11 2022 09:23
1 nolu yorumcuya
✓borçlar kanunu – 1926 – isviçre
✓ceza kanunu – 1926 – italya
✓ticaret kanunu – 1926 – almanya
✓ceza mahkemeleri kanunu – 1929 – almanya
✓deniz ticaret kanunu – 1929 – almanya
✓idare kanunu – 1929 – fransa
✓icra ve iflas kanunu – 1932 – isviçre
şimdi anyasamız milli deyilmi

3. Yorum: gökbörü 14 11 2022 13:02
oyle yapıyo boyle yapıyo daha öncekı ıktıdarlar nıye hıc bışey yapmadı amerıkaya teslım oldu rte son ıkı yılda ekonomıde kötü kalan oncekı yıllarda yapılmayan hayal edılmeyen şeyleri yaptı -gerçek bu -sevsende bu sevmesende bu-.........

2. Yorum: tarafsız 14 11 2022 12:08
sevgili turan aslan, objektif gazetecilikten çok uzak, ön yargılı, iktidar medyasının asılsız iddialarından derlenmiş bir köşe yazısı. senin gibi usta bir gazeteciye yakıştıramadım. akp kurulmadan önce 2002 yılı öncesi abd beyaz saray'da bay kemal kırmızı halılarla karşılanmadı. abd'de, ingiltere'de teknoloji ve finans sektörü temsilcileri ile görüştüğünü mısır'daki sağır sultan bile biliyor. siz aklını kiraya verenler, ana muhalefet liderini karalayalım da ne olursa olsun diyorsunuz. hadi kuldan utanmıyorsunuz, iftira, yalan yazmaktan allah'tan damı korkmuyorsunuz. ege'de 18 türk adası'nın işgaline, süleyman şah türbesi'ni terk edenlere devlet teslim ediliyor da bay kemal'e neden teslim edilmesin. lafa gelince, vatan, millet dersiniz. akp iktidarının 20 yılda vaat ettiği yapmadığı projeleri de yazmanı bekliyorum. 11 yıldır havada uçan yerli uçak, kişi başı milli gelir 25 bin dolar gibi...

1. Yorum: terim 14 11 2022 10:18
bu hükümet yaptığı herşeyi överek anlatıyor. milli muharip uçağı bir kere ıngilizler ile ortak yapılıyor. uçaklar bir kere uluslararası işbirliği ile yapılıyor. yani %100 yerli veya milli demek cahilliktir


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Gelen Ağam Giden Paşam Diyen İki Yüzlüler….


Geleceği iyi okumak


Vatan Haini Olamaz


2024 Boyabat Yerel Seçim Sonuçları (31 Mart 2024)


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 4- Mart 2024


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

255616


Tasarım:DtGaNi