Yayın Tarihi:15 12 2022 13:04(943)

Altılı Masa İmamoğlu İBB Başkanlığı’nda kalsın diyor, yargı inatla İmamoğlu cumhurbaşkanı olsun diyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğu’na mahkeme 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı verdi.

Mahkeme, geçmişte Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘ın “Camiler kışlamız, kubbeler miğferimiz, minareler süngümüz” şiirini okuduğu için 3 ay hapis cezası vermişti.

Erdoğan, 3 ay Kırklareli Pınarhisar cezaevinde hapis cezasını çekmişti. Erdoğan’a verilen hapis cezası insani ve demokrasi açısından yanlış mahkeme kararı, Erdoğan’ı Başbakan, Cumhurbaşkanı yaptı,

Bugün de mahkemenin İBB Başkanı İmamoğlu’na verilen hapis cezası , İmamoğlu’nu Cumhurbaşkanı yaparsa hiç kimse şaşırmasın.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İBB Başkanlığı görevini yürüttüğü dönemde Siirt’te yaptığı konuşmada, “Türkiye’de düşünce özgürlüğü yok ve ırk ayırımı yapılıyor. Referansımız İslamiyet. Bizi hiçbir zaman sindiremezler. Batı insanının bile inanç hürriyeti var. Türkiye’de neden buna saygı gösterilmiyor? Minareler süngümüz, kubbeler miğferimiz, camiler ise kışlalarımızdır. Okunan ezanı kimse susturamayacak. Türkiye’deki ırk ayırımına kesinlikle son vereceğiz. Çünkü RP diğer partilerle zıt fikirde” demişti.

31 Mart 2019 İstanbul seçimlerinde 13 bin oy farkla kazanan İmamoğlu’nu YSK seçimlerini iptal etmişti.

Ne oldu?

İmamoğlu İstanbul seçimlerini 805 bin farkla yeniden kazandı.

Mahkemenin İmamoğlu’na verdiği ceza, halk nezdinde gücünü artırdı. Türk halkının en büyük özelliği, siyasi parti gözetmeksizin her görüşten insanın, haksızlığın, hukuksuzluğun, mağdurların her zaman yanında olmuştur.

Altılı Masa taraftarları, liderleri İmamoğlu İBB Başkanlığı’nda kalsın diyor, bir anlamda iktidar cumhurbaşkanı olsun diyor.

31 Mart İstanbul Seçimleri iptal edlldiğinde, bir AKP’li kardeşimize, 1994 yerel seçimlerinde Erdoğan 3 bin küsur oy ile kazanmıştı. Hiç kimse itiraz etmemişti. Seçimin iptal edilmesi ile AKP kendi ayağına kurşun sıktı. İmamoğlu, en az 500 bin farkla yeniden kazanacak dediğimde bana gülmüştü.

Günümüz siyasetinde, 24 saat değil, bir saat bile çok önemlidir.

Türk seçmenini eleştirenler olsa da, sağ duyulu ve sabırlıdır. Zamanı geldiğinde son noktayı koyarak, memleketin, milletin yararına olan en sağlıklı kararını sandıkta verir.

Oysa, yüce Meclis’te, “Şerefsiz, çirkef, mankafa, ölü sevici,çakal” sözleri hakaret olmuyor da, “Ahmak” mı hakaret oluyor?

İmamoğlu, hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet mi aldı, ihaleye fesat mı karıştırdı?

Ama, günümüz Türkiye’sinde rüşvet alanlar, yolsuzluk yapanlar büyükelçi olarak atanıyor!

….

AKP’li Şamil Tayyar, “rakibimizi 6’lı Masa değil mahkeme belirledi” diyor

Dünya ülkeleri basını, “ Erdoğan’ın rakibine hapis cezası…

AKP biraz daha gayret ederse, geleceğin Cumhurbaşkanı Ekrem İmamoğlu lütfen bir kenara yazın.

İmamoğlu, Saraçhane’de otobüsün üzerinde yaptığı konuşmada, “ Mücadelemiz daha güçlü başlıyor. Hala bizim gençliğimiz var. Halkın verdiği yetkiyi bir avuç insan alamaz ” dedi

Facebook'ta Paylaş
8. Yorum: aslan 20 12 2022 23:10
gümüs dere durmaz akarken dag basını almıs olan duman hâlâ orada duruyor ne yazık ki? sayet hakaret olarak algılamazsanız ahmaklıgıma verin dedigimi! hakaret olsaydı koskoca bir bakan onaltı milyon nüfuslu bir mega kentin belediye baskanına bu sözcügü kullanır mıydı?

7. Yorum: boyabatlıklar 20 12 2022 17:11
hayırlara tebdil.

6. Yorum: şaban 19 12 2022 15:59
çatırdamalar başladı ver mehteri daha masa altı konuşmadı hele bekle

5. Yorum: tarafsız 16 12 2022 16:04
erdoğan'ın hapiste yatması düzmece olduğunu iddia eden,
cumhurbaşkanı tayyip erdoğan’ın 1984 yılından, refah partisi’nin 1998 yılında kapatılmasına kadar yardımcılığını yapan saadet partisi idare kurulu üyesi ve milli gazete yazarı ekrem şama,
cumhurbaşkanı erdoğan’ın hapse girmesi düzmece olduğunu iddia etti. “ben ziyaretine gittim. orada krallar gibiydi. görüşme odası ayrı, kabul odası ayrı, istirahat odası ayrı… hapishanede böyle bir şey olabilir mi?
gerçeklerin kötü bir özelliği vardır. er geç ortaya çıkar.

https://t24.com.tr/haber/erdoganin-eski-yol-arkada
si-basbakan-olmasi-icin-f
on-toplandi-hapse-girmesi
-duzmeceydi-arinc-ve-g

4. Yorum: tarafsız 16 12 2022 12:50
millettin anasını s.. diyen iş insanına dava açılması gerekirken, iktidar ihaleler vererek ödüllendirmedi mi? 'şerefsiz, cibiliyetsiz, sürtük, çirkef" sözleri hakaret değil de iltifat mı oluyor? imamoğlu'na ceza veren hakim tacizden yargılanmış haberiniz var mı? dava savcısı, imamoğlu'na verilen cezayı az bulmuş, istinaf mahkemesine götürecekmiş. sayın, savcı, türkiye ve dünyadaki bütün, hırsızlık, yolsuzluk yaptığını rüşvetleri imamoğlu aldığı için müebbet ile yargılanması istemelidir...
!

3. Yorum: okur 16 12 2022 12:07
rte o dönem okul kitablarında olan şiiri okudu diye hukuksuz mesnetsiz ceza aldı yasaklı bir şiir deyildi "ha bide eskiden yasaklı kitap şiir şarkılar vardı" ayrıca kişi yada bir kamu görevlisine hakaretten deyil. ayrıca hakime hakaret kanunen bu cezayı gerektiriyormu hiç baktınızmı ceza kanunlara uygunmu yoksa karara sevinenlerdenmisiniz zaten nihai karar verilmemiş.

2. Yorum: gurbet kuşu 15 12 2022 15:39
sayın yazar anlaşılan sizde durumdan memnusunuz 1 tayyip erdoğn meydanlarda
okuduğu şiir sebebiyle ceza aldı 2 immaoğlu devletin yetkili makamına dikkat
çekeriz hakaretten ceza aldı bunu karıştırmama lazım yazarım diye yazıyorsunuz biraz objektif olmak lazım sayın imamoğlu ceza alınca arkamda
16 milyon istanbullu var diyor ama tatillere giderken 16 milyonu hiç düşünmüyor yabancı ülkelerin elçileri ile kadeh tokuşturuken 16 milyon
istanbullunun hakkını düşünmüyor netice sizin dediğiniz gibi 6 lı masanın adayını mahkeme belirledi şu an itibariyle imamoğlu cumhurbaşkanı olur
ama son sözü millet söylecek görelim mevlam neyler neylerse güzel eğler

1. Yorum: milat 15 12 2022 15:29
boş gezenin boş kalfası diye bir söz vardır imamoğluda istanbul belediye başkanı oldu olalı hiç bir iş,hiç bir proje üretmeyin üstüne üstlük istanbulu borç batağına sokan bir belediye başkanı oldu, metrobüs kazaları,balıkcıda rakı balık keyfi yaparken danışmanı yurt dışında kayak tatilinde vs vs yani boş gezenin boş kalfası misali hiç bişey yapmadan seçildiği günden bu tarafa öyle dolaştı. adama it dedi yok ben basit dedim vb şeyler. tayyip erdoğan şiir okudu ceza aldı imamoğlu hakaret etti ceza aldı ve henüz ceza onaylanmadı daha bir takım süreçleri var. hem sayın yazar karardan sonra meral akşenerin kutlama yapar gibi gülücükler içinde imamoğlu ile kucaklaşmasına ne diyorsunuz. siz hiç hapis cevzası alan birinin gülücükler içinde sarılıldığını gördünüzmü


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

31 Mart Gecesi Mutlu Sona Kim Ulaşacak?


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 4 - Mart 2024


Yabancıların Gözüyle


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


2023 Yılı Sinop Cumhurbaşkanlığı Sonuçları (14-28 Mayıs 2023)


Nasıl bir belediye isteniyor?


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

312393


Tasarım:DtGaNi