Yayın Tarihi:14 01 2023 12:41(546)

Aman diyem…Paran yoksa öl iktidarında hasta falan olmayın !..

AKP iktidarı yıllardır sağlıkta reform yaptığı ile övünür. Gel gör ki, kazın ayağı öyle değil. Emekliden, ilaçlara katkı payı, muayene ücreti aldıkları yetmiyormuş gibi eczanelerde doktorun yazdığı ilaç bulunmuyor. Eczacıya yok olan ilaçların muadili varsa ondan rica edeyim diyorsunuz o da yok.

Eczacı hanım, bu durumda siz ne önerirsiniz diye soruyorum, “Bekleyeceksiniz veya diğer eczanelerde arayacaksınız. Belki kıyılarında köşelerinde de kalmışsa şanslısınız” diyor.

Sizdeki var olan ilaçları rica edeyim diyorum.

Tekrar Eczacı hanım’a diyabet hastasıyım günde 3 ayrı ilaç kullanıyorum sabah akşam. “ Diyabet ilaçlarından katkı payı alıyoruz. Aile hekiminin size yazdığı ilaçları SGK ödemiyor. İlaçların etiket fiyatı neyse onu ödeyeceksiniz” diyor

Ayrıca MS hastasıyım, sürekli vitamin almak zorundayım. Bir kulak damlası, vitamin hapı ve şeker haplarımın toplam tutarı 300 lira

İster, istemeyerek yuh olsun dedim!

Ben hemen espiriyi patlatıyorum. Eczacı hanım, bu paraya eczanenin tapusunu da verecek misiniz diye sorduğum da,

Eczacı hanım, tebessüm ediyor.

Hadi bu parayı ödeyecek maddi gücüm var Allah’a şükür. Ya ekmeği Halk Ekmek’ten 2 lira daha ucuza alabilmek için, karda, kışta, yağmurda sıra bekleyenler ne yapsın, ölsünler mi?

Eczacı hanımla ayaküstü sohbet ederken, emekli bir kadın eczacıdan kızım, şu ilaçları verebilir misin diyor? Şansından istediği ilaçlar varmış. Seviniyor. Eczacı teyze ilaçların katkı payı 28 lira dediğinde. Kadın para cüzdanına bakıyor. Utancından param yok diyemiyor. Ancak, sonra alabilirim diye reçeteyi aldığı sırada, özür dilerim hanımefendi yanlış anlamazsanız sizin ilaç paranızı ödeyebilir miyim diye sorduğum da, kadın ilk önce ilaçların parasını ödememi kabul etmiyor. Ben, kendisine paranızın olduğunda bu eczaneye bırakırsınız dediğimde kabul ediyor ve seve, seve ödüyorum.

İşte AKP Türkiye’sinde vatandaşlarının geldiği nokta !…

Hastanelerden randevu alabilmek ise ayrı bir dram, adeta işkenceye dönüştü. Kulak, Burun Boğaz rahatsızlığmdan iki aydır randevu alamıyorum. Ambulans çağırıp acile giderek Yalan mı söyleyeyim?

Sözüm ona sağlıkta reform yapmışlar!…

Gençler bilmez, AKP iktidarı öncesi eski Türkiye’de, hastanelerde sabahın erken saatlerinde gidip sıra numarası alıyor, saatlerce bekliyorduk ama muayene olabiliyorduk.

Doktorun yazdığı her ilacı eczaneler de bulabiliyor ve SGK şu ilaçları ödemiyor, bunları ödüyor denilmiyordu. Katkı payı ödemiyorduk.

Şimdi, bu iktidar sağlıkta reform mu yapmış oluyor sizce?

Saygıdeğer okurlarım, aman diyem bu iktidar döneminde grip bile olmayın.

Hastane ve sağlık ocağı önünden bile geçmemeye dikkat edin, mecburen geçerseniz de kafanızı çevirin.

Paran yoksa öl iktidarı!

Facebook'ta Paylaş
6. Yorum: şaban 23 01 2023 21:04
karpuzcu bukadarda nankör olmayın adamın yaptığı hizmetleri hiçmi görmüyorsunuz adam pkknın kökünü kuruttu ondan damı gurur duymuyorsun hadi ayasofyayı görmeye bilirsin inancını bilmem bırakın şu at gözlüğünü adam türk bayrağını chp gegnel merkezinden kaldırıyor ses yok hani sizin vatan bayrak sevginiz

5. Yorum: karpuzcu 16 01 2023 23:17
şaban'ım,çok geçmişe gitmeye gerek yok bayat ekmek 2 tl,karuzu ise millet bu yaz yarim yarim aldi.meyve tane ile.bunlari görecek yaşta bir sürü genc var bana ne 25_30 yıl öncesi den hem 70 yıldır sol iktidarı mi var.simdi diyeceksin ecevit hükümeti vardı.ya ecevit'in ortağı bahçeli degilmiydi.a haberde akşama kadar belgeselini veriyorlar konuşan maliye bakanı mhp'li bakan.eyt dediler,toki dediler paraları topladılar milletten milletin parası ile seçim propagandası yapacaklar.uy
anin artık adamların derdi beka falan değil koltuk ve ekonomik hırs.otun 20 tl sütun 10 tl olduğu yerde kime ne anlatacan.

4. Yorum: saban 16 01 2023 22:58
tarafsız eski türkiye yok dimdik ayakta duran her alanda yatırım yapan türkiye vaar borcu varsa ödeyecek gücüde var imefenin kapısında büküldüğümüz günleri unutmayalım

3. Yorum: tarafsız 16 01 2023 12:13
iyi uykular şaban, sen geçmişi bırak bugüne bak. akparti iktidara geldiği 2002 yılında türkiye'nin iç ve dış borcu 200 milyar dolardı, sizin iktidarınızda iki trilyon dolara yaklaştı.

2. Yorum: saban 15 01 2023 20:19
hastanede bıçak parasını akşam muayene haneme gel yatış istersen ambulans ücretini acilin sağlık güvencesi olmayana ücretli olduğunu niye konuşmuyorsunuz ben hiç ilaç bulamadığım olmadı sizin eczanenizde sıkıntıvar eczanede yoksa engeç birgün sonra temin ediliyor

1. Yorum: engelli 14 01 2023 22:45
ilaç bile bulunmuyor eczanrlerde.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Siyaset Kazanı Yerel Seçim 4- Mart 2024


31 Mart Gecesi Mutlu Sona Kim Ulaşacak?


Yabancıların Gözüyle


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


2023 Yılı Sinop Cumhurbaşkanlığı Sonuçları (14-28 Mayıs 2023)


Nasıl bir belediye isteniyor?


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

326646


Tasarım:DtGaNi