Yayın Tarihi:29 01 2023 21:15(1849)

Boyabat'tan Bir "Soylu" Geçti!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, önceki gün Gerze, Boyabat ve Durağan ilçelerinde düzenlenen bir dizi toplantılara katıldı, açılışlar gerçekleştirdi.

Tabi ister istemez akla Saraydüzü'nü niçin pas geçti sorusu akla geliyor. Acaba küçük bir ilçe olduğu için mi, yoksa programda olmadığı için mi burayı ziyaret etmedi.

Programda yokken Durağan ilçesini ziyaret ediliyorsa Bakan Soylu, Sarüydüzü'nü de etmesi gerekirdi.

Çünkü Saraydüzü de AK Partili bir belediye. Orada da vatantaş ilçenin merkezi ve köyleri ile birlikte AK Parti'yi birinci parti seçiyor.

En azından Bakan Soylu, aracı ile Durağan'a Saraydüzü ilçemizden geçebilirdi.

Bu sorunun muhatabı tabiki önce AK Parti ilçe başkanı, sonra belediye başkanı ve sonra da milletvekilidir. Bu seçimde bir 'oy'un bile çok değerli olduğunu düşünürsek, bu durum çok hoş olmamıştır.

Neyse biz Boyabat'daki açılışa dönelim.

Bakan Soylu, Boyabat'ta sevgi seline kaptırdı kendini. İlgi ve alaka tek kelimeyle muhteşemdi. Toplanan kalabalık ve karşılama uzun süre hafızalardan çıkmayacak gibi. Eğer bunları görmeseydi, muhtemelen programı kısa keser ve giderdi.

İlçenin belediye ve kaymakamlık binasının resmi açılışını gerçekleştirmeden önce karşısında 15 bin kişiyi gören Bakan Soylu, hem kendi coştu, hemde miting alanındaki o kalabalığı coşturdu.

Bakan, konuşmasında, birlik, beraberlik ve kardeşlikten söz etti. Ve şimdilerde terörden tamamen arındırılan Gabar ve Cudi dağlarında yer altındaki zenginliklerin keşfedilmeye başladığını söyledi.

Sayın bakanın konuşması Boyabatlı hemşehrilerim tarafından sık sık tezahüratlarla kesildi.

Bir de sayın bakan sürpriz yaparak, Başkan Erdoğan'la Denizli mitinginden telefon görüşmesi yaptırdı ve kalabalığın coşkusu tavan yaptı.

Bakan Soylu, konuşmasını bitirdikten sonra vatandaşların dert ve isteklerini dinledi, Boyabat'tan ayrıldı.

*****

6+1 MASA SAKİNLERİ ERSAN ŞEN SİZE SESLENDİ: ERDOĞAN'IN ADAYLIĞINA ENGEL YOK!

Türkiye'nin bir numaralı gündemi 2023 seçimleri... Cumhur İttifakı, Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde seçim hazırlıklarını devam ettirirken muhalefette aday belirsizliği sürüyor.

6'lı masanın son toplantısından aday çıkmasa da Erdoğan'ın adaylığına itiraz çıktı.

6'lı masa sakinleri Başkan Erdoğan'ın yeni sistemde üçüncü kez aday olamayacağını, bunun Anayasa'ya aykırı olduğunu iddia etti.

Kamuoyunda bir süredir tartışmalara neden olan konu muhalefetin ortak açıklamasında kendine yer bulunca tartışmalar da arttı.

Bu kapsamda muhalefetle aynı fikirde olmayan hukukçu Ersan Şen'in konu hakkında yaptığı açıklama yeniden dolaşıma girdi.

Şen, konunun gündeme geldiği ilk günlerde, Erdoğan Aktaş'ın tv100'deki programında Erdoğan'ın adaylığının önünde engel olmadığını savunmuştu.

Anayasa profesörü Şen, Erdoğan'ın adaylık hakkından mahrum olması için, geçici maddeye zamanında 'mevcut cumhurbaşkanı bir kez daha aday olamaz' ibaresinin eklenmesi gerektiğini belirtmişti.

Şen ne demişti: "Görev süresi dolmadan Erdoğan'ın elinden cumhurbaşkanlığını almışsınız. Ve yeni yönetim sistemi getirmişsiniz. Yeni sistem ile bu mekanizmayı sıfırlamışsınız. Onun seçilemeyeceğine dair madde koymadığınız takdirde o seçilir."

*****

ABD VE AVRUPA ÜLKELERİNE SEYAHAT UYARISI!

Bir zamanlar ülkemizdeki terör olaylarından sonra vatandaşlarını Türkiye'ye gitmemesi için uyaran ABD ve Avrupa ülkeleri,  şimdi kendileri terörün ve ırkçılığın kıskacında.

Avrupa'da son zamanlarda yapılan İslam karşıtı, yabancı düşmanı ve ırkçı nitelikteki eylemler tepki çekerken, Dışişleri Bakanlığı, özellikle ABD'de yaşanan ırkçı saldırılar, polis şiddeti gibi vakalar sık sık görülmeye başlandığını açıkladı.

Açıklamada terör örgütü iltisaklı gruplarca Türkiye karşıtı propaganda gösterilerine de dikkat çekildi.

Dışişleri Bakanlığınca ABD için yayınlanan seyahat uyarısında, ABD’nin Tennessee eyaletinin Memphis şehrinde Tyre Nichols isimli bir kişinin polis şiddetine maruz kaldıktan sonra hayatını kaybetmesi üzerine ABD çapında protestolar yapıldığı ve ABD genelinde yabancı karşıtı ve ırkçı nitelikte sözlü ve fiziksel saldırılar yaşandığının müşahede edildiği kaydedildi.

ABD, Almanya, Belçika, Fransa, İspanya, İsveç ve İtalya, Türkiye için seyahat uyarısı yayınlamıştı.

*****

CHP'Lİ BEKAROĞLU MENDERES'İ ÖVDÜ, İNÖNÜ'YE "FAŞİST" DEDİ

Cumhur İttifakı'nın seçim  çalışmaları kapsamında 'Yeter söz milletindir' sloganı muhalefet tarafından eleştiriliyor.

Ancak CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, yaptığı bir paylaşımla eleştiri yapayım derken yanlışlıkla kendi partisine laf söyledi.

Bekaroğlu sosyal medya hesabından paylaşımda Menderes'i överek, İnönü'yü hedef alması CHP yönetimi tarafından hoş karşılanmadı.

Bekaroğlu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "73 yıl önce Rahmetli Menderes tek parti faşizmine karşı 'Yeter, söz milletindir' demişti. Tarih tekerrürdür. Biz de 73 yıl sonra iki partinin kurmakta olduğu faşizme karşı 'Yeter, söz milletindir' diyoruz. AK Parti-MHP faşizmi bu sloganı kime karşı kullanacak, birbirlerine mi?"

Facebook'ta Paylaş
7. Yorum: gokboru 31 01 2023 20:27
kardeşim yirmi yıl geçmiş hala dünkü gibi performans var öyle yada böyle dünya tarihinde yok böyle iktidar cumhuriyet tarihinin dörtte birine denk geliyo neyin kafasını yaşıyorsunuz alkışlar rte

6. Yorum: ömer yetim 31 01 2023 10:51
sayın yazar atma olur da seninki kadar olmaz o meydana onbeş bin kişiyi nasıl sigdirdin acaba

5. Yorum: aslan 30 01 2023 20:21
"okur" bey/hanım, menderesleri kimlerin astırdığını artık mısır'daki sağır sultan da biliyor! biz de senin tahmin ettiklerini sanıyorduk ama değilmiş? yönünü türkiye'nin halen sahibi olan emperyalist güçlere çevir biraz. nasıl olsa gomonizmle mücadele dernekleri zayıfladı?

4. Yorum: okur 30 01 2023 10:26
önce yeter söz milletindir diyen adnan menderesi astılar şimdi sözünü astılar çok ilginç değilmi

3. Yorum: evet 30 01 2023 10:03
sayın yazar sanırım övgünün dozunu kaçırmışsınız o alana söylediğiniz kadar insan sığdırmak matematik olarak mümkün değil birde mitingin yarısı çocuktu siyasi hırs uğruna bunu görmezden gelen olabilir annelerde cahil olabilir ama çocukları bu işlerde kulllanmayın bir yazınızda bunu da dile getirin o zaman yaptığınız matematik hatası af edilebilir saygılar

2. Yorum: aslan 30 01 2023 00:46
soylu'nun sinop havaalanından itibaren, saksakçılarının büyük bölümünün memurlardan olustugu haberini aldım;diger ilçeler de aynıdır herhalde?

öte yandan, yıllardır az da olsa akp'ye oy veren saraydüzü ve köylerinde bazı partililerin yakınlarının fetöcü diye görevden alınması nedeniyle önçekenlerin akp'ye kırgın oldugundan bu kez baska yöne döndükleri soylu'ya fısıldanmıs olabilir mi?

bir diger konu da, anayasanın diger yasaların anahtarı oldugudur; fazla ayrıntıya girilmez! bu seçimlerin cb tarafından "fesih" sistemiyle erkene alınması ile rte'nin 3. kez aday olamayacagı 101. maddede açıkça belirtilmektedir? meclis kararı olsaydı rte'nin yeniden adaylıgı mümkündü. özetle, anayasa'ya uyulursa böyledir. tö'nün "bir kere delinmekle bir sey olmaz" sözü uygulanmak isteniyorsa, biz vatandasların buna gücü yetmez! saygılarımla!

1. Yorum: tanıyan tanır 29 01 2023 22:43
sayın soylunun telefon ile cumhurbaskanina bağlandığında cumhurbaskaninin kaymakamlık ve emniyet çok yakışacak sözü meğer tosyaya aitmiş boyabat halkı olarak kandirildik ve bu çok üzücü yorumu okuyup kızanlar lütfen önce tosya mitingini dinleyelim tosya da emniyet ve kaymakamlık binası açılışı yapıldı bizde sadece hükümet konağı açılışı yapıldı


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Fatmagül’ün suçu neydi……


Geleceği iyi okumak


Vatan Haini Olamaz


2024 Boyabat Yerel Seçim Sonuçları (31 Mart 2024)


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 4- Mart 2024


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

314646


Tasarım:DtGaNi