Yayın Tarihi:02 04 2014 01:30(4392)

"HÜNER , BİR ŞEHRİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAK DEĞİL,
O ŞEHİRDE YAŞAYANLARIN GÖNÜLLERİNİ FETHETMEKTİR."

Dünyada siyaset kazanmak için yapılır. Sadece kazanmakla olmaz gönülleri de kazanmak gerekir. Siyasi partiler adaylarını belirler, seçime girerler. Seçim sonunda sandıktan kim çıkarsa yönetici olur. Başkan olur. Başkan Kendini seçenlerin değil, orada yaşayan herkesin başkanı olur, ayrıştırmaz.

Basın açıklamanı okudum. Senin gibi yeni seçilen bir Belediye başkanına bu ifadeleri yakıştıramadım. AKP’lilerin Belediye Başkanı gibi açıklama yapmışsın, aslında sen Boyabat’ın Belediye Başkanı olarak açıklama yapmanı beklerdim.

Biz CHP İlçe yönetimi olarak adayımızı belirledik, çalışmalarımızı yaptık, adayımızın arkasında durduk. Seçimi kaybettik, gücümüz bu kadarmış, hiç kimseyle ittifaka girmedik ,ittifaka girmek isteseydik aday göstermezdik. Kendilerini partili olarak kabul edip başkalarına oy verenleri ben CHP’li olarak kabul etmiyorum. Onlar olsa olsa oy verdikleri partilerin sempatizanlarıdır.

Beni; CHP yönetim kurulu veya üyelerim istifaya davet edebilirler. Bu senin görevin değildir.

Bu talihsiz açıklamanı senin seçim kazanmış, fakat kişiliğini kazanamamış bir kişinin açıklaması olarak görüyorum. Bu basın açıklamasını sizin yazdığınıza da inanamıyorum. Basında yayınlandıktan sonra belki okumuşsundur. İnsanları ötekileştirme, birleştir. %50’nin belediye başkanı değil Boyabat’ın belediye başkanı oldun. Geriye kalan %50’nin başkanı olmama gibi bir düşüncen mi var? Ötekileştirdiğiniz %50’ye Belediye olarak hizmet vermeyecek misiniz? Kendin Sinop’ta ticaret yapıyordun, şimdi Sinop Belediyesinden hizmet almayacak mısın? Türkiye, sadece Boyabat’tan oluşmamıştır.

Boyabat Ticaret Odası kimsenin tekelinde değildir. Ticaret Odasının Başkanlığı hiç kimseye baki kalmaz. Senin de Belediye Başkanlığı’na seçildiğin gibi Ticaret Odasınında Başkanı, seçimle gelmiştir, seçimle gider. Ticaret Odasındaki toplantılarda Boyabat’ın sorunları konuşulmuş tartışılmıştır. Çözüm önerileri söylenmiştir.En son yapılan 3 toplantının birincisinde AKP İlçe Başkanı da vardı, düşüncelerini anlatmıştı. İkinci ve üçüncü toplantıya davetli olduğunuz halde, gelmediğiniz görülmüştür. Siz gelmediniz diye, toplantılar iptal edilmedi.Toplantılarda Boyabat’ın sorunları konuşuldu. Sorunların nasıl çözülmesi için neler yapabilirizi anlattık, gelmiş olsaydınız sizleri de dinlerdik.

Boyabat Ticaret Odası toplantılarına gelmemekle, oraya gelenlerin itibarı değil, sizlerin itibarı zedelenmiştir. Ötekileştirdikleriniz oy vermedi diye, bizim Belediye Başkanımız olmayacak mısınız? Bizlerin suyunu mu keseceksiniz? Emlak vergimizi almayacak mısınız? İnşaat ruhsatı vermeyecek misiniz? Çöplerimizi toplamayacak mısınız?

Kazanmış olduğun Boyabat Belediye Başkanlığını kutlar, zaman içinde olgunlaşarak, Boyabat’a iyi hizmetler yapmanı temenni ederim.

"HÜNER , BİR ŞEHRİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAK DEĞİL,
O ŞEHİRDE YAŞAYANLARIN GÖNÜLLERİNİ FETHETMEKTİR."

Mustafa TÜRK
CUMHURİYET HALK PARTİSİ İLÇE BAŞKANI
BOYABAT


Facebook'ta Paylaş
35. Yorum: yaşar akca 04 04 2014 18:25
yedi nulu ticeret odası senin babanınmı malı herkes kurallar içerisinde fikrini söyler. hemen zıplama.

34. Yorum: evet 03 04 2014 18:09
peki mhp ye gelen 1000 oyunuz sinopta mhpden gelen oylardüpe düz ittifak yaptınız

33. Yorum: kaybeden 03 04 2014 08:59
chp ilçe başkanı anlayana en ağır cevabı vermiş.cevap verdiği sefik çakıcı ise açıklamasını tepkiler ve yayınlanan en az 150 aleyhte yorum nedeniyle gene kendisi tarafından yayından çekilmiştir.yani sözlerinin arkasında duramadılar.akp seçimi kazandı sayı olarak ama seçtikleri aday itibarı ile en baştan kaybettiklerini gördüler.ülke genelindede oyları 2011 e göre 2 milyon düştü.kaybedenlerdensiniz
ey akp liler.sanırım önümüzdeki 4 yıl boyabat tarihine kayıp yıllar ve ilçede huzur olmayan yıllar olarak geçecek.

32. Yorum: gerçek 03 04 2014 05:24
11 katlı binalar için verilen yıkım kararını iptal ettirmek için neler yapacağını göreceğiz. çünki şefik çakıcı'nın o binalarda üç dairesi var.
yasaları mı uygulayacak? kendini mi kurtaracak?

31. Yorum: öğrenci 03 04 2014 03:34
mustafa türk !! helal olsun sizin gibi insanlar her yerde kendini belli eder boyabatın sizler gibi insanlara ihtiyacı vardır .. şefik çakıcı gibi kişiler sizin gibi bir eğitimcinin yanında sönük kalır o ampulün ışığı bile aydınlatamaz onları..

30. Yorum: hüseyin 02 04 2014 19:57
helal olsun mustafa abi ağzına sağlık

29. Yorum: halk 02 04 2014 19:22
bu millete çok iyi oluyor herşey size müstehak hiç şikayet etmeyin daha şimdiden pişman olanlara boyabatı düşünmeyenler kendilerini düşünenler oh daha bu iyi günleriniz niye sızlanıyorsunuz oylarınızı verirken millete yararlı olsun diye vermediniz kendi çıkarlarınıza çalıştınız çıkar peşinde koşanlar inşallah mum gibi sönerler boyabat halkı size çok iyi oldu şimdi görün de son pişmanlık fayda vermez pişmanlık içinde boğulunca anlayacaksınız 11 katlıları kurtarmak için ne mücadele yaşanacak seyredelim bakalım şefik bey 11 katlıların intikamında ne gibi taktiklerle karşımıza çıkacak şimdiden meraktayım

28. Yorum: üç hilal 02 04 2014 17:36
kamış ses verince ney oldum sanır,
iplik gerilince yay oldum sanır.
sarayda oturmakla padişah olmaz kişi,
abdal ata binince bey oldum sanır,
şalgam aşa girince yağ oldum sanır.
sana belediye başkanı olamazsın demedik.....
unutmaki bu oyları nasıl aldığını cümle alem biliyor hatta akp.nin bu oyları nasıl aldığını biliyor. çapraz siyasetle kavgacı ve üslubunu sertleşme siyasetiyle genel başkanına özenme. uzlaşmacı ol. herkezi kucakla yani boyabatın başkanı ol. saygılarımla

27. Yorum: kamil 02 04 2014 17:32
mustafa başkan helal olsun .çok yerinde bir açıklama.başkanlığın kolay birşey olmadığını bu değerli kardeşimiz ilerde görecektir.

26. Yorum: başkana destek 02 04 2014 17:24
şefik başkan en doğrusunu konuştu. adı açıklandığı gün kaybettiklerini anladılar ama bozuntuya vermediler. cemaat mhp chp bir akp demiyorum, bir şefik yapmaz. chp li arkadaşlar burda susması gereken kişiler biz destek vermedik demesinler. gayet destekli bir şekilde oyunuzu verdiniz. ( sözüm partisini şefiği yıkmak uğruna satanlara) sayın başkanım dilin kemiği yoktur bu millet konuşur. seni sevenler gereken dersi verdi bunlar haala konuşur. çünkü kabullenemiyorlar. senin ağzına sağlık gayet güzel açıklamanı yaptın. sen sitemini bildirdin ama ben beni seçenlerin başkanıyım demedin. bunlar lafı alıp oraya getiriyolar. bu arada boyabat gazetesi; yayınlamış olduğunuz yorumlarda yaptığınız ayrıcalıkla sizin ne kadar tarafsız olduğunuzu da görüyoruz. eminim bu yorumuda yayınlamayacaksınız biliyorum. ama şefiğe atıp tutsam şimdiye kadar çoktan konmuştu yayına.

25. Yorum: boyabatlı 02 04 2014 15:15
eee o zaman cumhuriyet halk partisi kaç oy altı toplam yok mu chp 2000 oyu boyabat'ta ; görülen köy kılavuz istemez.

24. Yorum: 057 02 04 2014 14:57
sayın türk o yüzden sandıklardan aynı zarfın içinden belediye başkanlığına mhp ilçe encümenine chp çıkıyor sizin boyabatda 500 oyunuzmu var buna çocuk bile inanmaz

23. Yorum: . 02 04 2014 14:28
bu nasıl basın açıklaması güzel kardeşim, parti içinde de mi bu konularda eğitim verilmiyor insanlara. memleketimden siyasetçi manzaraları...

22. Yorum: halen akıllanmadınız 02 04 2014 06:31
yahu kardeşim chpnin 2000 üzerinde oyu var boyabatta nerede bu oylar elbette ittifak ettiniz. genel başkanınızın mhp işareti yaptığı yalan mı? genel başkanınız gibi sizde sataşma siyasetine devam ediyorsunuz..

21. Yorum: ustura 02 04 2014 06:06
şefik başkanın bu açıklaması gerçekten çok yanlış olmus ben ona oy verdım ama pısman olmak üzereyim bir baskana intikam icerikli açıklama yakısmaz saygılar

20. Yorum: halk 02 04 2014 05:58
agzınıza saglk cok yerınde bı acıklama olmus tebrık ederım ...

19. Yorum: a.b.c 02 04 2014 05:23
mazmatayı almadan boyabat tarihinde ilk konuşmada çuvallayan bir başkanla karşı karşıyayız.e bukar densis konuşmakta bir kültür meselesidir .10 sene mehmet ermiş başkanlık yaptı.ben belediyenin kapısından girmedim. şimdi şefik bey kendine oy verenlerin başkanı ise ben oy vermedim şimdi yine seçim olsa yine vermem.belediyeyede gitmem onsene nasıl girmedimse yine girmem görsem selam bile vermem çok lazımda deyil.işte yinede eğitimmmm şart.

18. Yorum: yorum onayı yok mu 02 04 2014 05:16
5. nolu yorumcu kardeşim bu gazete taraflı bi gazete ben onlarca yorum yazıyorum onaylamıyor.

17. Yorum: ısmail 02 04 2014 04:58
başkan ne dediyse doğrudur her kez onun bunun avukatı olamaz bazıları başkan olsaydı neler söylerlerdi neler bu masumiyet bu bişkinlik neden, bu güne kadar yapılanlar herkezin gözünün önünde yapılmıştır.

16. Yorum: erkan 02 04 2014 04:54
osmanlı adabını yürütmekle övünüyorsunuz.ama osmanlı töresinden ve ahlakından bi'habersiniz. acizane tavsiyem,''şeyh edebali'nin osman bey'e nasihati'ni oku,o nasihate uy.çevrendeki dalkavuklar seni kötü yönlendirmiş.bilmem anlatabildim mi?şefik.

15. Yorum: ülkücü 02 04 2014 04:32
selamun aleyküm arkadaşlar tartışmaya kalp kırmaya gerek yok hakkıyla kazanmış adam yolu açık olsun boyabatımız için hayırlısı olsun hasan kara başkanımızında ellerinden öperim sen bizim canımızsın

14. Yorum: chpli 02 04 2014 04:29
7 nolu yorumcu sen sefik efendinin açıklamasını okumadın sanırım chp ye istifa çağrısı yapıyor.sayın chp ilçe bakanıda bu densiz açıklamaya çok güzel cevap veriyor.ticaret odasını falan savunduğu yok.hem olanı konuşuyor.şefik efendi senin bu açıklamandan sonra hiç kusura bakma seni belediye başkanı olarak tanımıyoruz.

13. Yorum: yeğen 02 04 2014 04:20
ya arkadaşlar adam kazanmış aynen mensubu olduğu partisi gibi.çalmışlar kazanmışlar çırpmışlar kazanmışlar yürütmüşler kazanmışlar neyin peşindesiniz ki kabul etmek lazım.bu arkadaşta kazanmanın yolunu öğrenmiş oda kazanmış ama arkadaşa yetmemiş nasıl oluda daha dahada kazanırım demiş böyle bir açıklama yapmış valla billaa bi daha kazanmış adam.olsun kazanılan nefret te olsa sonunda kazanmış işte. öyle değilmi yeğennnn

12. Yorum: cancan 02 04 2014 04:19
her şey oldu-bitti geçti.. sonuca bakalım. şefik bey boyabat belediye başkanı oldu. onu öncelikle tebrik ediyorum ve görevinde başarılar diliyorum. ancak; sevgili mustafa türk hocamıda yazısından dolayı tebrik ediyorum. sevgili şefik çakıcı; ben bu gazeteden daha önce bir yorum paylaşmıştım. ilçe başkanı olduğun dönemde yapılan bir seçimin hemen ardından; boyabatın yağpazarı denilen yerinde bir kaç muhtarın olduğu ortama kurmaylarınızla geldiniz ve köyünden akp ye az oy çıkan muhtara; bana ne yüzle hizmet almaya geleceksiniz dediniz. o da size; bizde gelmeyiveririz be şefik dedi. ve arkandan oradaki topluluk; sen bu kafayla anca gidersin dedi.yıllar geçti ama siz hala değişmemişsiniz ve halk olarak tekrarlıyorum; siz bu kafayla anca gidersiniz...

11. Yorum: valibabası 02 04 2014 04:17
ben sana belediye başkanı olamazsın demedim ....

10. Yorum: olmadı başkan 02 04 2014 04:00
kamış ses verince ney oldum sanır,
iplik gerilince yay oldum sanır.
sarayda oturmakla padişah olmaz kişi,
abdal ata binince bey oldum sanır,
şalgam aşa girince yağ oldum sanır.

9. Yorum: boyabatlı 02 04 2014 03:47
ey chp sen neyin açıklamasını yapıyosun sizin mhp ye boyabatta yaptıgınız muhalefeti akp yapmadı ama biz bunun hesabını 2015 genel seciminde gösterecez size akp yi iki milletvekili ile gönederecez mecliser unutmadık unutturmayacaz

8. Yorum: .. 02 04 2014 03:39
agziniza saglik...

7. Yorum: osman 02 04 2014 03:36
chp size mi kaldı ticaret odasını savunmak toplantıların yapılış amacı belliydi milletvekilimizi dolayısıyla da şefik kardeşimizi yıpratmak istediler...herkes işine baksın

6. Yorum: tarafsız 02 04 2014 03:29
mustafa bey bu yerinde açıklamanızdan dolayı teşekkür ediyorum.ne güzel dile getirmişsiniz. resimler ne kadar hoş ve kaliteli. ben atatürkçü bir vatandaş milliyetçi bir insan olarak tekrar sizi tebrik ediyorum. her zaman eğitim şart diyorum. olgunlaşmak veya olgunlaşmamak olamaz sorun tamamen eğitim eksikliği diyorum. ben tehtit vari cümleleri ne ahmet karadan nede hasan karadan hiç duymadım. kalite , eğitim, tecrübe önemli. vesselam 40 yaşında olmak, genç olmak, veya parti rozeti altında seçilmiş olmak değil önemli olan. dürüstlük , ahlak ve eğitimmmmmmmmmmmmmmmm

5. Yorum: mustafa 02 04 2014 03:19
yorum onayla yorum....

4. Yorum: tecrübe 02 04 2014 03:12
boyabat belediye başkanı seçilen şefik çakıçı malesef göreve başlamadan ona oy veren veya vermiyen halkımızın büyük çoğunluğunun nefretini bu sözleriyle kazanmış olup boyabat siyasi hayatında siyasi mevta olarak gelecek, gelmeden yerini almışdır. bundan sonra işi çok zordur. 27 mayıs 1960 dan günümüze kadar seçilen boyabat belediye başkanları içinde hiç kimse kendine oy vermeyenlere karşı böyle densizlik yapmamışdır?kumaşın kalitesi kendini yağmurda,berberin kalitesi saç kesiminde politikacının densizi ise söylediği kelamda anlaşılır,halkım bir mihenk taşı gibi seninde kıraatı anlamışdır şefik efendi bana gelince bu sözlerinden sonra ağzınla kuş tutsan benim hiç bir zaman başkanım değilsin?

3. Yorum: boy-abatlı 02 04 2014 02:51
sayın hocam;
kendi adınıza ve kurumunuz adına verdiğiniz cevap ve tepki doğrudur. iyi de olmuştur. ancak ticaret odası adına cevap vermeniz, o kurumu savunmanız şık olmamıştır. sizde biliyorsunuz ki geçmişte yapılmayıp ta böyle bir zamanda yapılmasının ne kadar etik olmuşsa belediye başkanın da yaptığı açıklama o kadar etik olmuştur.

2. Yorum: evet 02 04 2014 02:50
azına saglık mustafa bey cok dogru konuşmuşsunuz cok teşekkür ederiz size

1. Yorum: bir bilene soruyorum 02 04 2014 02:47
ben kime oy vereceğimi şefik çakıcıya mı danışacağım,veya ben hasan karaya oyumu verdim ise menfaatcı mı oldum veya akp ye oyumu vermedim ise şer odağımı oldum.bu ülkede diğer %50 nin yaşamaya hakkı yokmu yoksa bu ülke taraf olan %50 nin mi.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

73698


Tasarım:DtGaNi