Yayın Tarihi:02 04 2014 06:41(1835)


Sinop'ta bu işe en fazla arılar sevinecek


Sinop'ta Arı Yetiştiricileri Birliği üyesi 300 arıcıya 11 bin 500 fidan dağıtılıyor.  Sinop Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Bektaşağa Fidanlığı'nda yetiştirilen ıhlamur ve akasya fidanları, arıcılara dağıtıldı. Kısa süre içerisinde büyüyecek olan fidanlar bal arılarına mesken olacak.  Sinop Orman İşletme Müdür Hakan Orhan, Bektaşağa Orman İşletme Fidanlık Şefi Ayhan Dursun tarafından birlik binasına getirilen bin 500 ıhlamur ve 10 bin adet akasya fidanı Sinop Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Ege ile yönetim kurulu üyeleri tarafından teslim alındı. Daha sonra birliğe ait araçlara yüklenen fidanlar Birlik Başkanı Hasan Ege ve yönetim kurulu üyeleri tarafından Erfelek ve Ayancık ilçesinde ki arıcılara dağıtıldı. Bu gün de Durağan, Boyabat ve Gerze ilçesinde ki arıcılar fidanlarına kavuşacak. Amaçlarının Sinop'ta arı yetiştiriciliğini desteklemek ve arı potansiyelini arttırmak olduğunu belerten Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Ege, orman işletme müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti. Hasan Ege, "Sinop'ta arı yetiştiricisi değerli arıcılarımıza destek olmak, arı potansiyelini geliştirmek ve bal kalitesini yükseltmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu konuda somut adımlar atıyoruz. Bu amaçla Orman İşletme Müdürlüğü'nden temin ettiğimiz fidanları Sinop merkez ve 8 ilçemizde faaliyet gösteren 300 üreticimizle fidanlarımızı buluşturuyoruz" dedi.  Sinop Orman İşletme Müdür Hakan Orhan'da dağıtımı yapılan fidanların Sinop'ta bal üretimi noktasında önemli bir katkı sağlayacağına inandığını söyledi.  Bu arada ülkemizde yılda ortalama 80 bin ton civarında bal üretimi yapıldığı belirtilirken, bunun yine ortalama 20 bin tonu tamamıyla ormanlarda üretiliyor. Kestane balı, ıhlamur balı, akasya balı, orman gülü balı, kekik balı ve ormanlarımızda bulunan ağaç ve bitkilerden elde edilen nektarlarla üretilen ballar şifa dağıtıyor.

www. vitrinhaber. com



Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

82905


Tasarım:DtGaNi