Yayın Tarihi:03 04 2014 17:18(2295)

”Kayıtdışı İstihdama Kayıtsız Kalma“ Konulu Ödüllü Yarışma

Bilindiği üzere, kayıt dışı istihdam ülkemizin en önemli ve öncelikle mücadele edilmesi gereken sorunları arasında yer almaktadır. Vatandaşlarımızın sosyal güvenceye sahip olmaları, aktüeryal açıdan sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sisteminin tesisi ve kayıt dışı istihdamın önlenmesi açısından toplumun ilgili kesimleri ile işbirliğinin sağlanması büyük önem arz etmektedir.

Kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda Kurum olarak mücadele stratejimiz; etkili rehberlik-denetim, bilgilendirme-bilinçlendirme ve kurum/kuruluşlar arası veri paylaşımı şeklinde üç temel alan üzerinden yönlendirilmektedir. Bu temel alanlar kapsamında gerek toplumun tüm kesimlerinin dikkatini çekmek gerekse kayıt dışı istihdamla mücadele sürecine katkı sunmalarını sağlamak amacıyla, Kurum Başkanlık Makamının 13/03/2014 tarih ve 4185703 sayılı Olur’ları ile, kayıt dışı istihdamı önlemeye yönelik özgün ve uygulanabilir fikirlerin değerlendirildiği” Kayıtdışı İstihdama Kayıtsız Kalma “ konulu ödüllü bir proje yarışmasının yapılması kararlaştırılmıştır.

Yapılan yarışmada 1.ye 20.000, 2.ye 15.000, 3.ye10.000, 4.ye 7.500 ve 5.ye 5.000.-Tl para ödülü verilecektir.

Yapılacak olan proje yarışmasından beklenen sonuçların elde edilebilmesi bakımından, yarışmanın toplumun ilgili kesimlerine etkili bir şekilde duyurulması büyük önem arz etmektedir. Yarışmaya ait detaylı bilgilere ve yarışma şartlarına www.sgk.gov.tr adresinde ki duyurulardan (l9.03.2014 tarihli duyuru) ulaşabileceklerdir.Yarışmaya ilimizde bulunan kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, sanayi ve ticaret odaları, sendikalar, esnaf ve sanatkar odaları, kalkınma ajansları, ekonomi ve istihdam alanında faaliyet gösteren dernek ve vakıflar başta olmak üzere vatandaşlarımızda katılabileceklerdir.Proje yarışmasına son başvuru tarihi 20/04/2014 olarak belirlenmiştir.

İlgililere, yarışmaya katılmak isteyenlere ve kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Yaşar YILMAZ

Sinop Sosyal Güvenlik İl Müdürü

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: ismail ercüment 11 04 2014 03:29
kayıt dışı istihdamı önlemek için;işveren çalıştıracağı işçinin alındığına dair işbaşı tarihi , verilen deneme süresi dahil evraklarla birlikte ssk müdürlüğüne işçiye işbaşı yapmadan önce bildirmesi gerekir.işçide işbaşı yapmadan önce işyerinden işe alındığına ve başlayacağı tarihe dair alacağı evraklarla ssk ya bildirir.buna karşın ssk belirli aralıklarda denetimi yaparak kayıtdışı istihdam önlenir


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

375635


Tasarım:DtGaNi