Yayın Tarihi:04 04 2014 05:20(3963)


Sinop'ta Bir Büyükbaş Hayvan Telef Oldu


Sinop merkez Stad- Bostancılı arasında bir inek henüz net olarak bilinmeyen bir sebepten dolayı hayatını kaybetti.Yol kenarında yığılıp kalan ineğin sahibi Sami Akan yapmış olduğu açıklamada; Burada yol kenarında otluyordu, bu otların arasında zehirli bir maddemi vardı yoksa başka zehirli bir böcek mi yedi bilmiyoruz. Olayı görür görmez müdahale ettik ancak geç kaldık.
Hayvanın hayata dönmesini beklerken kaybettik.    Kesemedikte mundar gitti yapacak bir şey yok dedi.
Bizlerde hayvan sahiplerinin bilinçlenmesi amacıyla Sinop Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinin bilgisine ulaştık. Konuyla ilgili açıklama yapan Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri şu tavsiyelerde bulundu; Yılın bu mevsiminde sabahleyin erken saatlerde otlatmak için çıkartılan hayvanlar çiğ denilen bir yağışın otların üzerine yağdığında bazı otların (yonca, patlayık) gibi otların hayvanlar için çok tehlikeli zehirleyici olabildikleri gibitehlikeli derecede gaz yaparak, hayvanların iç organlarının zarar görmesini sağlamaktadırlar.
Buna önlem olarak çiftçilerimizin bu mevsimlerde ve bu şartlarda hayvanlarını otlağa salmadan önce biraz saman ve kuru ot yedirmeleri onun ardından hayvanları otlatmaları tavsiye olunur.
Böyle bir durum hâsıl olduğunda ise bu tür hastalığı giderici çeşitli ilaçların veteriner kontrolü altında verilmesi gerektiğini çok acil vakalar için bu ilaçların hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimiz tarafından hayvanların yanlarında bulundurmaları tavsiye edilir dedi.
Ardından Sinop Tarım İl Müdürlüğüne bağlı ekipler ineğin ölümünün sebebini öğrenmek için yapmış oldukları araştırma sonucu şu raporu elde etmişlerdir.
 "03.04.2014 tarihinde gelen ihbar üzerine Bostancılı köyünde ikamet eden Sami Alkan isimli kişinin evine gidildi. Hayvan sahibinin verdiği bilgilere göre hayvanın bir gün önce merada otlarken aniden şiştiği, hayvanın Timpaniden (şişme) den öldüğü ve hayvanın gömüldüğü anlaşıldı. Konunun bulaşıcı ve salgın bir hastalık olmadığı ya da sebebi bilinmeyen yaygın bir hastalık belirtisi göstermediği gözlenmiştir. "


Haber- Nazire ŞEN/ www. haber57.com








Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

115146


Tasarım:DtGaNi