Yayın Tarihi:04 04 2014 07:59(5615)

0403_gultekin.jpg

Altınkaya Baraj Gölünde Balık Avı Yasağı Başladı

Durağan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Gültekin  Altınkaya Baraj Gölünde balık avı yasağının 1 Nisan'dan itibaren başladığını belirterek kaçak avlanacak kişileri uyardı.

0403_baraj.jpgİlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü  Mustafa Gültekin yaptığı açıklamada:

 "Ekiplerimiz sürekli denetimde olup kaçak avlananlara cezai işlem uygulayacaktır. Kimse 1 Temmuz 2014'e kadar gölde avlanmasın. Her türlü cezai işlem istisnasız olarak uygulanacaktır. Kaçak avlanmayı düşünen kişileri uyarıyoruz. Bu mevsimde yapacağınız avlanma yavrulama dönemi olduğu için katliamdır. Gölümüzde balık avcılığı yapacak şahıslar 1 Temmuz'u beklesinler. Yasaktaki amacımız, balıkçılarımızın menfaatinedir. Bu üç aylık dönem yavrulama dönemidir. Göldeki balıklar bin ise milyon olacaktır. Balıkçılarımızı ve vatandaşlarımızı bu noktada duyarlı olmaya davet ediyorum"  dedi.

 

0403_balik.jpg

 

Facebook'ta Paylaş
10. Yorum: oltacının isyanı 07 04 2014 13:41
sayın yetkili yetkisiz mustafa gültekin bey ne zaman sizler genç dinamik yöneticilerden oldunuzda size olma dediler oturup ahkam kesmekle bunlar yürümez cezai işlem uygulayan kanunsuz elamanlarınız ve sizi cezalandıracak kanuni işlemlerinizin yanlışlığını size öğretecek birilerinin gelmesi bu sezonki pyapacağınız cezai uygulamalarınızla birlikte gelecektir.
haydi hodri meydan siz oturun oturduğunuz yerde ağlar gece çalışsın sizler neyin peşindesiniz sırf sizin uygulamalarınızın yanlışlığını isbat için kaç balıkçı türkiyenin değişik yerinden gelip sizin cezalandırılmanız için koşacaktır görüceğiz buyrun kanunları önce öğrenin.

9. Yorum: karaşahin 05 04 2014 16:32
amatör balıkçılıkta herşeyi dikkate alıyorsunuzda ağ geren kişilerin ağlarını yasakta toplayıp depolasanız sezon açıldığında geri iade etseniz olmuyormu adamlar gece ağı seriyor sabah kontrol çıkmadan topluyor siz o saatte kahvaltıda çayınızı yudumluyorsunuz kayıkçılar sizde kayıtlı gideceksiniz ağlarını yasakta teslim alıp açıldığında teslim edeceksinizki katliyamı yapmasınlar öyle yasak demeyle olmuyor çözüm üretin çözüm

8. Yorum: netadam 04 04 2014 23:56
-vezirköprü tarafindan gerekse duragan tarafindan iki yönede ikaz isareti koyun,yada her 5 km bir uyarin veya baraja inilecek yerlere levha koyun en güzeli bütün camilerden ilan edilsin butarihler arasinda yasak vardir diye
sonra ceza ksmek hakkin olur .
-bu sartlarda kesilen cezayi vatandas duymadan avlanir sizde gelir yasak yau niye balik avliyorsun dersen adam ödemeyip mahkemeye verse hakli cikar,
-ayruca bu isi kökünden halletmek elzemdir,avlanacak vatandas heryil belge alacak,50-100 tl.neyse ödeyck,sonra egileck bu vatandas denilecekki buna; bak hasan bu baligin boyu bukadar olmadan avlarsan yumurtlamadan tutup yedigin icin 10-15 yil sonra zikkimin kökünü yiyecn balik yok barajda diyecen

7. Yorum: olta balıkçılığı 04 04 2014 20:34
tamam yasaklara uyulsunda oltayla balık tükenmez ki: adamlar ağları seriyorlar boydan boya birde labirent yapıyorlar, topluyorlar, temmuz 1 balık kalmıyor. her sene böyle balık kalmıyor. ağlarla tonlarca balığı çekiyorlar yazıkk çok yazık.... ama olta ile hobi için balık tutana basıyon cezayı, adamın elinde balık yok olta atmış yaz cezayı ayıptır.

6. Yorum: oltacı ahmet 04 04 2014 19:04
kuruttunuz bre koca gölü kaçak ağcılar kuruttunuz. koca göl adeta çöl yahu. bir tane bile oltaya sazan vurmaz oldu gari.

5. Yorum: objektif 04 04 2014 16:42
müdürüm poz vereceğine ve olta balıkcılarına yasak uygulayacağına ağcıları denetle.

4. Yorum: oltam 04 04 2014 16:42
sayın müdürüm olta balıkcılarına biraz ayrıcalık istiyoruz en azın dan bir iki balık tan fazlası ceza işlemi uygulansın bir hobimiz var onu da elimizden almayın lütfen saten en büyük zararı ağcılar vermekte oltacılara biraz ayrıcalık istiyoruz iki balık katliam olmaz saygılarımla

3. Yorum: dam makinalı balıkçı 04 04 2014 14:32
müdür bey sabaha kadar ağ atan sonrada erkenden toplayanları görmen biraz zordur.olta balıkçılığı katliam değildir siz bir zahmet ağ atanlara engel olun .lütfen

2. Yorum: olta avcısı 04 04 2014 14:28
sizin gücünüz ancak çoluk çocuğu ile beraber bir hafta sonunu değerlendirmek ve hoşça vakit geçirmek isteyen amatör olta avcılarına yetiyor maalesef.geçen yıl yasak aylar süresince özellikle devlet su işleri mıntıkasında ağ çeken bir sürü pohçaçı ile karşılaştım.adamlar ışık bile yakmıyorlar.sadece çakmağın ışığı ile işlerini bir güzel halledip çuval çuval balık götürüyorlar maşallah.o sırada biz olta ile avlanıyorduk ve kendilerini uyarıp tartıştık.adamlar tınmadı bile.bunu size ve kolluk kuvvetlerine telefonla bildirdik.neden gereğini yapmadınız.ben ce siz ağ gerenlere iltimas tanıyorsunuz.bu sene bu konunun özellikle takipçisi olacağım sayın müdür..

1. Yorum: oltacı 04 04 2014 11:27
boyabat gazatesi başlığı değiştirin bence.altınkaya baraj gölünde olta balıkcılarına balık avı yasağı başladı olsun.ağ atanlara gece kayıkla avlananlara yasak yok çünkü.yavrulama döneminde her sene görüyoruz tonlarca balık ağlarla toplanıyor cezayı gariban oltacılara kesiyorlar.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

235119


Tasarım:DtGaNi