Yayın Tarihi:11 04 2014 03:20(4647)

Boyabat AİHL 3’te 3 Yaptı, Durağan'da 3 Birinciliği Kaptı

İmam Hatip Liseleri arası Hafızlık, Kur'an-ı Kerim ve Ezan okuma Sinop il finali Durağan'da yapıldı. Boyabat AİHL öğrencileri Hafızlık, Kur'an-ı Kerim ve Ezan okuma dallarında il birinciliklerinin elde ettiler.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından İmam Hatip Liseleri arasında öğrencilerin Milli Eğitimimizin temel amaçlarına uygun olarak mihrapta, minberde, minarede, bütün meslekî faaliyet ve uygulamalarda başarı göstermeleri, sosyal ve kültürel yönden kendilerini geliştirerek özgüven duygusu kazanmaları yoluyla mesleğe hazırlanmaları amacıyla her yıl düzenlenen Hâfızlık, Kur’ân-ı Kerîm Okuma ve Ezân Okuma yarışmasının Sinop İl Finali 9 Mart 2014 Pazar günü saat 10:00'da Durağan İmam Hatip Lisesi salonunda yapıldı.

Durağanlılar'ın yoğun katılımlarıyla Durağan İHL Salonunda gerçekleştirilen yarışmaya, Sinop Milletvekili Mehmet ERSOY, Sinop İl Müftüsü Mustafa ERKAN, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin AKKURT, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ramazan YALÇIN, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet DEMİR, Sinop İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah ERAVCI, Durağan İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal KARADELİ, Durağan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yunus Emre ERDOĞAN, Durağan İHL Okul Aile Birliği Başkanı Ahmet USTA, Ayancık İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan KÖKSAL, Durağan İlçe Müftüsü Safi ÇINAR, Boyabat İlçe Müftüsü İsa SAĞLAM, Saraydüzü İlçe Müftüsü Mehmet SÜSÜN, Gerze İmam Hatip Lisesi Müdürü Şükrü ÇETİN, Sinop Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Orhan SERTKAYA, Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Sadık ASLAN, Ayancık İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet YILMAZ, Durağan İmam Hatip Lisesi Müdürü Suat TEKİN ve Türkeli İmam Hatip Lisesi Müdürü, Boyabat AİHL Müdür Başyardımcısı Kadir ALBAYRAK, Boyabat AİHL Müdür Yardımcıları Bayram KILIÇ, Murat AKAY, Tamer Ahmet BAYAR, Boyabat AİHL Okul-Aile Birliği Başkanı Cevdet ELMACI, BOYİM-DER Başkanı Yaşar KÖSTEK, diğer kamu kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş iştirak etti.

Hafızlık, Kur’an-ı Kerim ve Ezan Okuma yarışmasının komisyon başkanlığını Sinop İl Müftüsü Mustafa ERKAN yaptı. Komisyon üyeleri ise yarışmaya katılan imam hatip liselerinin meslek dersi öğretmenleri arasından seçildi.

Sinop’taki altı İmam-Hatip Lisesi öğrencilerinin katıldığı yarışmada Hafızlık dalında birinciliği Boyabat Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nden 93,25 puan ortalamasıyla Fevzi AKMAN kazandı. Jüri üyeliğini Boyabat AİHL Meslek Dersleri Öğretmeni Yaşar KARAYEMİŞ yaptı. Gerze İHL ikinci olurken, Durağan İHL ve Sinop AİHL üçüncülüğü paylaştı. Ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin AKKURT verdi.

Kur’an-ı Kerim'i okuma dalında birinciliği Boyabat Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nden Rıdvan YILDIRIM 91,75 puanla elde etti. Jüri üyeliğini Meslek Dersleri Öğretmeni Davut KESKİN yaptı. Gerze İHL ikinci, Ayancık İHL üçüncü oldu.

Ezan okuma dalında ise birinciliğe Boyabat Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nden Hasan KAYA hak kazandı. Jüri üyeliğini Boyabat AİHL Meslek Dersleri Uzman Öğretmeni Ahmet MOR yaptı. Sinop AİHL ikinci, Ayancık İHL üçüncü oldu.

Yarışmaya katılan okulların yöneticilerine de plaket verildi.

Hafızlık Yarışması birincisi öğrencimiz Fevzi AKMAN ile Ezan İl birincisi öğrencimiz Hasan KAYA, 4 Mayıs 2014 tarihinde Çorum İlinde Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Tokat, Amasya ve Çorum illerinin katılımıyla yapılacak Hafızlık ve Ezan yarışması Karadeniz Bölge finalinde ilimizi temsil edecek.

Kur’an-ı Kerimi okuma dalında birinci olan öğrencimiz Rıdvan YILDIRIM ise 20 Nisan 2014 tarihinde Rize- Çayeli’nde Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Tokat, Amasya ve Çorum illerinin katılımıyla yapılacak Kur’ân Okuma yarışması Karadeniz Bölge finalinde ilimizi temsil edecek.

Facebook'ta Paylaş
5. Yorum: imamhatipli 12 04 2014 17:28
hafızlık, kur'an-ı kerim ve ezan okuma yarışmalarında boyabat anadolu imam hatip lisesini başarıyla temsil ederek sinop il birinci olan ve bizleri sevindiren onurlandıran bu kardeşlerimizi, onları bu yarışmalara hazırlayan değerli öğretmenlerimizi ve öğrencilerin velilerini tebrik ederiz. karadeniz bölge yarışmalarında kendilerine başarılar dileriz.

4. Yorum: bülent.... 12 04 2014 04:44
suat tekin hocam. hala koca bir çınar gibisiniz maaşallah. yüreğimizdesin sevgili hocam. ellerinizden öpüyor başarılarınızın devamını diliyorum.

3. Yorum: hüsnü bozkaya 11 04 2014 18:05
boyabat anadolu imam hatip lisesine yakışır şekilde elde ettikleri başarılarından dolayı emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize en kalbi duygularımla kutluyorum.karadeniz bölge finalinde de kendilerine başarılar diliyorum...

2. Yorum: osman gezer 11 04 2014 15:18
selam sana imam hatiplim selam sizlere imam hatiplim selam olsun bu kardeşlerimizi yetiştiren anne babalara ve değerli hocalarımıza elhamdülillahirabbilalemi
n.her karanlık gecenin bir aydinlık sabahı olacaktır inşaallah güzel ülkemizde şafak ağarmaya başladı mevlam bütün ümmeti muhammedin güzel günlerinide görmeyi cümlemize nasib etsin mübarek cuma güzünü hayırlara vesile olsun mısırdaki 529 kardeşimize ve bütün dünya daki müslüman kardeşlerimize selam ve dua ile .

1. Yorum: murat cebeci 11 04 2014 14:46
rabbim yollarını açık eder inşallah. başarılarının devamını dilerim.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

398418


Tasarım:DtGaNi