Yayın Tarihi:11 04 2014 21:43(1812)

Engin Altay, Nükleer Santral Projesi'nin yasal dayanağını sordu

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Sinop Nükleer Santral Projesi'nin yasal dayanağını sordu.

Altay, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığfna sunduğu soru önergesinde, yasal süreç tamamlanmadan proje çalışmalarına başlanması ve kısa sürede Sinop'ta Abalı Köyü'nde 130 hektarlık alanın ormansızlaştırılarak, 225 bin ağacın kesilmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığı vurgulandı. Önergede, Yıldız'a özetle şu sorular yöneltildi:

"3 Mayıs 2013 tarihinde Japonya Başbakanı ile Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı arasında imzalanan hükümetler arası bir anlaşma dışında bir hukuki belge olmadan Sinop'ta yapılan faaliyetlerin yasal dayanakları nelerdir? Bu uluslararası sözleşmenin koşulları nelerdir? Taraflar hangi yükümlülükleri üstlenmiştir?

TBMM'den onaylanmayan ve belki de onaylanmayacak bir anlaşma için bir ilin yukarıda açıklanan değerlerinin yok edilmesi nasıl açıklanabilir? Sinop Nükleer Santral Projesi için yapılan teknik çalışmalar nelerdir? Santral alanı için verilmiş bir ÇED raporu yokken ormanların yok edilmesinin gerekçesi nedir?"

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: boyabatlı 12 04 2014 15:44
bir kerede hayırlı bir iş yap yaa vekilmisin memlekete köstekmisin anlamadım gitti sinop ta dikili bir ağaçın bile yok iş lazım sinop halkına iş zaten chp zihniyeti sende de var normal yaptıkların


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

384120


Tasarım:DtGaNi