Yayın Tarihi:11 04 2014 22:43(1998)

Yapılan Yoruma Cevabımız

Yapılan Yorum

2. Yorum: fatih 09.04.2014.00:33 doğan bey toplantı zaten internet sitesinde ve basında yayınlandı.. ayrıca boyabat belediyesinin basın ve halkla ilişkiler bölümü vardır. haberi almak isteyen oradanda alabilir. içeri alınmayan sözde gazeteci tayfası haber yapamadığı beceremediği için iki çift lafın belini bükemiyor bu arkadaşlar içeri alınmadı diye sizide belli li kafaya almış bilgi aldık diye sizi kaynak gösteriyor. ne bilgisi aldıysa bunuda haber yapmışlar..

YUKARIDAKİ YORUMA CEVABIMIZ…

Bir haber sitesinin; haberimizi haber sitesine taşıması ve bu sitede ki bir yorumun da tarafımızı hedef alan eleştirisi üzerine iş bu açıklamayı yapma ihtiyacımız doğmuştur.

Bizlerin habercilik anlayışı bugüne kadar hep basın ve meslek ilkeleri doğrultusunda olmuştur. Asla ve hiçbir zaman taraf olmamışız, kapımızı herkese açmışızdır. Haberimiz de “kapı yüzümüze kapandı” diye manşet attık, doğrudur. Ama anlam veremediğimiz bir durum ise Boyabat belediye başkanı ve meclis üyeleri dururken bir gazeteci arkadaşımızın tepki göstermesidir.

Yanımızda olması ve bizlere destek vermesi gerekirken bu arkadaşımızın bizi sert bir dille eleştirmesi ve 2 kelimeyi bir araya getiremeyenler cümlesini kullanması bizi şaşırttı. Acaba bilmeden menfaatleneceği bir yere mi dokunduk?

Madem 2 kelimeyi bir araya getiremiyorduk o zaman bizim bin bir emekle hazırladığımız haberlerimizin kendi haber sitesinde ne işi var. Hem kopyala yapıştır haberciliği yapıyorsunuz ve hem de haberimizi çarpıtarak, haberini yaptığımız yerlerle bizi karşı karşıya getirmeye çalışıyorsunuz. Bu mudur habercilik? Ya da sizin gazetecilik anlayışınız bu mudur? Belediye basın bürosuna gelince; belediye basın bürosu bizim haber merkezimiz değildir, böyle bir zorunluluğun olduğunu da sanmıyorum. Bizler haberlerimizin peşinden koşar, haberimizi öyle yaparız. Sözde gazeteciler cümlesi kullanılmış. Çok merak ediyorsanız bu mesleğin 21 yıldır içinde olduğumuzu ve hiçbir kurumu ve hiçbir vatandaşımızı zor duruma düşürmediğimizi de görürsünüz. Biz devletimize vergi veririz. Habercilik anlayışımız nedeniyle de bugüne kadar ne bir dava açıldı ve de sıkıntı yaşandı. Ayrıca aldığımız reklamlardan bile vergi veririz. Bugüne kadar yaptığımız bütün haberler tamamen Boyabat’ımızın menfaatlerini koruma doğrultusunda olmuştur. Kendi menfaatlerimiz ise asla ön plana geçmemiştir.

Haberde ismi geçen belediye meclis üyeleri bilgi aktarmamış olmasalardı haberimiz üzerine haber merkezimizle irtibata geçerlerdi. Kısacası kimse üzerine vazife olmayan işlere karışmasın gazeteci arkadaşlarımda gelen yorumlarda hassas olursa faydalı olmuş olurlar, tavsiyemiz herkes önündeki işine baksın! Kimse bize işimizi öğretmeye kalkmasın biz işimizi Boyabat’ta en iyi bilenler arasındayız

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: genç bakış 11 04 2014 22:59
bırakın küçük enişteyii

1. Yorum: yaşar akca 11 04 2014 22:49
bu kadar.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

9326


Tasarım:DtGaNi