Yayın Tarihi:12 04 2014 19:18(3273)


Hanönünde Büyük Yangın

Hanönü Gökbelen köyünde çıkan yangında 6 ev 1 Samanlık ve evlerin altında bulunan 5 ağır yandı.
İlçeye 12 kilometre uzaklıkta bulunan Gökbelen Köyü Kavak mahallesinde Nazmi Aydın’a ait evde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, etrafında bulunan diğer evlere de sıçradı. Köylülerin ihbarı üzerine olay yerine gelen Hanönü, Taşköprü, Boyabat, Kastamonu Belediye itfaiyeleri ve Hanönü Orman, Taşköprü Orman arazörleri ekiplerince yangın kontrol alındı. Yangında Nazmi Aydın, Kemal Aydın, Bilal Aydın, Mehmet Demir, Kazım Demir ve Şükrü Demir’e ait altlarında ağır da bulunan 6 ahşap ev ve Şükrü Ekim’e ait 1 Samanlık tamamen yandı. Gökbelen köyü muhtarı Fikri Ersoy yaptığı açıklamada, sabaha karşı saat 04. sularında Nazmi Aydın’a ait evde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktığını ve yangının kısa sürede diğer evlere sıçradığını söyledi.

Hanönü Kaymakamı İşler Evleri Yanan Aileleri Ziyaret Etti

Hanönü Kaymakamı Mustan Barış İşler,6 evin yandığı Gökbelen köyünde evleri yanan aileleri ziyaret etti. Kaymakam İşler, yangın zedelerin sıkıntılarını dinleyerek yaralarının en kısa sürede sarılması için devletin tüm kurumlarıyla birlikte ne gerekiyorsa yapılacağını belirtti. Konuyla ilgili açıklama yapan Kaymakam İşler, “Böyle bir felaketi Cenab-ı Allah bir daha göstermesin. Burada mağdur olan vatandaşlarımız var. Bu vatandaşlarımızın yaralarını bir nebze de olsa sarmak, zararlarını tespit etmek için buradayız. Tek tesellimiz ölen veya yaralanan herhangi bir vatandaşımızın olmaması. Mala gelen zarar gerek devlet, gerekse hayırsever vatandaşlarca yapılan yardımlarla giderilebilir ama herhangi bir can kaybının geri dönüşü olmuyor. Bizler devlet olarak bugünler için varız. Sosyal sorumluluk çerçevesinde ne gerekiyorsa yapacağız. Vatandaşlarımızın en ufak bir endişesi olmasın" dedi. Afet İşleri İl Müdür vekili Şakir Nergiz, Kızılay ekipleri, Belediye Başkanı Serkan Uçar, Olay Yeri İnceleme ekipleri olay yerinde incelemelerde bulundu ve Hanönü Türk Kızılay Şubesi katkılarıyla, yangından zarar gören vatandaşlara yatak, kuru gıda, giysi ve konserve yardımlarında da bulunuldu.






Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

84965


Tasarım:DtGaNi