Yayın Tarihi:17 04 2014 02:42(1692)

Anadolu sohbetleri Sinop'ta yapıldı

Garanti Bankası, 2014 yılının ilk Anadolu Sohbetleri toplantısını Sinop'ta gerçekleştirdi.

12 yıldır düzenlenen toplantıların 91.sinde; Sinop'un potansiyelini ve önündeki fırsatları nasıl değere dönüştürebileceği tartışıldı. Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen toplantıya, Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erol Derici, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, banka çalışanları ve vatandaşlar katıldı. Dünya Gazetesi Başyazarı Osman Saffet Arolat'ın yönettiği toplantının açılış konuşmasını Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere yaptı.

Ardından söz alan Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği Başkanı Atila Ertem, dünyada ve Türkiye'de ekolojik tarımın gelişimini, Sinop'a yaratabileceği katma değeri ve bu konudaki yöntemleri aktardı. Turquia.com Genel Müdürü İskender Çayla, son yıllarda turizmde öne çıkan eğilimlere değinerek, şehrin turizm potansiyelini değerlendirdi. Yenilikçi Öğrenme ve Öğretme Merkezi Kurucusu Kayhan Karlı ise eğitim kenti olmayı hedefleyen Sinop'a 21. yüzyılın ihtiyaçları doğrultusunda bir yol haritası çizdi. Son olarak söz alan İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, makroekonomik veriler ışığında Sinop'un bugününü ve yarınını inceledi.

Toplantının açılışında konuşan Nafiz Karadere, "Tarımsal faaliyet payının Türkiye ortalamasının 2 katından fazla olduğu Sinop, tarımsal üretimin canlandırılmasını hedefli yor. Sinop'ta çevreye dost yönüyle bilinen ekolojik tarım metotlarının değerlendirilmesiyle, kaliteli ve verimli tarımsal üretimin önünü açmak mümkün. Diğer yandan; tarihi ve doğal güzellikleri, huzur veren havası, kendine has duruşu ve kaliteli yaşam olanaklarıyla, Sinop turizmde bir cazibe merkezi haline dönüşebilir. Turizmin canlandırılmasının yanı sıra, eğitim ve kültür kenti olmayı hedefleyen Sinop'un enerjisini doğru kanallara yönlendirebileceğini, nitelikli yatırımların yapılmasıyla bu hedefine de ulaşabileceğini düşünüyoruz." dedi.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

23388


Tasarım:DtGaNi