Yayın Tarihi:20 04 2014 04:04(2582)

PEYGAMBER Aşkı Salondan Taştı

Sinop İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Konferansı mükemmel bir organizasyonla ve muhteşem bir katılımla gerçekleştirildi.

Programa katılanlar gül, lokum, kitap ve çikolata ikramı yapılarak selatu selamlar eşliğinde salona alındılar.

Sinop Atatürk Kapalı Spor Salonunda düzenlenen Programa Sinop Valisi Yavuz Selim KÖŞGER, Belediye Başkanı Baki ERGÜL, İl Emniyet Müdürü Şeref AYTEKİN, Fakülte Dekanları, Kamu Kurum Amirleri, İlçe Müftüleri, Siyasi partilerin temsilcileri, öğrenciler ve salonu hınca hınç dolduran kalabalık vatandaş topluluğu iştirak etti.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, Kur’an Kursu Öğreticisi Ersin UÇAR tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İl Müftümüz Mustafa ERKAN açılış konuşmasında; “ İnsanlara müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderilen bütün peygamberlerin ortak özelliklerinden birisi de sıdktır, doğruluktur, samimiyettir, ihlastır. Bizler Hz. Peygamberin ümmeti olarak gerek Hz. Allah ile olan ilişkimizde, gerekse birbirimizle olan ilişkilerimizde son derece samimi olmalı içten davranmalıyız. Toplumumuzun huzuru, mutluluğu, yalansız, riyasız, hasetsiz bütün kötü durumlardan uzaklaşacağı güzel bir ömürle gerçekleşecektir. Her zaman olduğu gibi bu akşam da bu salonu Peygamber aşkı ile tıklım tıklım dolduran siz değerli Sinoplu hemşerilerime kalbi münasebetlerimi ve teşekkürlerimi arz ediyorum” dedi.

Hz. Peygamber Din ve Samimiyet konulu konferansını sunmak üzere kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel SALMAN sözlerine “ Başkanlığımız Kutlu Doğum Haftalarını 2009 yılından beri bir konuda farkındalık oluşturmak, o konuyu yapıp yapamadığımızı test etmek, sağlamak ve farkındalık oluşturmak için belli bir konu çerçevesinde işlemeye gayret etmeye çalışıyor. Bu sene de Hz. Peygamber Din ve samimiyet konusu başkanlığımızca gündem olarak tespit edilmiştir” diyerek başladı. SALMAN “ Millet olarak az okuyan bir milletiz. Az okuyor çok televizyon izliyoruz. Her din kardeşimizin Hz. Peygamberin hayatını kesinlikle okuması gerekmektedir. Efendimize olan samimiyeti göstermenin en önemli göstergesi onun sünnetine sarılmaktır. Onun bize getirdiği, hayatın her safhasında bize ne getirdiyse onları öğrenmek ve yaşamak zorundayız. Ancak o zaman efendimize olan samimiyetimizi ifa etmiş oluruz. Kutlu doğum Haftası münasebetiyle şu anda her birimizin her gün en az 10 tane 20 tane selatu selam getirmeliyiz. Hz. Peygamber, “Bana kıyamet gününde en yakın olanınız, bana en fazla selatu selam getireniniz olacaktır” buyuruyor. Onun için değerli kardeşlerim bu haftayı da vesile kılıp Peygamberimizin sünnetlerini öğrenmek için özel gayret gösterelim. Bu vesileyle ibadet, aile ve iş hayatında samimiyetimizi artırmasını yüce rabbimden niyaz ediyorum. Efendimizin anlaşılmasında ve sünnetinin yaşanmasında bu programların vesile olmasını niyaz ediyor, programın hazırlanmasında emeği geçen bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum. Katılımlarınızdan dolayı sizleri saygı, sevgi ve hürmetlerimle selamlıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra sahne alan İl Müftülüğü ve Ereğli Müftülüğünün Musıki Korosunun Tasavvuf Musıkisi konseri izleyenler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından konuklara gül ve hediye takdimi ile program sona erdi.

Facebook'ta Paylaş
5. Yorum: boyabatlı 20 04 2014 16:12
bir müddet sonrada bizim müftülüğümüzün etkinlikleri yayınlanır.güzel bir haber yayınlanmış tebrik ederiz basınımızı

4. Yorum: xv 20 04 2014 07:02
helal olsun sinop müftümüz mustafa erkan bey şimdiye kadar böyle müftü gelmedi teşekkürler.başarılarının
devamını bekleriz.senden bir ricam var yıldız mahallesindeki caminin hocanın namaz kıldıgı yerdeki btb olan mozaikte istavroz işareti var boyayalım dedim kimse oralı olmadı.lütfen ilgilenirsen iyi olacak yeşil beyazlara bak lütfen tam istavroz allah muhafaza namazlarımız tehlikelye girebilir.

3. Yorum: justin biber 20 04 2014 06:12
benim resmim niye yok ki

2. Yorum: köylü 20 04 2014 05:24
benimde dikkatimi çekiyor boyabatlı kardeşim,boyabat müftülüğünün etkinlikleri neden yayınlanmıyor acaba.

1. Yorum: boyabatlı 20 04 2014 04:49
sayın gazete yetkilileri önce bizim müftülüğümüzün etkinliklrini yayınlasanız daha güzel olmazmıydı???


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

79908


Tasarım:DtGaNi