Yayın Tarihi:21 04 2014 21:00(3012)

Nükleer Santral Karşıtları Çernobil Faciasının Yıl Dönümünde Türkiye'nin Her Yerinden Sinop Halkıyla Buluşmaya Geliyor…

Yağma Yok..! Nükleerci Lobilerin Oyunu Bozulacak…

Ne Sinop'ta, ne de Mersin - Akkuyu'da, ne de Türkiye'nin bir başka yerinde nükleer santral kurulmasına izin vermeyeceğiz…!!!

Ülkemizde ve Dünyada Nükleer Santral İstemiyoruz Diyenler..!

Nükleerci Lobilerin güdümündeki AKP Hükümetinin Nükleer Santral kurma girişimlerine karşı; Sinop Uğur Mumcu Meydanı'nda bir kez daha yüreklerimizi ortaklaştırmak, seslerimizi dosta düşmana karşı daha gür bir şekilde haykırmak için Çernobil Faciasının   28. yıl dönümünde; 26 Nisan da Sinop’ ta olacağız..

Bilimsel ve toplumsal tepkileri görmezden gelerek, çalakalem hazırlanan yasa ve yönetmeliklerle nükleer santral yaptırmaya kalkışan AKP Hükümeti; hükümetler arası anlaşmalarla nükleer santral yapma projesini halkın olmadığı kapalı kapılar arkasında sürdürmeye devam etmektedir. Fukuşima da gerçekleşen nükleer santral kazasını; “tüp gaz patlaması” ve “uçak kazası” ile benzeştirerek halkımızı yanıltmaya/ kandırmaya çalışmaktadır.

Bizler Unutmadık, Unutmayacağız..!

Çernobil kazası ile yaşamını yitiren insanlar, kullanılamayan binlerce kilometre tarım alanları, kirlenen yer altı ve yer üstü kaynakları ve insanlar üzerinde sonuçları bugün süren ve gelecekte de devam edecek olan sağlık trajedileriyle dolu bir yaşam unutturulmak isteniyor.

Nükleer santrallerin en önemli sorunlarından biri olan radyoaktif atıklar, çözümsüz ve yalnızca bu günü değil, geleceğimizi de tehdit eden en önemli sorunlardan biridir. Henüz dünyanın hiçbir bölgesinde, nükleer atıkların saklanması için lisanslı son depolama alanı bulunmamaktadır. Bu atıkların getireceği milyarlarca dolarlık ek maliyetler,   nükleer lobicilerce hiç dile getirilmemektedir. Sadece Çernobil’de değil, Japonya’da da meydana gelen kazalar, nükleer santrallerin güvenlik sorununun “eski teknoloji” masallarıyla açıklanamayacağının en açık göstergesidir.

Tüm dünya; bu kaza ile birlikte nükleer enerji santrallerini yeniden sorgularken, birçok ülkede mevcut santrallerin kapatılması ve yeni nükleer enerji santrali yapılmaması yönünde kararlar alınırken, AKP Hükümeti yanlış enerji politikalarında ısrar ettiğini göstermektedir.

Çernobil Nükleer Santralinde yaşanan facianın 28. yıldönümünde AKP Hükümetini ve bir kez daha uyarıyoruz…

Nükleer lobinin dayatmaları ile ülkemiz insanı ve yaşam alanlarımızın tehdit altında bırakılmasına sessiz kalmayacağız.

Şimdi Tarihsel bir sorumlulukla 26 Nisan 2014 Cumartesi günü tüm yurttaşlarımızı Sinop’ta düzenlenecek Mitinge çağırıyoruz.

* SİNOP NÜKLEER SANTRAL İSTEMİYOR…

* NÜKLEERE İNAT YAŞASIN HAYAT….

* ÜLKEMİZİN NÜKLEER ÇÖPLÜK HALİNE GETİRİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ…!

* YAŞAMI DOĞAYI VE ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNİ SAVUNMAK İÇİN,

ÇERNOBİLİN 28.YIL DÖNÜMÜNDE SİNOP’TAYIZ!

Tarih : 26 NİSAN 2014 CUMARTESİ

Toplanma yeri : ESKİ OTOGAR / DİYOJEN HEYKELİ YANI

Saat : 12.00

Facebook'ta Paylaş
9. Yorum: tlh 22 04 2014 16:57
bu çevreci zevat bundan sonra benzinle,mazotla çalışan arabalar kullanmayacak,at arabası ne güne duruyor
cep telefonu hele birde akıllı telefonlar akıllara zarar bundan sonra yasak
dumanla haberleşsinler
tv internet radyo her türlü dalga yayıcı cihazlar kullanmasınlar
uçağa trene gemiye binmesinler neme lazım kaza filan olur
katkılı gıdalar,hazır yiyecekler yemesinler kanserden ölenleri görmüyorlar heralde
sigara içki gibi kanser vs.hastalık yapan alışkanlıkları bırakıp öyle gelsinler ki bizde diyelim bunlar hakkaten samimi
var mı bunları yapabilecek irade?

8. Yorum: çare rüzgargülü 22 04 2014 16:41
nükleere alternatif rüzgar gülleri niçin düşünülmez? yani illa elektrik üretimi için bir şeyler yapılacaksa ve illa bu sinop olacaksa denizden gelen kuvvetli rüzgar niçin kullanılmaz...

7. Yorum: tlh 22 04 2014 05:49
greenpeace de çağrın hani şu yahudi baronları rockfellerin finanse ettiği sahte çevrecileri
hep beraber ülkenin önüne takoz olun
başka bi işe yaramazsınız zaten

6. Yorum: bybt 22 04 2014 05:33
enerji üretmenin tek yolu nükleer mi acaba 2 yorumcu torunların kanserle uğraşırken olsun santralimiz varmı diyeceksin. balıkların meyven sebzen sağlıksız kanserojen olduğundan yiyemediğinde dışaran meyve sebze alırken yine böyle seslenecemmisin.çernobili
çabuk unutmuş karadeniz hem depremde japonyadaki santral zarar gördüğünde neler yaşanmış aç nete bir bak bakalım .tarım doğa deniz bitiyor bence burdanda bakmak gerek

5. Yorum: nevruz 1950 22 04 2014 04:18
bu protestoya katılanlar vatan haini değil,gezici değil,böyle yorum yapanlar gibi emperyalist uşağı da değil.kemalist çizgi de ilerleyen ve atatürk öğretilerini dustür edindiğine inandığımız,gerçek yurtseverlerdir.bu düşünce ile yurdun her yerinden(bizler izmir den,birilerinin gavur dediği,lakin onlardan daha çok türk ve laik müslümanların yaşadığı coğrafyadan) geliyoruz.ve ülkesini ve insanını sevenleri ve özellikle sinop ve ilçelerin de yaşayan hemşehrilerimizi de orada bekliyoruz.yaykıl için geldiğimiz de gerzeli hemşehrilerimiz kahve de okeye dönüyor du,ama biz onlar için de orada idik ve nasıl yaykıl iptal edildi ise burası da iptal edilecektir.
z

4. Yorum: doğrular 22 04 2014 02:58
bunları yapanların amacı belli ve turkiyeyi geliştirmemek siz de bunu haber yaparak bunları destekliyorsunuz'!!!

3. Yorum: gelişme 22 04 2014 02:13
gelişen türkiyeyi cekemeyenler toplantısı geidikleri gibi giderler türkiyeyi dışa bagımlılıktan kurtaracak en önemli bir adımdır nükleger enerji ama biz hep dışa bagımla kallım isteyen dışarıdakilerin içerdeki yandaş toplantısı

2. Yorum: netadam 21 04 2014 21:40
yağma yok..! nükleerci lobilerin oyunu bozulacak… diyorsunuz...

bunu diyenler kimin neyin lobisini yapiyor peki?
rusya tepende cayir cayir nükleerden üretip bana bedava satiyor öyle ya!!!
bizim enerjide disa bagimliligimiz devam etsin ama biz parayla almaya devam edelim bumu cözüm? buradan yaziyorum; bu gelenler gezi´cilerdir,bunlar hain oglu hain tamamen dis güclerin masasi ittihat ve terakkinin,jön türklerin uzantisi olan besleme takimidir,bunlarin derdi terakki filan degil bunlarin derdi tc`yi sömürtmektir,hiristiyan üretsin müslümana satsin sömürsün ele baslarida koc grubu,neden hala yerli bir oto yaptirmiyor,mustafa koc basbakana söz vermesine ragmen savsakliyor pis herif,zira italyana,fransiza türkiyeyi kim sömürtecek uyan milleeet uyan!!!

1. Yorum: aslan 21 04 2014 21:11
katletmeyin bu guzelim cografyayi.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

396388


Tasarım:DtGaNi