Yayın Tarihi:25 04 2014 17:03(1521)

Hizmet İçi Eğitim Sona Erdi

2014 yılı Din görevlilerine yönelik Hizmet İçi Eğitim Kursları çerçevesinde Sinop İl Müftülüğü tarafından 24.03 - 30.04.2014 tarihleri arasında düzenlenen "Kur’an-ı Kerim Hizmet İçi Eğitim Kursu" düzenlenen Belge Töreni ile sona erdi.

Taşmanlı Köyü Dizdaroğlu Mahallesi Camiinde düzenlenen ve 120 saat süren, Sinop İl Müftülüğü Kur’an Kursu Öğreticisi ve aynı zamanda Rehber Öğretici olan Cevdet ASLAN’ın görevlendirildiği kursta kursiyerler; Hitabet, Tecvid, Talim, Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma, İmam-Hatiplikte yapılan yaygın hatalar gibi konuları öğrendiler.

15 görevlinin katıldığı kursun sonunda yapılan Belge Törenine Sinop İl Müftüsü Mustafa ERKAN’ın yanı sıra İl Müftü Yardımcısı Ramazan DOLU ve kursiyerler katıldı. Düzenlenen program İmam-Hatip Mustafa BAŞ’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kursiyerlerden oluşan ilahi ekibi tarafından programda ilahiler okundu.

Belge Töreninde bir konuşma yapan İl Müftüsü Mustafa ERKAN, “İslam Dinini en güzel şekilde yaşamak ve anlatmak için Kur’an-ı Kerimin hatasız okunmasını sağlamak, görevlilerimizin bu konudaki bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla bu yıl içerisinde düzenlediğimiz ikinci kursumuzun da nihayet sonuna geldik. Görüyorum ki arkadaşlarımızbayağı bir mesafe almış durumdalar. Rehber öğreticimiz Cevdet ASLAN hocama özverisinden dolayı teşekkür ediyorum. Belge Törenimizde bizleri yalnız bırakmayanİl Müftü yardımcımıza ve siz değerli kursiyerlerimize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.Arkadaşlarımızın başarılı çalışmalarının devamını yüce rabbimden niyaz ediyorum” dedi.

Hizmet İçi Eğitim Kurslarının periyodik aralıklarla bölge bölge devam edeceği öğrenildi. Bitirme Belgelerinin dağıtılmasının ardından çekilen toplu fotoğrafla program sona erdi.

Celal ŞENASLAN Diyanet Haber SİNOP

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

34134


Tasarım:DtGaNi