Yayın Tarihi:26 04 2014 04:32(1962)

Halaçoğlu'ndan yeni iddia

Erdoğan cumhurbaşkanı olamaz diyen MHP'li Halaçoğlu'na Marmara Üniversitesi'nden diplomalı yanıt geldi. Halaçoğlu, Marmara Üniversitesi'nin açıklamasına da farklı bir ayrıntıyı ortaya çıkartarak yanıt verdi. Ayrıca Başbakan Erdoğan'ın diplomasının da hala üniversitede bulunması kafaları karıştırdı.

MHP'li Yusuf Halaçoğlu Başbakan Erdoğan'ın diploması olarak gösterilen belgelerin sahte olabileceğini ima etti. Halaçoğlu mezuniyet tarihinin 1981 olduğunu fakat üniversitenin 1982 Temmuz ayında kurulduğunu öne sürdü.

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 yıllık üniversiteden mezun olduğunu iddia etmiş bu iddiaya CHP'li Aydın Ayaydın cevap vermişti. Ayaydın, "Başbakan'ın okulda hocasıydım, 4 yıllık mezunudur" demişti. Daha sonra Marmara Üniversitesi Rektörü Zafer Gül ise Erdoğan'ın diplomasını göstererek Halaçoğlu'na itiraz etti.

Fakat Halaçoğlu'nun buna cevabı gecikmedi. Halaçoğlu verdiği cevapta Erdoğan'ın diplomasının sahte olduğunu ima etti.

  Üniversiteden yapılan açıklamadan kısa bir süre sonra MHP'li Yusuf Halaçoğlu Twitter'da bir açıklama yaparak, üniversitenin paylaştığı diplomayla ilgili bir yeni iddia ortaya attı.

Halaçoğlu, Erdoğan'ın mezuniyet tarihinin 1981 olduğunu ve üniversitenin Temmuz 1982'de kurulduğunu hatırlattı. Halaçoğlu ayrıca mezuniyet belgesini paylaşarak diplomada imzaların eksik olduğunu öne sürdü.

DİPLOMA ÜNİVERSİTEDE NE ARIYOR?

Ayrıca Marmara Üniversitesi, dün yaptığı açıklamada Başbakan Erdoğan'ın diplomasını açıklamıştı. Ancak Başbakan Erdoğan'ın diplomasının üniversitede bulunması kafaları karıştırdı. Bir tane hazırlanan diploma öğrenim hayatı bittikten sonra öğrencilere veriliyordu.

Kaynak: Cumhuriyet

Facebook'ta Paylaş
4. Yorum: veli 28 04 2014 00:45
diplomanın sahte olduğu her halinden belli. o tarihte diplomalar bilgisayarla yazılmıyordu. mal bunlar ya harbi mal :)

3. Yorum: ercan uğur 27 04 2014 04:56
merhabalar, marmara üniversitesinde diplomaların ne zaman hazırlanıp teslim edildiğini orada okuyan arkadaşlarımız ya da büyüklerimiz iyi bilir. ben diplomamı tam 7 yıl sonra aldım. geçici mezuniyet belgesi diye bir belge veriyorlar, bu belge ile tüm resmi işlerinizi halledebiliyorsunuz. vaktiniz olurda yolunuz düşerse diplomanızı da almaya gider ve alırsınız.

2. Yorum: benimkide halen üniversit ... 26 04 2014 23:45
diploma okul bittikten sonra hazırlanır. yerine çıkış belgesi verilir. bazı üniversitelerde o dönemler okulu bitirene yada okulu bitiremeyip atılana kadar da düzenlenmez. ben mezun olalı 14 sene oldu. halen almadım. gerekmediği içinde almayı düşünmüyorum.

1. Yorum: aslan 26 04 2014 06:22
osmanli zamaninda duzenlenen "besik ulemasi diplomasi"na benzer birsey olmasin bu? 3 yillik mi, 4 yillik mi tartismasi bir ise yarayacaksa devam etmeli. marmara universitesi rte'nin mezuniyet yilindan sonra kurulmus, nasil bu diploma duzenlenir. ayrica, yani en az "4 yil sureli lisans mezunu cumhurbaskani olur" sarti var ise medyada tartisilmali. yoksa, lise uzeri ogrenim goren her cesit diploma ile cumhurbaskanligina aday olunacaksa tartismaya gerek yok. bunun icin anayasanin ilgili maddesi gecerlidir.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

15862


Tasarım:DtGaNi