Yayın Tarihi:26 04 2014 07:16(1698)


Sinop'taki projeler masaya yatırıldı

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger; "4 aylık dönemde, 676 adet proje üzerinde çalışıldı ve bu projelerin 40 adedi tamamlandı. Projelerde nakdi gerçekleşme oranımız yüzde 28,44" dedi.
2014 yılının ikinci dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, dün Vali Yavuz Selim Köşger başkanlığında yapıldı.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; yatırımcı kurumların bölge ve il müdürleri, kaymakam ve belediye başkanları ile kurum müdürleri katıldı.

4 ayda 676 proje üzerinde çalışıldı
Toplantıda konuşan Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, yatırım ve projeler hakkında bilgi verdi. Yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarının 2014 yılının 1. döneminde Sinop'ta gerçekleştirdikleri projelerin kısa bir değerlendirmesini yapan Vali Köşger, 2014 yılı birinci döneminde, 676 adet proje üzerinde çalışıldığını ve bu projelerin 40 adedinin tamamlandığını söyledi. Köşger konuşmasını şöyle sürdürdü; "Diğer 636 projeden 180 adedi devam etmekte ve 33 adedi ihale aşamasında olup, 423 adet projeye ise çeşitli sebeplerden başlanamamıştır. İlimiz yatırım projelerine ilişkin çalışmalar, 24 genel ve katma bütçeli kuruluş, 9 yerel idare ile 9 Köylere Hizmet Götürme Birlikleri olmak üzere toplam 42 kuruluş tarafından gerçekleştirilmiştir"

120 milyon 435 bin TL harcama yapıldı
2014 yılı programında yer alan projelerin toplam değerinin 3 milyar 550 milyon 289 bin 115 TL olduğunu kaydeden Vali Yavuz Selim Köşger, 2014 yılı projelerine ayrılan ödenek miktarının 455 milyon 7 bin 312 TL olduğunu, şu ana kadar 120 milyon 435 bin 167 TL harcama yapıldığını bildirdi. Köşger, projelerde nakdi gerçekleşme oranının ise yüzde 28,44'e tekabül ettiğini sözlerine ekledi.

Toplantıda; Sinop genelinde yapılacak olan yatırımların uyumlaştırılması, İl Genel Meclisi’ne sunulacak İl Özel İdaresi yatırım teklifleri görüşülürken, program ve projelerin uygulanmasında birimler arası eş güdüm gerektirebilecek hususlarda istişarede bulunuldu. Ayrıca; koordinasyon kurulunun karar almasını gerektirecek konularda da kurul kararı alınması teklifleri de görüşüldü. Saat 14:00'da başlayan toplantı akşam saatlerine kadar devam etti.


www.vitrinhaber.com



Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

17453


Tasarım:DtGaNi