Yayın Tarihi:30 04 2014 18:14(3053)

İşçilere tam donanımlı tetkik!

Sinop ve ilçelerinde bir ilke imza atan Çınar Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi (OSGB) tarafından, il genelinde anlaşmalı iş yerlerinde ki yaklaşık bin 500 çalışan sağlık taramasından geçirildi.

Tam donanımlı gezici sağlık aracıyla gerçekleştirilen uygulama kapsamında işçilere kan tahlili, akciğer filmi, solunum testi, duyma testi uygulanırken, gerekli durumlarda kan grubu tespiti, kan şekeri ve EKG çekimleri de yapıldı.

Sinop merkez, Durağan, Boyabat, Gerze, Türkeli ve Sinop OSB'de uzman ekip tarafından gerçekleştirilen tarama çalışması yaklaşık 1 hafta sürdü.

Aracınız kadar kendinize de önem verin!

Uygulamanın Sinop'ta bir ilk olduğunu belirten İş Güvenlik Uzmanı Muhammet Yılmaz, sağlığın iş güvenliği açısında önemli olduğunu söyledi. Araçlarını muayene zamanı, günü gününe muayeneye götüren vatandaşların aynı hassasiyeti kendileri için göstermediklerinin altını çizen Muhammet Yılmaz; "Bizim asıl amacımız sağlık açısından önceden teşhis konulup, ona göre tedavi uygulanması. İş güvenliği olarak da önceden tedbiri alıp, hiç kimsenin burnunun kanamamasını istiyoruz. Sağlık parayla ölçülemediği gibi, iş güvenliğinin alınmaması takdirde de telafisi olmayan sonuçlarla karşılaşmamız sürpriz olmamalı.

Her gün 3 kişi ölüyor

Hani Avrupalıya baktığımızda, 'Adamlar Yapmışlar!' diyoruz ya, o adamlar artık biz Türkler olacağız. Hem sağlık hem de iş güvenliği noktasında sıfır risk amaçlanıyor. Sistem bundan sonra yavaş yavaş oturacak. Bundan önce iş güvenliği konusunda Japonlar örnek gösterilirdi. Japonlar aldıkları tedbirler ardından iş kazalarını binde bir oranına kadar çekmişler. Bizde ise bu oran binde 200 civarında. Bu gerçekten çok büyük bir oran. Her gün yaklaşık olarak 3 kişi hayatını kaybediyor. En çok yangın, tümü ve uyarıcı levhalara özen gösterilmediğini görüyoruz. Yangın tüpünün araçlarınızda ve iş yerlerinizde bulunması gerekiyor. 30 saniye gibi bir zaman diliminde alev başlıyor ve 1,5 dakika gibi kısa bir süreçte müdahale edilemeyecek konuma geliyor" dedi.

Tüm tetkikler yapıldı

Taramalarını 3 iş yeri hekimi, bir hemşire ve gezici sağlık ekibiyle gerçekleştirdiklerini kaydeden Muhammet Yılmaz, "Anlaşmalı iş yerlerimizde ki tüm işçilerimizin sağlık taramasını yaptık. Yani bir nevi küçük bir Check-Up yapıldı. İşçilere kan tahlili, akciğer filmi, solunum testi, duyma testi uygulanırken, gerekli durumlarda kan grubu, kan şekeri ve EKG çekimleri de yapıldı. Kan grubunu bilmeyen işçilerimiz var ve onların tespiti yapıldı. Yaklaşık bin 500 çalışanımız var. Bu taramalarda yüksek tansiyonu olup bini bilmeyen ve hiç bir şekilde ilaç kullanmayan işçilerimize rastladık. Bunların içinde inşaat işçileri ve şoförler de vardı.

Her yıl bu tahlillerin yapılması lazım. Yine bu işçilerimiz periyodik olarak yine doktor kontrolünde bulunacak. Sağlık kaybedildikten sonra değeri anlaşılıyor. Onun için sağlığımızın önceden değerini, kıymetini bilip, tam teşekküllü bu tahlillerin yapılması lazım" diye konuştu.

Haber: Ali Fuat Özşahin

Kaynak: Vitrin Haber

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

118372


Tasarım:DtGaNi