Yayın Tarihi:01 05 2014 05:46(3945)

 

Müsteşar Özaslan Boyabat’ı gezdi

Kalesiyle, Bazaltlarıyla ve tarihi konaklarıyla Sinop ilimizin önemli turizm merkezlerinden olan Boyabat, ziyaretçi akınına uğramaya devam ederken, 30 Nisan Çarşamba günü de Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan Boyabat'ı ziyaret etti.

Yoğun bir davetli kitlesini ağırlayan Boyabat, İçişleri Komisyon Başkanı  Ak Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Boyabat Kaymakamı Bilal Bozdemir, Kültür ve Turizm Yatırım İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı Feyzi Pamukçuoğlu, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Bozdemir, Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergül, Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan ve Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan Peker, Boyabat Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Şefik Çakıcı’dan bilgi aldı.

Boyabat Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen toplantı sonrası Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, ziyaret anısına Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan’a Boyabat’ın tarihi Kalesi’ni simgeleyen yakma el ürünü ile Çember hediye etti.

Ak Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı ve İlçe Kaymakamı Bilal Bozdemir ile birlikte Boyabat’ta incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, “Boyabat’ın tarihi değerler açısından bir çok güzelliği içerisinde barındırdığını bu güzellikleri yerinde görüp inceleme fırsatı bulduklarını ifade etti. Müsteşar Özgür Özaslan Boyabat ile ilgili çalışmaların daha etkin olması, İlçe Kaymakamı Bilal Bozdemir Bey’in ve Belediye Başkanı Şefik Çakıcı’nın bizlerden destek alarak gerçekleştirmek istediği, tarihi evlerin restorasyonu, Osmanlı hamamı, kültür merkezi, orta çarşıda yapılacak yeni düzenlemelerle ilgili projelerine Bakanlığının gereken desteği vereceğini belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan ve beraberindeki heyet Kalebağında yenilen yemek sonrasında Durağan ve Saraydüzü’ne gitmek üzere ilçemizden ayrıldı.


Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

35731


Tasarım:DtGaNi