Yayın Tarihi:03 05 2014 03:15(2837)

İdam Cezası Yeniden Yasalarımıza Girmeli mi?

Geçen yıl Kayseri'de öldürlen 3 minik çocuktan sonra, geçtiğimiz günlerde dünyalar tatlısı bir minik kızımız daha vahşice öldürüldü.

Geçen sene çok kısa bir süre tartışılan idam cezası son olaydan sonra iyice tartışılmaya başlandı.

En son bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan "Şahsi kanatim idamdır ama ülkemizde idam yok. Bu olaylara en ağır cezaların verilmesi için talimat verdim" dedi.

CHP'li Aylin Nazlıkaya "Yaşama hakkı bireylerin en temel hakkıdır. Bireylerin en temel hakkının engellemesine karşıyız. İdam cezalarına her koşulda karşıyız." dedi.

İdam cezasının yeniden ceza yasalarımıza girmesini isteyenler ise, idam kalktıktan sonra, cinayet işleyenlerin daha futursuzca davrandıklarını iddia edip, idamı cezasının geri gelmesini istemektedirler.

Bugün dünyanın gelişmiş ülkeleri olan A.B.D, Çin, Rusya ve Japonya'da yasalarda idam cezası bulunurken, diğer gelişmiş ülkelerde idam cezası tartışılmaktadır.

Siz çok değerli okuyucularımızın da bu konudaki görüşlerini yorum yaparak bize iletmesini istiyoruz.

Facebook'ta Paylaş
5. Yorum: memati 05 05 2014 03:22
evet aynen girmeli ve dahada genişlemeli terör suçlularıda bukapsam alınmalı askerimizi polisimizi şehit ediyorlar ondan sonrada ceza evinde paşa gibi yiyip içip yatıyolar saygılar

4. Yorum: aslan 04 05 2014 02:39
"riza" beyim, adin gibi rizali ol ve her sucluyu ipe gonderme. milletvekili hanimi chp'li oldugu icin hemen ipe goturme. islama gore hirsizlik yapanin kolunu keserken, cagimizin hukuk kurallari oldurme cezasini kaldirmis ve cok da iyi etmistir. bu tur suclari isleyen insanlar bu toplumun yetistirdikleridir. oyleyse toplumu, kultur kurallarini ve daha nice elemani suclarsak idamin nicin kaldirilmasi gerektigini buluruz. amerika'yi birak, orasi dunyamizin kural tanimayan bir baska kosesi. sayet insanlar idamdan korktuklari icin suc islemeselerdi seriatla yonetilen ulkelerde her gun idamlar, kol, bacak kesmeler olmazdi. sen bakma rte'nin lafina, onun oglu bir yolunu bulup askerlik bile yapmadi, evdeki haram paradan ve idamdan da kurtulur.

3. Yorum: aslan 03 05 2014 20:37
eskiden bazi suclularin hapis daminda sislendigini duyardik.

2. Yorum: riza 03 05 2014 19:22
chp'li milletvekilinin dedigi lafa bakin; yasama hakki bireylerin en temel hakkidir ve bireylerin en temel hakkinin engellenmesine karsiyiz ve idami istemiyor. peki ben sana sunu sorayim, bu minicik kizimizin yasama hakki yokmuydu? bu simdi katili resmen desteklemis. amerika'da olsaydi bu adam simdi idam edilirdi. turkiye'de olsa idam hemen gerici ulke derlerdi. bu kucuk cocuk eger chp'li bir milletvekilin kizi olsaydi bakalim o zaman idami istermiydi istemezmiydi? kendi kizi olmadigi icin katili savunuyor. ıdam bu tip insanlara ibret olsun diye geri gelmeli, o zaman yapacagi isi tekrar dusunmek zorunda kalacak kotuler cunku sonunda idam edilecegini bileceginden korkacaktir.

1. Yorum: mithat matkap 03 05 2014 16:45
idam cezası 2004 yılında akp tarafından kaldırılmıştır. bunlar hala ne diye şarlıyor?


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

60273


Tasarım:DtGaNi