Yayın Tarihi:09 05 2014 23:20(2563)

Öğrencilerimiz Boyabat Bazalt Vadisi’nde

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi öğrencileri, Doğa Koruma ve Milli Parklar GenelMüdürlüğü tarafından 106. Tabiat anıtı olarak tescil edilen Boyabat Bazalt Vadisi’ni gezdiler.

Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümü 1 ve 2. Sınıf öğrencileri, Genel Fiziki Coğrafya dersi kapsamında Boyabat Bazalt Vadisi’ni gezdiler. Dersin Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İrfan MUKUL öncülüğünde gerçekleştirilen ziyarette öğrenciler, teorik olarak gördükleri bilgileri arazide test etme imkanı buldular.

Bazalt vadisinin oluşumu hakkında öğrencilere yerinde bilgi veren Yrd. Doç. Dr. İrfan MUKUL, Bazalt kayalıklarının Genç döneme ait yaklaşık 3-5 milyon yıl yaşlarında olduğunu söyledi. Bazalt kayalarının genellikle 30-40 m. yüksekliğinde 4-5-6 köşeli sütunlardan oluştuğunu anlatan İrfan MUKUL, kayaların oluşumuyla ilgili öğrencilere detaylı bilgiler verdi.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

9049


Tasarım:DtGaNi