Yayın Tarihi:11 05 2014 20:17(1366)

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, Anneler Günü münasebeti ile bir mesaj yayımladı

Mesajında annelerin yılın yalnızca bir günü değil, hayatın her alanında hatırlanması, sevgi ve saygı görmesi gerektiğine dikkat çeken AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak “Anneler Günü’nün Tarihçesi Mezopotamya ve Anadolu uygarlıklarına kadar dayanmaktadır. Doğanın uyanışı, yeniden doğuşu ile özdeşleşmiş olan Anneler Günü her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü olarak kabul edilmiş ve zaman içerisinde resmiyet kazanmıştır” açıklamasında bulundu ve sözlerine şöyle devam etti: “Hiçbir maddi değerle ölçülemeyecek olan sevgileri, şefkatleri, sabırları ve fedakarlıklarının, kelimelerle ifade karşılığı olmayan üstünlüklerinin dinimizce ifadesi ise Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet (S.A.V.)’inde buyurduğu üzere “ Cennet annelerin ayakları altındadır” Hadis-i Şerifleridir.

Evlat ve birey olarak hemen her yaşta öğütlerine ve yol göstericiliğineihtiyaç duyduğumuz, geleceğimizin; Dünya ve Ahiret’imizin hazırlayıcısı olan annelerimiz aynı zamanda toplum olarak da iyi yetişmiş bir neslin var olabilmesi adına biz bireylerin kişiliğinin oluşmasında rolü ve katkısı oldukça büyüktür. Sevgi, saygı, adalet, barış ve kardeşlik gibi ahlaki ve hukuki kavram ve değerlerin topluma yayılmasında ve hayata hazırlanışımızda kuşkusuz en büyük öğretmen annelerimizdir. Bu bağlamda geleceğe en iyi şekilde hazırlanan, önceliği vatanı ve milleti olan idealist nesillerin yetişmesinde yine en büyük katkı annelerimizden gelmektedir. Bu nedenle yılın yalnızca bir günü değil, hayatın her alanında hatırlanması, sevgi ve saygı görmesi gerekmektedir” dedi.

AK Parti’nin kuruluşundan bu yana gerek parti programı, gerekse iktidaruygulamalarında kadın ve aile politikalarına ayrı önem verdiğini hatırlatan AK Parti Sinop İl Başkanı Tokmak, “Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kadının ve annenin toplumdaki yerini alması hususundaki hassasiyeti ve öncülüğü sayesinde uygulama noktasında referandumla hayata geçen anayasa değişiklikleri, Türk Ceza Kanunu, belediye, iş ve medeni kanunlardaki lehte düzenlemeler, ‘Haydi Kızlar Okula’ kampanyası, anne-bebek ölümleri hususundaki tedbirler, sağlık ve sosyal alanlardaki çalışmalar, engelli annelere ve engelli çocuğu annelerine sağlanan destekler, ihtiyaç sahibi ailelerin okuyan çocuklarına yönelik eğitim yardımının annelerin hesabına yatırılması, iş hayatında kadın girişimci ve istihdamda kadın katılımının arttırılması ve çalışma koşullarına ilişkin doğum izni, süt izni, kreş desteği gibi annelik sürecinin en temel süreçlerinde yapılan düzenlemeler ve destekler tüm bu ve benzeri uygulamaları yönetebilecek olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kurulması, Siyasi temsiliyette pozitif ayrımcılık ile siyasi alanda kadına daha çok yer açıldığı ve kadınları karar mekanizmalarına taşıyan adımların atılması hükümetimizin ve parti politikamızın kadınlarımıza ve annelerimize verdiği önemi ortaya koymaktadır. Bu destekler ile annelerimiz kendilerini ve dolayısı ile geleceğimiz olan yeni nesilleri yetiştirmek noktasında daha cesaretli ve daha bilinçlidirler. En kutsal meslek olan annelik mertebesinde bizleri bu günlere getiren, hepimiz için en değerli varlık olan annelerimizin ‘Anneler Günü’ nü en içten duygularımla kutlar sonsuz sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

74286


Tasarım:DtGaNi